sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 rugsėjis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Vasara jau prabėgo, tačiau rugsėjis atneša naujus džiaugsmus. Auksiniai rudenio lapai moja linkėdami sėkmės naujais mokslo metais. Neveltui sakoma, kad ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. Nes ne turtai, ne jėga, o būtent žinios žmogų daro didžiu. Tad linkime klubo vaikams neišsenkančio entuziazmo, kūrybingumo, smalsumo, kantrybės siekiant užsibrėžtų tikslų!

Šį mėnesį tęsėme užsiėmimus su psichologu Gintautu. Užsiėmimų metu, vaikai paruošė mini filmuotą pasirodymą. Filmo aptarimo metu vaikai mokėsi formuluoti mintis, reikšti nuomonę ir ją argumentuoti. Diskutuodami turėjo galimybę įsiklausyti į kito žodžius, juos išgirsti ir priimti kitokią nuomonę.

Klube vyko filmų peržiūra, diskusijos prie arbatėlės įvairiomis tematikomis, meniniai užsiėmimai, stalo žaidimai, kulinarijos pamokėlės. Džiaugiamės, kad mūsų gretas papildė dvi savanorės iš Ukrainos, kurios kartu su vaikais žaidė žaidimus, prisidėjo prie originalių ir išradingų rudeninių dekoracijų, kuriomis papuošėme klubo patalpas. Ragaujant tradicinius ukrainietiškus virtinukus, įsitikinome savanorių puikiais kulinariniais gebėjimais. Savanorės pažadėjo ateityje supažindinti su ukrainietiška virtuve ir nustebinti įvairiais tradiciniais patiekalais. Šį mėnesį kartu su vaikais suorganizavome tvarkymosi dieną klube, taip skatindami juos suvokti, kad tvarka ir švara savaime neatsiranda. Kaip ir kiekvieną mėnesį, nepamirštame fizinio aktyvumo, drauge su treneriu Mantvidu sportuojame ir ugdome savo fizinę sveikatą. Rugsėjo pabaigoje dalyvavome smagioje Justiniškių bendruomenės šventėje, kurioje vyko tinklinio, krepšinio, smigolo turnyrai, turėjome galimybę susipažinti su ugniagesių profesija. Susirinkusiųjų laukė muzikinė programa, daug siurprizų ir vaišių.

Smagiai pasižiūrėję animacinį filmą „Raudonbatė ir 7 nykštukai”, šį mėnesį užbaigėme saldžiai švęsdami šio mėnesio gimtadienius. 

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti rugsėjo mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

AJC „Bazė“

Rugsėjį pasitikome kupini jėgų ir atsinaujinę. Visų pirma, mūsų komandą papildė nauja jaunimo darbuotoja Greta. Supažindinus naują komandos narę su darbo specifika ir pradėjus jos pažintį su jaunuoliais, nieko nelaukdami kibome į darbus.

Kadangi jaunimo darbuotojams svarbu ne tik kelti savo kompetencijas, bet ir rūpintis savo psichohigieną, mėnesio pradžioje turėjome superviziją, kurios metu analizavome su kokiais sunkumais ir iššūkiais susiduriame darbe, ieškojome sprendimo būdų, kurie leistų dirbti dar efektyviau. Mūsų žmogiškuosius išteklius papildė ne tik nauja darbuotoja, bet ir nauji savanoriai. Taigi, startavome su nauja savanorių komanda. Suorganizavome pirmuosius jų mokymus, formavome komandą, reflektavome bei aptarėme tolimesnius veiklos planus.

Mėnesio pabaigoje dalyvavome Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacijos vykdytoje fokus grupėje, kurioje kalbėjomės apie socialinių-pilietinių veiklų organizavimą ir savanoriavimo galimybes. Apibendrinus, turėjome kupiną jėgų ir naujų idėjų mėnesį.