sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 gegužis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Paskutinis pavasario mėnuo klube buvo darbingas, o pasiekti rezultatai ir išgyventos gražiausios emocijos įkvėpė tolimesniems siekiams ir tikslams. Gegužės mėnuo lepino gražiais orais, todėl stengėmės kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, žaisti sportinius žaidimus, nepraleidome progos apsilankyti kino teatre ir pasižiūrėti animacinį filmuką „Didžioji kelionė“ bei pasimėgauti kitomis pramogomis.

Kad ir kaip bebūtų gaila, šį mėnesį išlydėjome studentus iš Danijos, kuriems tarėme nuoširdų ačiū už aktyvumą, bendradarbiavimą, asmenines iniciatyvas ir kartu praleistas gražias akimirkas.

Pa­va­sa­ris ir poe­zi­ja neat­sie­ja­mi. Juos jun­gia ta pa­ti pra­smė – gro­žis, žy­dė­ji­mas, at­gi­mi­mas. Gegužės 22 – ąją dalyvavome Justiniškių bendruomenės poezijos pavasario šventėje „Poezija jungia“. Šventė buvo pilna poezijos, šokių ir žinoma, nuostabių emocijų!

Gegužės 25 – ąją minėjome Tarptautinę dingusių be žinios vaikų dieną, aptarėme, jog tai reali, dinamiška, didelio masto problema ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Dalyvavome „Dingusių žmonių šeimos paramos centro“ organizuotame renginyje, kuriame mūsų dienos centro vaikai sodino atminimo sodą dingusiems vaikams, kalbėjosi apie saugumą, vaišinosi arbata ir sumuštiniais.

Šį mėnesį prisidėjome prie akcijos, skirtos paminėti Pasaulinei dienai be tabako. Akcijos metu praeiviams dalinome atvirlaiškius, informuojančius apie rūkymo žalą. Šios akcijos tikslas – apsaugoti dabartinę ir būsimas kartas nuo vartojimo bei pasyvaus rūkymo sukeliamų pavojų. Klube tęsėme užsiėmimus rūkymo prevencijos temomis. Užsiėmimų metu vaikai dirbo grupėse, analizavo situacijas, aktyviai įsitraukė į rūkymo prevenciją, pripažino, kad dauguma rūkymo pasekmių yra neigiamos, suvokė, kad rūkymas yra kliūtis būti sveikam.

Mėnesį užbaigėme išvyka i Trakus, paminėti Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Šią gražią dieną su vaikais nusprendėme papramogauti Trakuose esančiame vandens pramogų parke „Trasalis“. Vaikai džiaugėsi, kad jų diena atšvęsta puikiai!

Tęsiant klubo tradiciją, smagiai paminėjome vaikų gimtadienius.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti gegužės mėnesio akimirkomis: www.facebook.com

 

AJC „Bazė“

Gegužės mėnuo buvo labai ramus. sukomės įprastame veiklų sūkuryje. Paskutinį kartą savanoriai Jonas ir Nicolai kartu su jaunuoliais džiaugėsi sporto salės sunkumais ir baigė savo savanorystę mūsų jaunimo centre, išvyko kelionei po Lietuvos gražiausius kampelius ir grįžo atgal į gimtąją Daniją tęsti veiklos su jaunimu ten. Atsisveikinus su mylimais savanoriais tęsėme darbus.

Kartu su jaunuoliais savo restorane ''Bazė" ruošėme maistą ir valgėme žiūrėdami filmus. Kartu su jaunuoliais darėme tęstinius atvejo analizės susitikimus, kurių metu mes ir jaunuoliai mokėmės geriau pažinti save ir aplinkinius. Taip pat kūrybinių dirbtuvių metu su jaunuoliais kalbėjome apie socialines medijas, jų žalą bei naudą, patyčias internetinėje erdvėje.