sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 liepa

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Šį mėnesį veikti tikrai buvo ką, veiklos ir pramogų nestigo, nuobodžiauti tikrai nebuvo kada.

Mėnesio pradžioje startavo tęstinė veikla – teatro būrelis, kuris sudomino ne tik mažesniuosius dienos centro vaikus, bet ir vyresnius. Pastebėjome, kad psichologo Gintauto užsiėmimą lankantys bei mini pasirodymą ruošiantys vaikai po truputį skleidžiasi ir kaip asmenybės – lavinama atmintis, pastabumas, vaizduotė, kūrybingumas. Ši veikla padeda suvokti įvairias gyvenimo situacijas, padeda atsikratyti nepasitikėjimo savimi, stiprina orumą.

Liepos pradžioje vyko jau tradicinė vaikų vasaros poilsio stovykla „Vasara priklauso man!“ prie jūros Šventojoje. Visą savaitę daug maudėmės, žaidėm, važinėjomės vandens dviračiais, velomobiliais ir linksminomės batutų parke. Taip pat vyko ir teatro užsiėmimas su psichologu Gintautu, gvildenome labai svarbias priklausomibių problemas. Grįžome pailsėję ir pilni įspūdžių.

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui (Justiniškių ir Grigiškių filialas) dalyvauja Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo 2018 m. jaunimo rūkymo prevencijos projekte Nr.S-213 (2018.10.31d.), kuri vykdo VšĮ „FITONIKA“.

Projekto tikslasugdyti asmenį, motyvuota sveikai gyventi, nepradėti rūkytisuteikiant žinių tabako ir jo gaminių vartojimo prevencijos tema, rūkantiems padėti atsisakyti; stiprinati vaikų savivertę ir psichosocialinio atsparumo įgūdžius, formuoti sveiko gyvenimo būdo nuostatas ir įgūdžius.

Projekto dalyviai: Vilniaus Vaikų ir jaunimo policijos klubo dienos centras ir Grigiškių vaikų dienos centro filialas. Vilniaus atviras jaunimo centras „Bazė“;  Juodšilių sen. bendruomenės socialinių paslaugų jaunimo laisvalaikio centras,   ir Šalčininkų r. Šv. Jurgio parapijos Caritas vaikų dienos centras.    

Veiklos efektyvumui užtikrinti projekte taikomos kompleksinio pobūdžio priemonės:

  • prevencinė-informacinė veikla rūkymo prevencijos tema vaikams ir jaunimui;
  • skatinama tėvus kalbėti su vaikais rūkymo žalos temomis.Tuo tikslu organizuojami užsiėmimai tėvams „Ką reikia žinoti, kad vaikas nepradėtų rūkyti“;
  • sudaroma galimybė stiprinti sveikos gyvensenos naudingų įpročių formavimą, užsiimti alternatyviomis  veiklomis, skatinti įvairinti laisvalaikio praleidimą, plėsti akiratį, akcentuoti kad gyvenimas be rūkymo – vertybė. Organizuojamos socialkultūrinės veiklos: renginys Gegužės 31 diena-Pasaulio diena be tabako“, pažintiniai krašto žygiai, knygų skaitymas, meninė raiška, savanorystė.
  • Jaunųjų lyderių antinikotininė kompanija Būk savimi be tabako“.Organizuojami mokymai, suteikiamos žinios ir gebėjimai antinikotininės kompanijos ‚Būk savimi be tabako“ jauniesiems sveikatos lyderiams, vesti prevencinius užsiėmimus savo bendraamžiams rūkymo prevencijos temomis.

Lietingomis dienomis taip pat nenuobodžiavome: vyko filmų peržiūra, diskusijos prie arbatėlės įvairiomis tematikomis, keramikos ir meniniai užsiėmimai, stalo žaidimai, kulinarijos pamokėlės.

Nepraleidome progos vieni iš pirmųjų kino teatre pažiūrėti animacinį filmą „Liūtas karalius“.

Kartu su vaikais iš molio lipdėme rankų darbo gaminius. Tai buvo puiki galimybė pasinerti į kūrybos versmę, mėgautis kūrybiniu procesu. 

Tęsiant klubo tradiciją, liepos gale buvo smagiai paminėti vaikų gimtadieniai.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti liepos mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

AJC „Bazė“

Liepos mėnesis buvo išvykų metas. Jaunimo darbuotoja Brigita liepos 1-4 dienomis vyko į KA2 strateginių partnerysčių projekto "New Dimension in Career Guidance" partnerių iš Latvijos, Baltarusijos, Airijos ir Lietuvos, planavimo susitikimą, kurio metu buvo dėliojami organizaciniai ir metodiniai žingsniai kuriant kokybišką karjeros orientavimo metodiką darbui su jaunimu, kurio metu buvo projekto koordinacinės komandos dalis bei liepos 21-31 dienomis dalyvavo tarptautiniuose jaunimo mainuose "IKNOW" mokymų centre Daugirdiškėse, kurių metu neformaliojo ugdymo metodika grįstos veiklos, kuriose atliko projekto koordinatorės vaidmenį ir kartu su partneriais iš Turkijos, Armėnijos, Estijos, Ukrainos ir Lietuvos vykdė ugdomąjį procesą jauniems žmonėms. 

Kol Brigita ir Tadas buvo išvykę jaunimo darbuotoja Agata jaunimo centre toliau tvarkė aplinką, ėmė pažinti naujus jaunuolius bei pravedė linksmus užsiėmimus jaunuoliams.