sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2016 gruodis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Šių metų paskutinis mėnuo klube buvo gerumo, susikaupimo, gražaus bendravimo, Kalėdinių pramogų metas. Gruodžio pradžioje klube lankėsi Vilniaus apskrities VPK vadovas Saulius Gagas, Viešosios tvarkos valdybos Prevencinės it administracinės veiklo skyriaus viršininkė Nomeda Cibarauskienė, Vilniaus miesto savivaldybės Jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Jonas Laniauskas. Naujasis policijos vadovas apžiūrėjo įstaigos patalpas, domėjosi jų vykdoma veikla, problematika, ateities perspektyvomis. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Gruodžio 8 dieną dalyvavome Kalėdinėje šventėje „Sušildyk sielas“, kuris vyko Viršuliškių seniūnijoje. Grožėjomės netradicine viešosios erdvės puošmena – Kalėdinės svajonės išsipildymo labirintu, žaidėme, vaišinomės arbata, riestainiais. Nors oras ir nepriminė žiemos, tačiau šventinė nuotaika buvo puiki, kurią vainikavo Kalėdinis Senelis su dideliu maišu dovanų.

Gruodžio 13 dieną apsilankėme Justiniškių seniūnijos stebuklingos eglutės įžiebimo šventėje. Čia mūsų laukė Kalėdinio Senelio dovanos, Nykštukų sūkurys, Snieguolės vaišės, žaidimai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Gruodžio 20 dieną klube vyko Kalėdinis renginys, kuriam iš anksto labai intensyviai ruošėmės: puošėme eglutę, patalpas dekoravome įvairiomis savo pačių kurtomis dekoracijomis, vaikai individualiai ruošė muzikinius numerius: šoko, dainavo, deklamavo eilėraščius. Renginys buvo labai smagus ir linksmas, o ir Kalėdų Senelis buvo labai dosnus į šventę atvyko su dideliu maišu dovanų. Džiaugiamės renginiu, kurio metu sulaukėme ne tik gausiai susirinkusių vaikų ir jų tėvelių, bet ir garbingų svečių.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Gruodžio 22 dieną su vaikais kepėme šventinius kūčiukus. Vaikai savo pasigamintus skanėstus parsinešė namo ir pavaišino jais tėvus.

Gruodžio 23 dieną klube vaikai susėdo prie šventinio Šv. Kūčių stalo. Valgėme tradicinius Kūčių patiekalus – spanguolių kisielių, pyragus, keptą žuvį, kūčiukus, klausėmės Šv. Ignoto bažnyčios katecheto pristatymo apie patiekalų reikšmę ir prasmę.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gruodžio 30 dieną vykome į Akropolio ledą. Po čiuožyklos apsilankėme McDonald‘s restorane. Pasistiprinę, puikios nuotaikos ir pilni įspūdžių patraukėme namo.

 

Nuoširdžiai dėkojame Mykolo Romerio universiteto studentei už paramą drabužiais vaikams.

 

Gruodžio mėnesį užbaigėme dienos centro projektą „Aš pats kuriu savo ateitį“, finansuojamus iš Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. 

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Gruodžio mėnesį intensyviai ruošėmės kalėdiniui koncertui, mokėmės dainelę, kurią atlikome Justiniškių policijos klube, taip pat puošėmės klubą Kalėdoms, keitėme dekoracijas ant langų, karpėme snaiges, puošėme eglutę, taip pat kiekvieną antradienį spėjome ir pasportuoti su treneriu Aleksandru. Taip pat nepraleidome progos ir pasilinksminti lauke, kol dar buvo sniego. Kūčių išvakarėse važiavome į svečius pas Justiniškių policijos klubo vaikus ir kartu su jais valgėme kūčių vakarienę. Paskutinę gruodžio savaitę, kai vaikams prasidėjo atostogos mokykloje – praleidome žaisdami stalo žaidimus ir žiūrėdami filmus, taip pat atšventėme mėnesio gimtadienius. Paskutinę mėnesio dieną praleidome kartu su Justiniškių klubo vaikais, čiužinėjome ant „Akropolio“ ledo, bei atgavome jėgas McDonald‘s restorane.

Gruodžio mėnesį užbaigėme dienos centro projektą „Atverkime savo galimybes“, finansuojamus iš Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atviras jaunimo centras "Bazė"

 

Gruodžio mėnesį “Bazės” jaunimas pradėjo itin veržliai ir įkvepiančiai – dalyvavo saves pažinimo ir tobulėjimo mokymuose “Aš tarp kitų”. Mokymai vyko Atvirame Jaunimo Centre “Mes”, kur jaunuoliai  tris dienas įvairių metodų pagalba gilinosi į save, mokėsi atrasti savo stiprybes ir silpnybes, pažinti kitus ir atrasti savo vaidmenį visuomėnėje.

 

Pailsėję nuo mokymų pasipuošėme Kalėdoms ir toliau dalyvavome įprastinėse veiklose – mokėmės groti gitara, boksuotis ir pažinti kultūrą, aplankėme du spektaklius, peržiūrėjome ir aptarėme kelis filmus.

 

Po visų veiklų, nepabijoję šalčių dvi dienas kartu žygiavome patyriminiame žygyje, patyrėme krūvą nuotykių ir iššūkių, kuoriuos mokėmės spręsti komandiškai.

 

Artėjant šventėms kartu su Dienos centro vaikais kepėme kūčiukus, kalbėjome apie kalėdines tradicijas ir šeimyniškai pasibuvome prie kūčių stalo.

 

Gruodžio mėnesį užbaigėme Atvirų jaunimo centrų projektą „Jaunimo bazė“, finansuojamus iš Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.