sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2016 Kovas

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui

Šis mėnuo buvo itin aktyvus, šventiškas ir kūrybingas. Prasidėjo jis dekupažo pamoka su mokine iš Jono Pauliaus II gimnazijos. Dekoravome stiklainius dekupažo technika, kuriems vėliau išdžiūvus papuošėme dienos centro vitriną ir kiekvienas dalyvavęs – savo namus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovo 5 d. sudalyvavome Justiniškių bendruomenės eisenoje per Gedimino prospektą. Bei apsilankėme Kaziuko mugėje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat pasibuvome futbolo rungtynėse sirgdami už FC „Žalgiris“.

Nelikome abejingi ir kaip kiekvieną pusmetį prisidėjome prie maisto banko akcijos. Jaunuoliai ir klubo darbuotojai savanoriavo akcijoje, kurioje surinko daug produktų nepasiturinčioms šeimoms.

 

Vaikai turėjo savaitę, o kai kurie ir dvi atostogų, per kurias nuveikėme smagių dalykų. Trečią kovo šeštadienį  vaikai kartu su menininke Nomeda Marčėnaite margino didžiulį "Maisto banko" akcijos kiaušinį.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitą dieną, per verbų sekmadienį, vykome į bažnyčią. Šv. Ignoto bažnyčioje kartu su bendruomenės pareigūnėmis marginome kiaušinius vašku, statėme spektaklį bei turėjome vaišių stalą. Šiais užsiėmimais užbaigėme socialinę akciją – veiksmo savaitė be patyčių. 

Surengėme Velykų šventę, kurioje dalyvavo Grigiškių dienos centro padalinys. Visi kartu smagiai atšventėme artėjančias Velykas, žaidėme, šokome, marginome ir ridenome kiaušinius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ir tai dar ne pabaiga, paskutinį mėnesio šeštadienį kartu su socialinėmis pedagogėmis ir bokso treneriu Aleksandru Nikolajenko važiavome pasižiūrėti XI-ojo Tarptautinio Dano Pozniako jaunimo turnyro finalinių kovų Siemens arenoje.

Grįžę po Velykų švenčių pasidalinome įspūdžiais ir kibome į darbus. Bendromis pastangomis darėme nuotraukų rėmelius iš antrinių žaliavų. Prikėlėme senas kompaktinių diskų dėžutes. Už dėžutes dėkojame Egidijui Jurkėnui, kuris atidavė mums visą dėžę diskų dėžučių.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be visų veiklų klube yra vykdomi keramikos užsiėmimai 1 kartą per savaitę – „Pažinkime molį kartu“ bei vyksta sporto užsiėmimai iš „Aukok.lt“ gautų lėšų.

Kovo mėnesio pabaigoje tradiciškai atšventėme gimtadienius bei pasveikinome kovo mėnesio jubiliatus t.y. Ernestą, Valeriją ir Rimą. Už tortą ir keksus dėkojame mūsų klubo draugei Liucinai Rimgailei ir kepyklėlei Liu Patty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kol kas tiek, laukite tęsinio.. Balandžio mėnesį.

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Kovo mėnesį Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinio vaikai pradėjo mintimis apie kovo 11 – ąją. Prisidėjome prie akcijos ir pynėme draugystės apyrankes, kurių buvo net 133, su vaikais daug diskutavome apie Lietuvos nepriklausomybę ir laisvės reikšmę jiems patiems.

Turėjome daug meninių užsiėmimų su mūsų savanorėmis iš Austrijos ir Lietuvos edukologijos universiteto. Tobulinome savo kulinarinius sugebėjimus.

Mėnesio viduryje su vaikais savanoriavome MAISTO BANKO akcijoje.

Kartu su Justiniškių policijos klubu, bei atviru jaunimo centru „BAZĖ“ šventėme Šv. Velykas, marginome ir ridenome kiaušinius.

