sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2018 birželis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Kasmet pirmąją vasaros dieną minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ši diena –  tai priminimas mums visiems apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises, na, o mes šią gražią dieną su vaikais nusprendėme papramogauti Trakuose esančiame vandens pramogų parke „Trasalis“. O kai iki soties išsidūkome vandenyje, grožėjomės nuostabia Trakų gamta ir gardžiavomės tradiciniais kibinais. Vaikai džiaugėsi, kad jų diena atšvęsta puikiai!                                            Kadangi birželis mus išties džiugino nuostabiomis saulėtomis dienomis, mes stengėmės kuo daugiau laiko leisti gamtoje: Vingio parke važinėjomės riedučiais ir dviračiais, o aktyviai pasportavę, vaišinomės gardžiomis picomis.

Kad ir kaip bebūtų gaila, šį mėnesį išlydėjome šauniąsias studentes Aną ir Denisą, kurioms tarėme nuoširdų ačiū už aktyvumą, bendradarbiavimą, asmenines iniciatyvas ir kartu praleistas gražias akimirkas. Linkėjome joms sėkmingo tolimesnio kelio ir žadėjome dar pasimatyti. Tačiau, išlydėję studentes, pasitikome kitus savanorius: tai Markas, kuris vaikams vedė šokių ir sporto užsiėmimus, Ernestas, kuris berniukus mokė karate sporto subtilybių ir Viktoras iš Ispanijos, kuris noriai su vaikais ir krepšinio bei futbolo kamuolį spardė, ir stalo žaidimus žaidė.

Taip pat, šį mėnesį startavo nauja tęstinė veikla – tai teatro būrelis, kuris sudomino ne tik mažesniuosius dienos centro vaikus, bet ir vyresnius. Pastebėjome, jog ši nauja veikla vaikams padeda suvokti įvairias gyvenimo situacijas, padeda atsikratyti nepasitikėjimo savimi, stiprina orumą. Teatrą lankantys bei mini pasirodymą ruošiantys vaikai po truputį skleidžiasi ir kaip asmenybės – lavinama atmintis, pastabumas, vaizduotė, kūrybingumas.

Birželį startavo pirmoji penkių dienų stovykla šią vasarą, kuri sujungė Justiniškių ir Grigiškių padalinio vaikus. Pirmąją dieną smagiai leidome laiką Akropolio kino teatre ir netoliese esančioje vaikų žaidimų aikštelėje, antrąją – pramogavome varžydamiesi estafetėse ir šaudydami su lankais, taip lavindami komandinį darbą, reakciją, koordinaciją, greitį bei vikrumą. Trečiąją dieną turėjome puikią išvyką ant ledo, ketvirtąją – aplankėme gyvūnų globos organizaciją „Lesė“ ir mėgavomės maudynėmis bei žaidimais prie ežero. Na, o paskutiniąją penktąją dieną užbaigėme nepamirštamomis linksmybėmis „Vichy“ vandens parke.

Kiekvienas vaikas yra kūrėjas, o vienas iš būdų išlaisvinti savo kūrybines galias − lipdymas iš molioProjektas "Atverk duris vasarai" pritraukė nemažai vaikų, kurie susipažino su molio savybėmis, ką galima iš jo daryti.

Mėnesį užbaigėme Grigiškėse: smagiomis, juoko kupinomis, maudynėmis, įvairiausiais žaidimais ir dideliu kvapniu pikniku gamtoje su dešrainiais bei kitokiais skanumynais. Taigi, vasara, prasidėjusi taip puikiai, tikimės pažers dar daug gražių ir įsimintinų akimirkų...  

 

AJC „Bazė“

Birželį pasitikome pailsėję ir labai darbingi. Prie „Bazės“ kolektyvo prisijungė net 3 nauji veidai – jaunimo darbuotojas Tadas, Traptautinis EST savanoris Antonio ir tarptautinis praktikantas Victor. Smarkiai padidėjusi komanda tuoj pat kibo į darbus.

Susidarėme vasaros renginių planą, toliau planavom tarptautinius mainus ir stiprėjome kaip komanda.

Kaip jau minėjome mainų išankstinio planavimo vizitas įvyko birželio 14-17 dienomis, Vilniuje. Čia susirinko komandų iš Italijos, Graikijos ir Gruzijos lydriai. Kartu dėliojome programą ir sprendėme visus organizacinius klausimus. Pasibaigus Susitikimui kibome į mainų planavimo darbus ir jau nekantraujame susitikti su visais dalyviais. Na bet įspūdžiais pasidalinsime kitą mėnesį.

Paminėjome tarptautinę aplinkosaugos dieną – pasirašėme pasižadėjimą tapti mažiau vartotojiškais, atkreipti dėmesį į plastiko žalą Žemei ir kiekvienam pasirašiusiam padovanojome po gertuvę vandeniui.

Surengėme filmų vasarą. Žiurėjome naujausią Džiumandži dalį, mėgavomės spragintais kukurūzais ir smagia draugija. Svarbiausiu mėnesio renginiu tapo Savanorių inicijuotas sporto turnyras. Kurio rėmėjais tapo Jaunimo reikalū departamento vygdomas projektas „Atrask save“. Ši šauni iniciatyva jau kelis metus rūpinasi mūsų jaunuoliais, o tiems kurie nedirba ir nesimoko siūlo įvairius savanorystės ar darbo pasiūlymus, įtraukia į veiklas ir padeda geriau susiprasti koks yra kiekvieno jaunuolio kelias ir kaip siekti savo tikslų. Na, o projekto koordinatoriai parėmė mūsų renginį šauniais prizais.

Renginio metu jaunuoliai rungėsi įvairiose rungtyse nuo bėgimo, prisitraukimų ar futbolo iki kortų ir strėlyčių žaidimų. Džiaugiamės dideliu jaunuolių susidomėjimu ir aktyvumu.

Svarbu paminėti, kad pakeitėme „Bazės“ darbo laiką – vasarą jaunuolių lauksime 14-18 valandomis.

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32