sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2016 birželis

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui

Birželį pradėjome aktyviai. Birželio 1 d. dalyvavome NVO vaikams konfederacijos organizuojamame "Vaikų žvaigždyno 2016" šventėje kuri vyko Vyriausybės rūmų Didžiojoje salėje. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

Birželis buvo labai karštas, todėl daug laiko leidome prie fontano. Vaikai jame pliuškenosi, pramogavo ir  linksminosi. 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaip ir kiekvienais  metais birželio mėn. yra organizuojama 9 dienų vaikų vasaros poilsio stovykla „Vasara priklauso man!“, kurią finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaikų vasaros poilsio stovykla “Vasara priklauso man!” yra tęstinė, vykdyta šeštąjį kartą. Jos metu buvo užimta 40 socialiai remtinų ir socialinės rizikos šeimų vaikai. Stovykla vyko 9 darbo dienas (birželio 13-23 dienomis). Kiekvieną dieną vaikai buvo užimti nuo 11.00 iki 18.00 val., vaikai ugdėsi socialinius, komunikacinius, bendradarbiavimo ir kitus įgūdžius. Vaikai buvo užimami skirtingomis veiklomis, jie bendradarbiavo, buvo suskirstyti į komandas ir komandose varžėsi bei rinko taškus, daugiausiai taškų surinkusi komanda buvo apdovanota saldžiu prizu stovyklos pabaigoje. Vaikai turėjo įvairias pramogas: lankėsi šoklinės parke, žaidė boulingą, važinėjosi dviračiais, žaidė futbolą, pramogavo Bernardinų sode, aplankė gyvūnų prieglaudą, Gedimino pilį, Trijų kryžių kalną, varžėsi estafečių žaidime, daug maudėsi ir ilsėjosi.  Stovyklos metu vyko aktyvus bendradarbiavimas su policija: vaikai išklausė saugaus elgesio vasaros metu instruktažą.  Stovyklos uždarymo metu visų laukė keptos dešrelės ant laužo ir dovanos.

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasibaigus stovyklai, turėjome dar kelis įdomius užsiėmimus. Vienas iš jų piešimas savęs ant asfalto ir mėnesio gale šventėme tą mėnesį gimusiųjų gimtadienius bei kepėme šventinį pyragą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Vaikų dienos centrų programas finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

 

Atviras jaunimo centras „Bazė“

 

Šis Birželis buvo skirtas patraukliems renginiams.

Didelis ačių Žalgirio F.C., kurio dėka bazės jaunimas galėjo stebėti futbolo rungtynės gyvai. Mes vis dar jaučiamės kaip Žalgirio laimingas amuletas: keturis kartus stebėjome rungtynes, ir jie keturis kartus laimėjo! Trakų komanda pralaimėjo 3-1, ir mes, nepaisant lietaus, dainavom ir plojom kad palaikytumėm savo žaidėjus.  

Ricardo, mūsų Ispanų EVS savanoris, Bazėje pristatė naują (bei skanią) veiklą: "Bazės restoranas". Kas tai yra? Mūsų individualus restoranas! Ricardo ir Aleksandras apsiėmė vadovauti veiklai, o po poros apsitarimų (ką gaminti ir kaip), mūsų jaunimas iškeliavo į Norfa pirkti ingredientų. Rezultatai buvo ryžiai su pipirais, kurių mes gavome ne vieną, o kelias porcijas. Visi prisidėjo pasiruošimo procese - kas ėjo į parduotuvę, kas gamino o kas paruošė stala ir išplovė indus. Ir visgi labiausiai visi mėgavosi..valgymo procesu. Palaukime iki kito “Bazės restorano” renginio, ir vėl atraskim kokį neapsakomai skanų patiekalą mūsų jaunimas paruoš.   

Jeisekate mūsų naujienas, jau žinote kad sportas yra viena mūsų mėgstamiausių veiklų.  vienu iš mūsų mėgstamą veiklą. Futbolas, krepšinis, paplūdimio tinklinis, ėjimas į treniruoklių salę - visais šiais užsiemimais džiaugėmės birželį.  O dabar iš eilės: 

  • Po žaidynių su Policijos futbolo komanda, mes nusprendėme suorganizuoti dar vieną mačą su komanda ne iš mūsų centro, ir mums pakankamai greitai pasisekė ją rasti. Vienas iš mūsų Bazės jaunuolių subūrė savo draugų komandą ir pakvietė Bazę parungtyniauti. Mes patraukėme į Birštono stadijoną ir sužaidėme 5-5. Šį kartą mums sekėsi ne taip lengvai ir mes pralošinėjome; tuomet kažkas įvyko mūsų komandoje. Nubudo motyvacija ir pasidydžiavimas, ir vietoje 3-8, rezultatas pakrypo mūsų naudai 10-9.  
  • Neseniai Justiniškėse atsidarė naujos krepšinio ir tinklinio žaidimų aikštelės. Na kaip mes galėtume nepamėginti ten sužaisti? Viskas nauja ir puikiai veikia! Mūsų grupė pasidalino į kelias mažesnes, ir visi galėjo žaisti ką norėjo.
  • Kai kurie Bazės jaunuoliai turėjo galimybę apsilankyti IMPULS sporto salėje. Nors mes ir patys turim savo sporto salę, visgi buvo įdomu pamatyti vieną inovatyviausių sporto salių Vilniuje.

Darbai sparčiai progresuoja mūsų atviro jaunimo centre. Mes norėjome daugiau erdvės ir mažiau durų, taigi nusprendėme kad atėjo pokyčių metas. Išėmėme duris ir erdvė skirta tenisui kaip mat prašviesėjo ir atsilaisvino. Taip pat su mūsų jaunimo, studijuojančio statybą, pagalba mes atsikratėme daugelio techninių iššūkių, ir galėjome smingai dekoruoti bei perdažyti sienas.  

Nauji vėjai pučia Bazėje, ir keičiasi ne vien pati vieta. Mes norėjome pakeisti savo logotipą ir paskelbėme konkursą jam sukurti. Viešas konkurso skelbimas kvietė visus sukurti kažką unikalaus bei tinkamai reprezentuojančio Bazės vertybes. Logotipas turėjo būti ne daugiaui trijų spalvų ir atrodyti paprastas bet išlaikyti charakterį. Pirmuosius pasiųlymus logotpui jau gavome, lauksime kol paaiškės laimėtojas/-a.

Norėtume pabaigti šį staipsnį nuostabiomis žiniomis. Praeitam naujienlaikrašty pristatėme “5tuką” - konkursą kuriame penkios komandos iš penkių skirtingų Vilniaus centrų varžosi tarpusavyje skirtingose srityse. Pirmiausia tam kad smagiai praleistų laiką, o taip pat kad galėtų laimėti kelialapį į Druskininkų Akva Parką.

Po futbolo, tinklinio ir krepšinio rungtynių Bazės ir viena kita komanda abi surinko vienodą skaičių taškų. Paskutinė užduotis - laimėti “Protų mūšį” tapo lemiama. Nors tą dieną Bazės jaunuoliai pralošė keletą užduočių, jie galiausiai iškovojo Pirmąją vietą! Jūs netneįsivazduojat kaip mes džiaugėmės. Didžiausi sveikinimai, draugai!!