sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 vasaris

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Vasaris – trumpiausias žiemos mėnuo, primenantis, kad netrukus kiekvieną palytės pavasario dvelksmas... Paskutinįjį ir trumpiausią žiemos mėnesį mūsų dienos centro vaikai nenuobodžiavo: vyko įvairūs kūrybiniai-edukaciniai užsiėmimai, sportinė veikla, renginys, išvykos.

Vasario 1 d. dalyvavome prevencinėje akcijoje „NEpaslysk“. Akcijoje bendravome su policijos bendruomenės pareigūnais, sužinojome kaip prie jaunųjų miestiečių sveikatingumo prisideda Vilniaus miestas, kur ir kaip leisti laisvalaikį Vilniuje. Renginio metu, galėjome nemokamai mėgautis čiuožimo malonumais Vilniaus čiuožykloje bei tuo pačiu sužinoti daugiau apie psichiką veikiančių medžiagų vartojimo riziką.

Šį mėnesį startavo vaikų labai laukiams sporto būrelis. Užsiėmimų metu, vaikai ugdė sveikos gyvensenos įgūdžius, lavino ir stiprino savo fizinį pajėgumą, išmoko naujų žaidimų. Fizinio aktyvumo didinimui pasirinktos įvairios žaidimų, sporto ir judėjimo formos. Nors būrelis vyksta vieną kartą į savaitę, tačiau galime pasidžiaugti gera savijauta, tapome linksmesni, sveikesni!

Esame dėkingi Vilniaus aps. VPK Vilniau m. šeštojo PK bendruomenės pareigūnams už paskaitą, viktoriną kaip saugiai elgtis būnant virtualioje aplinkoje.

Vasario 14 d. vyko Šv. Valentino renginys, kuriam labai intensyviai ruošėmės: piešėme ir karpėme dekoracijas, kuriomis puošėme klubą, vyko šokių ir dainavimo repeticijos, su savanoriu iš Ukrainos vaikai gamino „Raffaello“ saldainius. Šią dieną buvo daug linksmų šokių, dainavimo, įvairių užduočių ir žaidimų, bet svarbiausia buvo daug geros nuotaikos. Dėkojame visiems kas prisidėjo ruošiantis šiai šventei.

Vasario 15 d. edukacinio užsiėmimo metu, minint Vasario 16-ąją – Valstybės atkūrimo dieną, galėjome pasigrožėti vaikų kūrybiškumu, išradingumu ir meniniais gebėjimais.

Dalyvavome išvykoje į Pinigų muziejų. Apžvalginėje ekskursijoje gidas vaikams linksmai ir žaismingai papasakojo, kas yra pinigai, iš kur jie atsirado ir kokie pinigai buvo senovėje taip pat turėjo galimybę nusikalti savo pinigėlius.

Paskutinį žiemos mėnesį nepraleidome progos apsilankyti Akropolio kino teatre ir vieni iš pirmųjų pamatyti animacinį filmą „Didžioji skruzdėlyčių karalystė 2“.

Mėnesį tradiciškai užbaigėme vaikų gimtadieniais bei didžiuliu tortu.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti vasario mėnesio akimirkomis: www.facebook.com

 

AJC „Bazė“

 

Atėjus trumpiausiam ir paskutiniam žiemos mėnesiui, Atviras jaunimo centras "Bazė", truputi sirgo, truputi juokėsi ir truputi liūdėjo.

Praktikantai danai Jonas ir Nicolai toliau tęsė savo treniruotes drauge su jaunuoliais sporto salėje. Turėjome filmų peržiūrų vakarus, kuriuose daugiausiai žiūrėjome komedijos žanro filmus, bet nepamiršome ir rimtesnio tipo filmų. Vienas iš jų "Žalioji knyga". Po filmo turėjome diskusiją apie rasizmą, draugystę, muziką ir gyvenimą.

Tęsėme pasikalbėjimus prie puodelio arbatos intarpus, kurių metu ne tik bendravom ir giliau pažinome vienas kitą, bet ir sužinojome ko jaunuoliai tikisi iš jaunimo centro, kokias naujas veiklas norėtu čia pamatyti.

Valentino dienos proga surengėme diskoteką, kurioje šokome iki pat nakties. Vakaro metu jaunuoliai fotografavosi prie meilės sienos bei dalyvavo rinkimuose, kurių metu išrinko metų nuoširdžiausius, geriausiai šokančius, jautriausius, mieliausius ir labiausiai mylinčius žmones.