Savaitės be patyčių metu, su vaikais turėjome paskaitą apie patyčias mokykloje ir kitose erdvėse, kaip spręsti ir kur kreiptis susidūrus su šia problema. Taip pat turėjome meninius užsiėmimus, kurių metu vaikai piešė „Pasaulį be patyčių“.

Taip pat, kovo mėnesį klube prasidėjo bokso treniruotės su „Baltijos akademijos“ treneriu Aleksandru, kuris buvo suorganizavęs išvyką vaikams į „XI tarptautinį Dano Pozniako jaunimo bokso turnyrą“.

 

Atviras jaunimo centras „Bazė“

Taigi, tęsiame. Šį kartą su Atviro jaunimo centro lankytoja Ele apžiūrime ką nuveikėme kovo mėnesį.

Jau pati kovo pradžia žadėjo įspūdingą mėnesį. Pradžią tam davė “Bazėje” įvykęs pasimatymas su keturiais nuostabiais Žalgirio futbolininkais – Mantu Kukliu, Simonu Stankevičiumi, Justu Lasicku ir Sauliumi Mykoliūnu bei būriu jų palydovų. Kadangi pasimatymas vyko kovo 8 – osios išvakarėse, o kaip žinia, tai diena, kurios metu kviečiama solidarizuotis dėl lygių galimybių abiems lytims, tai visoms merginom buvo padovanoti balionai sakantys “Moterys už futbolą”. Šioje vietoje tikrai drąsiai galime pasakyti, kad visi esame už futbolą. Ypač po tokios nuostabios draugystės pradžios. Po dovanų dalybų, rato formavimo ir svečių priėmimo prasidėjo klausimų – atsakymų sesija. Klausymu buvo nemažai, o atsakymai dažnai prajuokindavo. Vėliau naujus draugus pakvietėm sužaisti stalo tenisą ir stalo futbolą, o kas labai norėjo galėjo atsigaivinti žaliaisiais sveikuolių kokteiliais. Draugystė nenutrūksta iki šiol. Žalgiriečiai mus iš karto pakvietė palaikyti juos žaidžiant prieš Marijampolės Sūduvą ir Jonavos Lietavą. Abu kartus iš mūsų jaunimo centro keli drąsiausi jaunuoliai gavo galimybę sužaisti futbolą specialiuose burbuliniuose kostiumuose. Tikime, kad ši draugystė dar ilgai nesibaigs, o geriausiems draugams žalgiriečiams linkime būti stipriais, nepatirti traumų ir nugalėti. Nelaimėjus – nenukabinti nosies ir tęsti žaidimą bei visada prisiminti, kad mes sergame už juos.

Dar norisi paminėti, kad “Bazės” jaunimas yra labai darbštus. Štai kodėl kovo mėnesį dalyvavome “Maisto banko” akcijoje, kurios metu rinkome maisto produktus. Didžiuojamės, kad viena iš mūsų super galių – savanorsytė. Kokia tavoji?

Žalgiriečiai nebuvo mūsų vieninteliai draugai kovo mėnesį. Dar važiavome į “Naujojo teatro” spektaklį „Stiklinis Žvėrynas”. Tai verčiantis susimąstyti dramos spektaklis. Kodėl? Ne tik dėl paties veiksmo, bet dar ir dėl to, kad tame teatre vaidina įvairias negalias turintys žmonės.

Be veiklų ir renginių kiekviena diena praėjo su stalo žaidimais, sportinėmis veiklomis, bokso treniruotėmis, pavasariško oro gaudymu lauke, karšta arbata ir nesibaigiančiu juoku. Tiesa, tariame didelį ačiū Europos savanorių tarnybos savanoriui Ricardo, kurio dėka “Bazėje” jau kabo skrajučių ir naujienų su aktualia informacija kiekvienam jaunam žmogui, stendas. Užsuk ir pasiimk.

Kovą mes išmokome:

-          Norint pasiekti savo svajonės, reikia ko nors atsisakyti;

-          Savanorystė veža;

-          Negalia nėra siekti savo tikslų ir džiaugtis kiekviena diena.