sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2018 rugpjūtis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Netikėtai, nelauktai atėjo rugpjūtis – paskutinis vasaros mėnuo. Šį mėnesį veikti tikrai buvo ką, veiklos ir pramogų nestigo, nuobodžiauti tikrai nebuvo kada.

Savanoris Taras ne tik sudomino vaikus pasakojimu ir filmuota medžiaga apie plėšriuosius paukščius, bet ir visus sužavėjo kulinariniais sugebėjimais, iškepdamas nuostabiausią obuolių pyragą, kuris tiesiog tirpo burnoje. Šiuo ypatingu  receptu mielai su visais pasidalino, atskleidė kokie pagrindiniai ingredientai pyragui suteikia ypatingo skonio. Taip pat savo kulinarijos gebėjimus išbandė darbuotoja Ana. Pamokėlės metu vaikai ne tik pabandė kepti keksiukus, bet ir gavo vertingų patarimų kaip juos dekoruoti.

Savanoris Viktor pristatė savo gimtąjį kraštą, surengė įdomų pasakojimą apie Ispanijos vietines tradicijas ir papročius, parodė filmuotą medžiagą. Pristatymas visiems labai patiko, galimybei esant, pažadėjome aplankyti šios šalies lankytinas vietas ir paragauti tradicinio maisto.

Visas mėnuo buvo puikus metas vaikams pasidžiaugti saule. Stengėmės kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, pasimaudyti ežeruose, žaisti sportinius žaidimus, nepraleidome progos apsilankyti kino teatre ir pasižiūrėti animacinį filmuką  „Du ančiukai ir žąsinas“ bei pasimėgauti kitomis pramogomis.

Mėnesį užbaigėme klubo gimtadieniu, kurį nutarėme atšvęsti Grigiškėse. Šia proga vaikai visą mėnesį intensyviai ruošė muzikinę programą, o vadovai savo ruoštu pasistengė, kad šventėje nieko netruktų, būtų smagu ir linksma. Gimtadienio metu vaikai turėjo galimybę pašėlioti ant batuto, atsigaivinti ledais, pasmaguriauti saldumynais ir  pasigardžiuoti dešrainiais. Visų nuotaika buvo pakili ir šventiška, džiaugiamės, kad 17-ąjį  klubo gimtadienį atšventėme puikiai!

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti rugpjūčio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com

AJC „Bazė“

Rugpjūčio mėnuo Bazėje buvo permainų metas. Po dviejų metų šaunaus darbo su jaunuoliais su centru atsisveikino jaunimo darbuotoja Simona. Išlydėję Simona, mes susidarėme  planus rugsėjui, pradėjom pertvarkyti Bazės erdves, gavome stalo futbolą. Karštomis dienomis su jaunuoliais ėjome prie ežero pasipliuškenti ir bendrauti.

  Surengėme sporto turnyrą, kurio metu jaunuoliai išbandė savo jėgas krepšinyje, stalo tenise, stalo futbole ir šachmatuose. Taip pat jaunuoliai susipažino su netradicinėm sporto šakom kaip badmintonas ar beisbolas.

Kartu plušome virtuvėje ir kepėme picas, savanoris Victor mus mokė Ispanijos tradicinių patiekalų paslapčių.

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32