sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 kovas

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

 

Kovas – pirmasis pavasario mėnesis. Tai mėnuo, kada atsisveikinam su paskutiniu sniegu ir vejam žiemą lauk, mėnuo, kada po truputį atgyja gamta, o mus vis dažniau džiugina saulės spinduliai, raginantys nei vienos dienos nepraleisti veltui, nuveikti kažką prasmingo, padaryti gerą darbą, padėti.. Taigi ir mes, klubo nariai, veltui laiko nešvaistėme! Šis mėnuo buvo labai turiningas tiek klubą lankantiems vaikams, tiek čia esantiems savanoriams, praktikantams.

Nuo pat pirmųjų pavasario mėnesio dienų, vaikų kasdienines veiklas papildė sporto būrelis, kurio metu vaikai turėjo galimybę stiprinti savo fizinį aktyvumą bei užsiimti įdomiomis sportinėmis veiklomis kartu su profesionaliu sporto treneriu! Ši veikla vaikams suteikė galimybę ne tik pasikrauti gerų emocijų bei nuotaikos, bet ir be galo gerai išsikrauti ir stiprinti jų fizinį aktyvumą.

Šį pirmąjį pavasario mėnesį klubas taip pat nestigo ir tradicinių švenčių, tokių kaip Užgavėnės. Šios šventės metų vaikų laukė tradicinių Užgavėnių blynų kepimas, žaidimai, linksmybės, muzikantai, morės deginimas bei, žinoma, taip vaikų pamėgta lašininio ir kanapinio kova!

Dar viena reikšminga šventė, kurią minėjome klube, tai – Lietuvos nepriklausomybės diena, švenčiama Kovo 11-tąją. Šiai dienai kartu su vaikais ruošėmės piešdami spalvingus piešinius, darydami darbelius. Į šią programą taip pat įtraukėme ir filmų peržiūrą bei šios tematikos diskusiją, kurios metu vaikai turėjo galimybę pasigilinti į istorinius Lietuvos svarbiausius faktus ir plėsti savo žinių bagažą!

Taip pat, šį mėnesį, klubas turėjo galimybę sulaukti antrą kartą sugrįžtančios praktiką atlikti studentės Deimantės, kuri taip pat nestigo naujų idėjų bei įdomių veiklų. Studentė kartu su vaikais gamino pyragą, vaikus įtraukė į rankdarbių užsiėmimus, kurių metu vaikai darė įvairiausius rankdarbius paskirtoms tematikoms, darė dekoracijas ir puošė jomis klubo patalpas. Pravedė sveikos mitybos užsiėmimą, kurio metu vaikai turėjo galimybę pasigaminti sveikuolišką „Žaliąjį pavasario“ kokteilį. Organizavo ugdančiojo-pamokančiojo filmo „The class“ peržiūrą ir diskusijas,  kuris buvo skirtas patyčių tematikai ir sulaukė daug teigiamų emocijų. Taip pat, studentė vaikams padėjo kasdieninėje namų ruošos bei maisto gaminimo veikloje, organizavo šokių užsiėmimus.

Įstaigos patalpose vyko paramos maisto produktų dalinimas iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims, taip pat dalyvavome kasmetinėje pavasario „Maisto banko“ akcijoje. Klubo vaikai aktyviai prisijungė savanoriaudami akcijos metu – kvietė žmones dalyvauti „Maisto banko“ akcijoje ir dėkojo čia dalyvavusiems.

Mėnesį užbaigėme VšĮ „Fitonika“ direktorės sveikatos projekto pristatymu ir, tęsiant,  klubo tradiciją smagiai paminėjome vaikų gimtadienius.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti kovo mėnesio akimirkomis: www.facebook.com

AJC „Bazė“

 

Sulaukiant vis geresnių orų Atviras Jaunimo Centras "Bazė" dažniau ir dažniau lindo už Bazės ribų pasidžiaugti šiltu oru. Kartu su Justiniškių seniunija šventėm Užgavėnes, kuriose jaunimas valgė blynus, degino Morę ir vijo žiemą iš kiemo bei sužinojo šios šventės istoriją.

Jaunimo darbuotoja Gabrielė Moters dienos proga jaunimui pravedė paskaitą apie feminizmo bei moters teisių istorija, skatino visus būti tolerantiškais bei gyventi visuomenėje, kurioje visi esame lygūs. Paskaitoje apžvelgėme opiausias šių dienų lygybės temas kaip nevienodą vyrų ir moterų atlyginimą ar daugeliui būdingus stereotipus.

Darbuotojai Gabrielei išvykus į mainus apie privilegijas susijusias su lyčių stereotipais, viduryje jų su dalyviais grįžo į Vilnių ir aplankė Atvirą Jaunimo Centrą "Mes", kuriuose jos laukė jaunimo darbuotojas Tadas ir jaunuoliai. Vizito metu darbuotojai kartu su tarptautinių mainų dalyviais turėjo neformalią atvejų analizę, dalinosi darbo su jaunimu patirtimi. Taip pat jaunuoliai susipažino su mainų dalyviais ir jų skirtingomis kultūromis. Sugrįžus iš mainų Gabrielė ir Tadas pravedė paskaitą apie higieną, jaunuoliai atnaujino savo žinias apie tvarkymąsi.