sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2018 spalis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Ruduo ne tik turtingiausias, bet ir spalvingiausias metų laikas. Tiesa, žiedų spalyje jau reta, bet užtat kokie puošnūs tampa miškai, parkai, sodai... Tad pasidairykime po juos. Iš tiesų koks puikus spalvų kontrastas, kokia nuostabi gamta! Gamta siūlo mums nuostabiausius peizažus, skubėkime džiaugtis rudens spalvomis, nes užėjus darganoms, tos spalvingos paletės nebeliks.

Mėnesio pradžioje vykome į susitikimą, Vilniaus apskrities VPK Vilniaus m. šeštojo PK, kurio metu vaikai buvo supažindinti su  policijos pareigūno profesija, policijos veikla bei darbo specifika, kad kiekvienas vaikas žinotų, kokiais atvejais jiems gali padėti policijos uniforma vilkintis asmuo, kokios yra tinkamo elgesio normos ir atsakomybės bei kokius tikslus yra svarbu pasiekti savo asmeniniame gyvenime, kad būtų galima tapti valstybės tarnautoju ir ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems to labiausiai reikia.

Visą mėnesį pagal neformaliojo vaikų švietimo programą „Pažinkime molį kartu“ vyko keramika – kūrybiškas, raminantis ir malonus darbas su moliu. Molis – tai terapijos priemonė, kuri sugeria neigiamas emocijas, o pats lipdymo procesas – minkyti, lipdyti, gadinti ir vėl iš naujo kurti suteikia daug gražių  ir džiaugsmingų akimirkų. Ši kūrybos sritis išlaisvina fantaziją, lavina erdvinį pojūtį. Užsiėmimų metu vaikai susipažįsta su moliu, mokosi išploti, kočioti, pjauti, rašyti jame, lipdyti reljefinius kūrinius, glazūruoti. Keramikos būrelyje vaikai turi galimybę nulipdyti mielą, savo rankomis sukurtą, dovanėlę artimiesiems ir draugams. Spalį sulaukėme studentų, kurie teikė vaikams individualias konsultacijas, pagelbėjo pamokų ruošoje, aktyviai kartu su vaikais dalyvavo meniniuose užsiėmimuose,  prisidėjo prie klubo aplinkos tvarkymo.  Keletas dienos centro vaikų aktyviai įsitraukė į VšĮ „Natrix natrix“ organizuojamą edukacinio ugdymo projektą „Mano kinas2“. Savo kulinarijos gebėjimais stebino mergaičių ir berniukų grupės. Mergaitės pagamino naminį tinginį, o berniukai kepė belgiškus vaflius.

Šį mėnesį klube vyko paramos maisto produktų dalinimas iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims, taip pat dalyvavome kasmetinėje rudeninėje „Maisto banko“ akcijoje. Klubo vaikai aktyviai prisijungė savanoriaudami akcijos metu – su plačia šypsena veide kvietė žmones dalyvauti „Maisto banko“ akcijoje, bei dėkojo žmonėms, kurie dalyvavo joje.

Nuostabiai praleidome laiką Akropolio kino teatre visi drauge skanaudami spragėsius ir žiūrėdami animacinį filmą „Didysis kačių pabėgimas“.

Kaip ir kiekvienais metais, spalio pabaigoje siautulingai, su įvairiausiais burtais ir pranašavimais, pokštais ir gąsdinimais Grigiškių dienos centre paminėjome Heloviną.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti spalio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com

AJC „Bazė“

Sulaukus šaltesnių orų jaunimo centras šiltai smaginosi viduje. Tęsėm „Mano kinas“  projektą, kurio metu jaunuoliai bandė pažinti save, psichologės ir režisierės pagalba analizavo filmo kūrimo subtilybes siejant su emocijų atpažinimu ir įgautas žinias pritaikė filmuko kūrime.

„Bazė“ atidarė naują savo sezoną, kurio metu kūrėme naujas taisykles, dar labiau susipažinom vieni su kitais, papasakojome ką veikiame laisvu metu, ką mėgstame bei valgėme tortą ir gėrėm arbatą.  Savanorė Venia jaunuoliam pasakojo apie savo gimtąją šalį Graikija, susipažino su mūsų kultūra ir smagiai leido laiką kartu.  Su jaunimu keliavome į rungtynes  palaikyti futbolo klubo Vilniaus „Žalgiris“.Į jaunimo centrą atvyko psichologas Gintautas, kuris kiekvieną trečiadienį moko mokytis, laiko planavimo subtilybių ir žaidimų pagalba reflektuoja apie vaikų stipriąsias puses.

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32