sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2016 gegužis

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui

Gegužės mėnuo buvo vasariškai šiltas. Daugiausiai laiko praleidome lauke. Gegužės pradžią pasitikome šventiškai, kartu su tėveliais paminint praėjusią mamos dieną ir ateinančią tėvo dieną. Smagiai pasibuvome, pažaidėme ir pasižiūrėjome vaikų pasirodymus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vėliau turėjome progą paragauti Afrikietiškų patiekalų, kuriuos kartu su vaikais ir klubo darbuotojais gamino ir pateikė MRU socialinio darbo studentai. Buvo beprotiškai skanu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegužės 15 dieną vyko Šeimos šventė Lukiškių aikštėje. Mūsų vertybė yra šeima ir jos išsaugojimas bei puoselėjimas, taigi nepraleidome progos sudalyvauti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaip įprasta ir jau tradicija tapęs gimtadienių šventimas įgavo naujų atspalvių. Studentės, kuriuos praėjo praktiką, turėjo abi tą pačią dieną gimtadienius, taigi paminėjome praktikos užbaigimą ir gimimo dienas atšventėme su ledais ir naminiu tortu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Gegužės mėnesį policijos klubo vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinio vaikai mėgavosi šiltu oru, tad daug laiko praleido žaisdami lauke, turėjo daug sporto užsiėmimų, žaidė judrius žaidimus, vyko grupinės diskusijos pievoje. Su vaikais mokėmės gaminti užrašų knygeles, kuriose vaikai užrašys savo vasaros prisiminimus, tęsėme savanorės Betty iš Austrijos projektą „Užaugink gėlę“, bei mokėmės bokso su treneriu Aleksandru. Paskutinę gegužės savaitę vaikai leido laiką tik su savanore Betty. Su ja karščiausias pavasario dienas praleido prie upės, žaidė lauke, bei projekto gėles iš vazonėlių persodino į klubo gėlių darželį  lauke. Taip pat mokinosi austriškos virtuvės paslapčių.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atviras jaunimo centras „Bazė“

Gegužė "Bazėje" buvo labai intensyvi ir pilna įdomių veiklų, susitikimų, skanaus maisto, naujų žmonių...

Pirmiausia tariame Ačiū (iš didžiosios raidės) Vilniaus futbolo klubui "Žalgiris", kuris mus visuomet nudžiugina kvietimais į futbolo rungtynes. Gegužės mėnesį tokią progą turėjome net du kartus. Mėgavomės žaidimu ir jautėmės tikrais FK "Žalgiris" sėkmės amuletais, mat abu kartus kai tik buvome tarp žiūrovų, mūsų draugai laimėjo prieš Utenį ir Atlantą (2-0 ir 1-0). Mums labai svarbu ir gera būti stadijone ir palaikyti savo draugus, nuostabius futbolininkus, kurie žaidžia vos keli metrai nuo mūsų. Palaikyti ir gyventi emocijomis, tvyrančiomis Lietuvos futbolo federacijos stadijone yra nepakartojama. Galimybė stebėti rungtynes mums reiškia tai, jog galime palaikyti mylimą komandą, kartu dainuoti, ploti, liūdėti kartu tuomet kai nepasiseka. Visa tai kiekvieną kartą mūsų patirtį padaro išskirtine. kai kurie iš mūsų yra tokie dideli "Žalgirio" fanai, jog vietoj to, kad lyjant lietui patogiai sėdėtų po stogu, renkasi kartu stovėti ir siūsti teigiamą energiją kartu su kitais fanais, kurių širdys tuo metu plaka išvien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ką dar veikėme gegužės mėnesį? Cyprian, praktikantas iš Mykolo Riomerio universiteto, kuris į Lietuvą mokytis atvyko iš Nigerijos, panoro savo mokymosi mėnesį "Bazėje" pabaigti pristatydamas Afriką. Ji didelė ir labai įdomi, tad pristatymui prireikė visos savaitės, kurios metu Cyprian pirmiausia parengė prezentaciją pristatančią Afrikos istoriją, geografiją, kultūrą. Po pristatymo sekė viktorina, kurioje Cyprian uždavė klausimus, o jaunimas mielai į juos atsakinėjo. Jauni žmonės taip pat turėjo galimybę užduoti jiems rūpimus klausimus, kurie vienaip ar kitaip buvo susiję su Afrika, tačiau kartu ir specifiniai, apie tai, kuo domisi jaunimėlis. Antroji diena buvo skirta susipažinimui su Afrikos tradicinėmis kaukėmis. Po to visi turėjome galimybę kaukes padaryti patys, naudojant perdirbamas medžiagas. Trečiadienis – diena, kuomet buvom supažindinti su Afrikos virtuve. Ir ne tik, kad supažindinti, tačiau ir patys išmokome gaminti bei skanavome, ragavome, aptarinėjome ryžius su daržovėmis bei vištiena ir kiaušinių rutuliukus. Ir žinote ką, skonis nuostabus! Jei norėsite recepto, mielai pasidalinsime. Ketvirtadienį, pamokyti Cyprian skirtingų technikų, mes piešėme. Paskutinioji diena buvo interaktyviausia, nes mokėmės šokti ir dainuoti tradicinių Afrikos šokių bei dainų. Ar žinai, kiek Afrikoje šalių?

