sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2018 sausis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Na štai, prabėgo metai, su savim nusinešdami dar vieną žiemos mėnesį... Na ir kas, kad šiemet žiema dar nepasirodo visu gražumu, tačiau žavi jos nepastovumas ir kasdienės staigmenos. Na, o mes, bandydami prisitaikyti prie šios išdykelės išdaigų, gaudom šias smagias akimirkas ir, tai linksmai čiuožinėjam nuo kalniuko, tai paspardom kamuolį kieme... Smagu!

Sausį, klubo vadovai, studentai ir savanoriai kartu su vaikais, tvarkė klubo patalpas. Pasiraitoję rankoves visi draugiškai įžengėme į naujus metus, išsivalę ir mintis, ir visas vaikų dienos centro veiklos patalpas, pasiruošėme naujiems įššūkiams ir potyriams.

 Šiais metais visi mes pasitinkame didžiulę šventę – Lietuvos Valstybės atkūrimo Šimtmetį. Šią  kiekvienam svarbią datą, kartu su vaikais nutarėme įprasminti vizualiai ir ant klubo patalpų langų iš mažyčių detalių suklijuoti didžiulę tautinę vėliavą. Juk Šimtmetis ne tik data, tai – vienybės jausmas, kuris čia, mūsų klube, atsiskleidė bendru darbu ir pasididžiavimu savimi, pamačius, kiek daug mes gebame kartu.

Taip pat, su keramikos būrelio vadovu, vaikai kūrė molinius varpelius – laisvės ir tautiškumo simbolius. Juos puošdami ir dekoruodami, vaikai kalbėjo ir diskutavo: „kas yra Lietuva?, kodėl mums svarbus Jos gimtadienis?, kaip šią šventę supranta jie ir kaip jų tėvai?“ ir panašiai.

Šį mėnesį turėjome nuostabią išvyką į  Muitinės muziejų.  Jos metu susipažinome ne tik su kinologų darbo subtilybėmis, bet ir šiame muziejuje kaupiama bei saugoma autentiška istorine, dokumentine medžiaga.

Nuostabiai praleidome laiką Akropolio kino teatre visi drauge skanaudami spragėsius ir žiūrėdami animacinį filmą „Vabaliukų istorijos“.

Na, o už skanų džiaugsmą mūsų pilvukams nuoširdžiai dėkojame ištikimajai vaikų dienos centro savanorei Svetlanai. Jos gaminti blyneliai ir koldūnai tiesiog tirpo burnose!

Kaip ir kiekvieną mėnesį, nepamirštame fizinio aktyvumo, kuris reikalingas lygiai taip pat, kaip maistas ar oras, tad drauge su treneriu Vytautu sportuojame ir ugdome savo fizinę sveikatą.

 

AJC „Bazė“

Šaltuosius naujuosius metus Bazė pradėjo gan šiltai. Dvi sausio savaites turįjome krūvą savanorių iš Tuniso, Maroko, ukrainos, Azerbaidžano ir Vengrijos. Savanoriai greita tapo naujaisiais jaunuolių draugais ir įsitraukė į centro veiklą. Dalyvaudami Aisec mainuose savanoriai kalbėjosi su jaunuoliais apie jų ateitį ir profesinius pasirinkimus, pristatinėjo savo šalis, pravedė smagius komandos formavimo žaidimus, o vieną vakarą visi kartu gaminome tunisietišką troškinį Ojja Merguez. Tokio populiarumo restoranas Bazė dar nebuvo sulaukęs. Visi drauge jaukiai šnekučiavomės, grojome gitara ir skanavome šiltą ir skanų maistą. Jaunimui labai patiko dalyvauti protmūšiuose apie skirtingas kultūras ir naujųjų draugų šalis.

Be šių naujienų Bazė gyveno įprastą savo gyvenimą – drauge šildėmės arbata, žaidėme stalo žaidimus, beje sausio topas – „Bebrų Gauja“, dalinomės istorijomis ir toliau mokėmės įvairių bendravimo ir buitinių įgudžių. Po truputį gyvename ateinančiomis valentino dienos bei Lietuvos šimtmečio nuotaikomis.