sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 rugpjūtis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Rugpjūtis – paskutinis vasaros mėnuo. Šilumos dar gausu, bet gamtoje ryškėja ženklai, žymintys vasaros pabaigą. Visi matome vėjyje besiplaikstančius voratinklius, pasipuošusius rasos lašeliais, grojančius žiogus ant smilgų, ore ratus besukančias kregždes, laukuose besibūriuojančius, pasiruošusius išskrist gandrus. Gamta ruošiasi rudeniui.

Visas mėnuo buvo puikus metas vaikams pasidžiaugti saule ir pasimėgauti įvairiomis pramogomis. Atsigaivinti nuo vasaros kaitros vykome prie klubo esančio Justiniškių fontano. Kūrybiniuose užsiėmimuose karpė iš žurnalų nuotraukas ir ant didelių lapų klijavo savo sukurtas vizijas - „ Mano vizija po 10 metų“. Paminėjome vieną seniausių derliaus švenčių –Žolines. Dar vieną reikšmingą dieną, kurią minėjome klube, tai – Baltijos kelias, kuri minima rugpjūčio 23 d. Vaikai labai aktyviai ruošėsi pristatymams, piešdami spalvingus piešinius, darydami darbelius, turėjo galimybę pasigilinti į istorinius Lietuvos svarbiausius faktus ir plėsti savo žinių bagažą! Originaliausi darbai buvo įvertinti aukščiausiais taškais ir savaitės gale įrašyti į pasiekimų lentelę.

Šį mėnesį kartu su vaikais suorganizavome klubo aplinkos tvarkymosi dieną.

Įstaigos patalpose vyko paramos maisto produktų dalinimas iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims.

Paminėjome klubo gimtadienį. Kartu su vaikais turėjome galimybę pamatyti animacinį filmuką „Piktieji paukščiai“, po filmuko Vingio parke važinėjome dviračiais, riedučiais, paspirtukais, valgėme picas. Visų nuotaika buvo pakili ir šventiška, džiaugiamės, kad 18-ąjį klubo gimtadienį atšventėme puikiai!

Mėnesio gale, tradiciškai paminėjome vaikų gimtadienius. 

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti rugpjūčio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

AJC „Bazė“

Rugpjūčio mėnesį jaunimo darbuotojos Brigita ir Agata atostogavo. Pailsėjusios grįžo į Bazę tęsti darbų kartu su jaunimo darbuotoju Tadu. Brigita surengė susitikimą su jaunuoliais ir jų metu generavo idėjas tarptautiniams mainams, rengė mainų struktūrą, dėliojosi dienotvarkę. Taip pat koordinavo Europos solidarumo korpuso vietinės iniciatyvos „Čiotkai“ dalyvių veiklų įsivertinimo procesą.

 

Jaunimo darbuotojai rengė grupines bei individualias konsultacijas su jaunuoliais. Jų metu kalbėjome apie temas, kurios domino jaunuolius – šeima, tarpusavio santykiai. Taip pat su jaunuoliais pradėjome filmų peržiūrų vakarus, jų metu gerdami arbatą ir valgydami sausainius peržiūrėję filmus juos aptarinėjom ir kalbėjom temom, kurios gimė bežiūrint filmą.

 

Pradėjome sezono planų pradžią – susitikome su būsimais savanoriais, visi susipažinę, aptarėme jų viziją, interesus. Pradėjome  planuoti  veiklas, kurias savanoriai galėtų vesti ir išsiaiškinę savanorių baimes ir stipriasias puses sutarėme surengti mokymus. Mokymų metu kelsime savanorių kompetencijas, mokysimės dirbti komandoje, kalbėsime apie tikslus ir uždavinius.