sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2016 balandis

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui

Balandis buvo permainingas tai šiltas tai šaltas, orai mūsų nelepino. Visgi nemažai laiko teko praleisti lauke žaidžiant aktyvius žaidimus, supantis ant sūpynių, bet apžvelkime ką mes nuveikėme viduje: taigi, pavasaris pokyčių metas, kuris pasijuto mūsų komandoje bei įstaigos patalpose. Keletas naujų studentų iš Afrikos studijuojantys MRU padeda toliau sklandžiai veikti bei pažinti vaikams kitą kultūrą. Džiaugiamės turėdami galimybę pažinti įvairias kultūras bei kalbas.

Balandžio 6 d. vykome į Saugaus eismo pamoką Balio Dvariono mokykloje, kurioje sutikome Policijos draugą Amsi. Vaikai liko sužavėti pasirodymais bei džiaugėsi sutikę savo draugą ir gavo dovanų įdomių atšvaitų.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

Balandžiui įpusėjus pradėjome įgyvendinti savanorės Betty projektą ir kartu sudėliotas idėjas. Prisipirkome reikalingų priemonių ir pradėjome dažyti sienas bei ruošti sienų dekoravimo priemones.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smaližiai gavo nerealaus grožio ir skonio keksiukų iš Liu patty kepyklėlės. Ačiū, kad nepamirštate palepinti mūsų.

Baigiantis mėnesiui spėjome sudalyvauti Justiniškių bendruomenės projekte, prisidėjome kirpdami rankas, kad pasiekti rekordą – bendruomenės suvienijimo.

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat vyksta Mergaičių dienos penktadieniais, kuriuos veda psichologė Viktorija bei prie šių užsiėmimų prisideda praktikantė Kristabella. Ji mergaitėms pynė kasytes bei pasakojo apie Afrikos moterų aprangos bei išvaizdos stilių ir madas.

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mūsų žavingoji praktikantė Rūta iš Vilniaus Universiteto pasistengė ir paruošė lavinamąsias užduotis vaikams.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

Mėnesio pabaigoje sulaukėme garbingų svečių pristatėme jiems Policijos klubo veiklą ir smagiai visi pasidalinome įvairių šalių patirtimis darbo su vaikais ir jaunimu.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Belaukiant gegužės mėnesio švenčių per keramikos būrelį lipdėme ir ruošėme dovanas mamoms - Mamos dienos proga. Gavosi labai gražiai išglazūruotos, spalvingos rožės.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Nuolat vyksta šokiai ir sporto užsiėmimai.

Tradiciškai atšventėme nemažą kiekį balandžio mėnesio gimtadienių, jų buvo net šeši! Paminėjome dviejų darbuotojų gimtadienius: Indrės – jaunimo darbuotojos ir Boženos – socialinės pedagogės bei kelių vaikų ir jaunimo: Agatos P., Emilio J., Erikos V. ir Maksimo.

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

          Balandžio mėnesį Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinio vaikai tęsė bokso treniruotes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalyvavo socialiniame projekte „Žalingiems įpročiams sakau – NE“, kurį organizavo savanorė Karolina iš Lietuvos edukologijos universiteto. Projekto metu vaikai susipažino su alkoholio, cigarečių bei narkotikų žalą organizmui, bandė imituoti įvairias problemines situacijas, bei jas išspręsti. Vyko plakato kūrimas minėta tema, bei žinių patikrinimas.

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Taip pat šį mėnesi, mūsų savanorė Betty iš Austrijos su vaikais pradėjo vykdyti ilgalaikį projektą – „Užaugink gėlę“, kurio metu kiekvienas vaikas gavo po gėlių vazoną, kurį turėjo dekoruoti ir pasodinti gėles. Šio projekto tikslas, kad vaikai išmoktų kažkuo rūpintis, kadangi gėlės lepios, jas reikia laistyti, prižiūrėti, kad užaugtų gražios, bei sužydėtų. Projekto pabaigoje bus renkamas gražiausias vazonas ir gražiausia gėlė, šių kategorijų nugalėtojai bus apdovanojami įvairiais prizais.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balandžiui einant į pabaigą su vaikais ruošėmės mamyčių dienai, gaminome įvairius rankdarbius.

Mėnesio gale šventėme tą mėnesį gimusiųjų gimtadienius bei kepėme šventinį pyragą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atviras jaunimo centras „Bazė“

 

Balandis „Bazėje“ prabėgo greitai. Tikriausiai dėl to, kad jis buvo pilnas veiklų, susitikimų, diskusijų, gimtadienių, laukimo to, kas vyks gegužę...

Taigi, kokios veiklos pas mus vyko? Beveik kiekvieną savaitę bent po kartą ėjome stebėti ir palaikyti savo gerų draugų Futbolo klubo „Žalgiris“, pasitikome praktikantą Cyprian, kuris čia praktikuosis vieną mėnesį ir, tikimės, kad pristatys savo kultūrą bei tradicijas (Cyprian atvyko iš Nigerijos ir šiuo metu studijuoja socialinį darbą Mykolo Riomerio universitete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Po truputį veiklas kėlėm į lauką, nes pajautėm, kad saulė pagaliau ima šildyti ir pavasaris ateina. O ką geriau veikti, jei nesimėtyti kamuoliu, nežaisti lauko žaidimų ir nesimėgauti pavasariška saule.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat, vieną rytą turėjome labai įdomų susitikimą su svečiais iš užsienio. Tai buvo policijos pareigūnai iš Norvegijos, Latvijos, Lenkijos, Čekijos bei Lietuvos. Visi jie atvyko čia dalyvauti projekte „Rasti kitą kelią: policija jaunimui“. Tai projektas, kurio metu policijos pareigūnai diskutavo bei mėgino perprasti neformalaus ugdymo metodus, komandinio darbo principus, konstruktyviai suteikti atgalinį ryšį bei darbo su jaunimu metodikų. Dėl to, visa delegacija lankėsi ir „Bazėje“, o apsilankymo metu mes dalinomės savo darbo su jaunimu patirtimi.

Taip tad bėgo prabėgo mūsų balandis „Bazėje“, su daug juoko, muzikos, diskusijų, pasitikėjimo įgijimu, saugiu laisvalaikiu ir naujais bei senais draugais...