sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2020 m. kovas

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

 

Pagaliau visi sulaukėme taip ilgai laukto pavasario, kai visa gamta prisikelia ir atgyja iš šaltos žiemos miego. Džiaugiamės sugrįžusiais paukščiais, išsiskleidusiais pirmaisiais pavasario žiedais, šiltesne saule, gera nuotaika. Tegul atgimusi gamta atgaivina viską, kas gera ir miela širdžiai.

Kovo 4 dieną vykome į Akropolio kino teatrą, kuriame visi draugiškai žiūrėjome animcinį filmuką „Augintiniai susivienija“.

Įstaigos patalpose vyko paramos maisto produktų dalinimas iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims.

Kovo 10 dieną, klube buvo paminėta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Kovo 11-ajai dienai paminėti buvo surengta vaikų piešinių paroda, visi kartu kalbėjome apie šios datos svarbą Lietuvai, taip siekdami vaikams ugdyti vertybes, puoselėjančias tautiškumą, meilę Tėvynei.

Šį mėnesį darbuotojai dalyvavo mokymuose, kuriuose atlikome daug praktinių užduočių, pasitikrinome teorines žinias, sužinojome daugiau apie save ir apie savo darbą.

Dėkojame savanorėms Irinai ir Julijai, kurių dėka vaikai aktyviai įsitraukia į anglų kalbos, šokių pamokas, žaidimus ir menines veiklas. Kovo 16 dieną Lietuvoje prasidėjus karantinui, įstaigos kolektyvas ieškojo alternatyvų ir būdų užsiėmimus ir veiklą karantino laikotarpiu tęsti nuotoliniu būdu. Dienos centro lankytojams nuotoliniu būdu organizavome konkursą-užduotis: „Fotografijos išukis“, žaidimą „Protmūšis“, pristatėme mokomąsias-edukacines programas: susipažinti su gamta, paukščiais, kaip pasigaminti įvairias dekoracijas. Su lankytojų tėvais (globėjais, rūpintojais) bendradarbiaujama telefonu, konsultuojami ugdymo klausimais.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti kovo mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

 

AJC „Bazė“

 

Kovas buvo kupinas netikėtumų. Mėnesio pradžioje su savanoriais diskutavome apie jaunimo centro veiklą ir užsiėmimus, sudarinėjome einamojo mėnesio planus, tačiau paskelbtas karantinas privertė visas veiklas gerokai pakoreguoti. Vis dėlto, iki karantino paskelbimo, kaip ir visuomet, organizavome stalo žaidimo vakarus, sportavome sporto salėje, žiūrėjome filmus ir diskutavome įvairiomis svarbiomis temomis. Be to, prasidėjus naujajam futbolo sezonui, stebėjome FK „Žalgiris“ vs. FK „Panevėžys“ varžybas, kurios baigėsi užtikrinta mūsų draugų ir favoritų komandos pergale! Galiausiai, šį mėnesį daug dėmesio skyrėme psichikos sveikatos temai. Mus aplankė LiPSA savanorė, kuri pagal tarptautinį projektą „Mind the Mind - to Combat Stigma of Mental Disorders“, pravedė interaktyvų seminarą apie psichikos sveikatos sutrikimą. Jo metu ne tik diskutavome apie dažniausius psichikos sveikatos sutrikimus, jų keliamus sunkumus, pagalbos būdus žmonėms, patiriantiems įvairių sunkumų, bet ir tyrinėjome savo nuostatas šia tema, kurios po šio seminaro tapo gerokai teisingesnės ir mažiau prietaringos.

Karantino paskelbimas ir nuotolinis darbas sukėlė nemažai iššūkių jaunimo darbuotojams. Bendravimą su jaunuoliais perkėlėme į socialinius tinklus, jaunimo centro FB puslapyje dalinomės aktualia informacija susijusia su koronavirusu, o kad laisvas laikas namuose neprailgtų – įvairių veiklų pasiūlymais. Mėnesio pabaigoje jaunimo darbuotojai susidėliojo ateinančio mėnesio veiklas virtualioje erdvėje, tad sekite mus socialiniuose tinkluose, pažadame daug naujienų!

 

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32