sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2018 vasaris

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Paskutinįjį ir trumpiausią žiemos mėnesį mūsų dienos centro vaikai pasitiko dvejopai: vieni – apsikloję šiltomis antklodėmis gėrė arbatą namie, o kiti – linksmai čiauškėdami ir nė kiek nebijodami siaučiančių virusų džiaugėsi ir ruošėsi vasario mėnesio šventėms. Pirmosios mus pasitiko Užgavėnės - žiemos šventė, simbolizuojanti žiemos išvarymą siekiant prisišaukti pavasarį. Kadangi kaukės bei persirenginėjimas – vienas pagrindinių Užgavėnių šventės atributų, vaikai tam aktyviai ruošėsi – patys gaminosi kaukes, dažėsi veidus, rinkosi drabužius... Juk svarbiausia, kad Užgavėnių drabužis nebūtų kasdienis, jis turi būti kažkuo išsiskiriantis, neįprastas. O jei visus metus nori išlikti sotus ir stiprus, per Užgavėnes reikia gerai ir sočiai pasimaitinti ir tam, žinoma, labiausiai tinka blynai. Mes, prisikepę ir prisiragavę jų dienos centre, išsiruošėme į Viršuliškes deginti Morę ir su šokiais bei dainomis varyti žiemą.

Iškart po Užgavėnių pas mus atėjo Šv. Valentino šventė. Šią įsimylėjėlių arba meilės dieną su vaikais kūrėme smagius palinkėjimus, vaišinomės saldžiais užkandžiais, o visą šią dieną vainikavo šilti vaikų pasirodymai ir dainos bei visų taip mėgiama diskoteka.

Na, o vasario 15 – ąją minėjome Lietuvos šimtąjį gimtadienį. Klube pasiruošimas šventei prasidėjo dar sausio mėnesį. Pastato langus puošėme  trispalvėmis vėliavomis, o vaikai ruošė piešinių parodą. Suklijuoti ant stendo spalvingi vaikų darbeliai tapo gražiu ir prasmingu akcentu, skirtu Lietuvos Valstybės jubiliejui.

Apsilankėme Vilniaus knygų mugėje, kurioje ne tik susipažinome su leidyklų naujienomis, įsigijome naujausių leidinių, bet ir pabendravome su kūrėjais.

Esame labai dėkingi Vilniaus aps. VPK PAVS PP ir Saugaus interneto informavimo/mokymo centrui už paskaitą, patarimus kaip saugiai elgtis būnant virtualioje aplinkoje.

Šį mėnesį sporto užsiėmimų metu, vaikai stiprino fizinę sveikatą, ugdė sveikos gyvensenos įgūdžius, tenkino norą ir poreikį judėti, fiziškai veikti, lavino ir stiprino savo fizinį pajėgumą, išmoko naujų žaidimų. Esant geroms oro sąlygoms būrelio veikla vyko lauke.

Paskutinę savanoriavimo dieną savanorei Tatjanai surengėme gražią atsisveikinimo popietę,  kurios metu gražius žodžius tarė darbuotojai ir vaikai. Savanorei buvo padovanotos Lietuvą ir draugystę priminsiančios dovanėlės. Kiekvienas nuo savęs linkėjome sėkmės, svajonių išsipildymo, gyvenimiškos laimės. Savanorė buvo dėkinga už gražų laiką, smagias dienas, pasidžiaugė,  jog turėjo tarsi didelę ir šiltą šeimą, tikino, kad būtinai dar sugrįš į Lietuvą ne kartą.

AJC „Bazė“

Kaip ir daugelis Lietuvos piliečių Vasarį kartojome tas pačias frazes: kaip šalta, užgavėnės, meilė ir nepriklausomybė. Nuo šalčio gelbėjomės jau patikrintu būdu – karšta arbata, kurios išgėrėme nesuskaičiuojamus kiekius. Taip pat gelbėjo ir stalo tenisas, vertęs mus pajudėti per turnyrus.  Užgavėnes atšventėme su visa Justiniškių bendruomėne, o valnetino dieną bei Lietuvos šimtmetį kartu su dienos centro vaikais.

Po visų švenčių kibome į rimtesnius darbus – kartu su www.draugiškasinternetas.lt atstovais diskutavome kaip užsitikrinti savo saugumą internete, į ką reikia atsižvelgti keliant nuotraukas į socialinius tinklus, kaip parinkti tinkamus slaptažodžius ir kokių dar saugumo priemonių reikia norint išsaugoti savo privatumą. Šią temą tesėme ir su  fotografu Robertu Dačkumi, aplankiusiu mus kartu su prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota socialinio saugumo akcija „Už saugią Lietuvą“. Robertas atskleidė ne tik fotografijos paslaptis, jie taip pat papasakojo mums savo sėkmės istoriją ir peržvelgė jaunuolių Instagram paskyras. Kartu aptarėme kokios nuotraukos yra tinkamos Instagram ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį norint, kad nuotraukos susilauktų dėmesio.

Na, o Kovą, atšilus orams planuojame pagaliau išlysti pasižvalgyti į kitus jaunimo centrus ir pasižvalgyti kuo gyvena jie.