Jaunimo darbuotoja Indrė, kuri taip pat yra ir Jaunimo garantijų iniciatyvų programos „Atrask save“ koordinatorė Vilniaus mieste, buvo pakviesta dalyvauti atvirame renginyje jaunimui bei partneriams apie tai, kas yra minėtas projektas, kokias galimybes jauniems žmonėms jis suteikia. Susitikimas vyko Vilniaus atvirame jaunimo centre „Mes“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Labai džiaugiamės ir didžiuojamės pranešdami, kad nuo gegužės 16 d. prie mūsų “Bazės” komandos prisijungė tarptautinis kolega iį Italijos – Francesco. Prieš du metus Francesco turėjo galimybę atrasti Europos savanorių tarnybos teikiamus privalumus ir įgyti kompetencijų, kurios reikalingos darbe su jaunimu atvirame jaunimo centre ‘”Vartai” Kaune. Po šios patirties jis grįžo atgal į Italija, baigė magistro studijas Projektų valdymo ir visuomenės įgalinimo srityje. Tai padaręs jis suprato, kad nori dar daugiau padirbėti su jaunimu, o tokią galimybę jam suteikė Italijos jaunimo garantijų iniciatyvų projektas. Francesco bus su mumis bent jau iki Rugsėjo. Užsuk pasisveikinti ir susipažinti!

“Bazėje” visi esame labia sportiški. O pavasaris leidžia mums vis daugiau ir daugiau laiko leisti lauke, spardyti kamuolį, treniruotis tinklinio gebėjimus, komandinį darbą ar kaip kokybiškai bei saugiai “laikyti” vartus futbolo metu. Taip kilo mintis sužaisti draugiškas futbolo rungtynes su Vilniaus 6 – ojo policijos komisariato komanda. Ir net jeigu pralošėme 10-7, buvo labai linksma. Taip pat gavome ir dovanų – raktų pakabukus bei diplomus. AJC „Bazė“ glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis kaimyninėmis organizacijomis ir didžiuodamasi gali pasakyti, kad jaučiamės draugiškos bei labai iniciatyvios Justiniškių bendruomenės dalimi.

Ką veikti lyjant lietui?! Žiūrėti filmą! Pasiruošę spragėsiu, pasipjaustę sveikų užkandžių – morkų bei obuolių, nusprendėme pažiūrėti „Pykšt Pokšt tu negyvas“ (Bang Bang You are Dead). Filme rodoma jauno vaikinuko, vardu Trevoras Adamsas, istorija. Savoje mokykloje, nepaisant to, kad bando pritapti, jis patiria baisias patyčias. Tai įtakoja dar ir tai, kad prieš kelis mėnesius jis pranešė apie netikrą bombą. Trevoras yra pakviečiamas vaidinti mokyklos teatre, spektaklyje tokiu pačiu pavadinimu kaip ir filmas. Filme rodomos jaunų žmpnių problemos, jų kasdienis gyvenimas mokykloje bei už jos ribų, bendravimas su tėvais, draugais, mylimaisiais... Nors filmas nėra labai populiarus, tačiau jis yra puikus pavyzdys ir metodas, leidžiantis kalbėti ir diskutuoti su jaunais žmonėmis apie juos ir „sunkias“ temas.

Ir net jeigu vasara jau ateina, o lietingų dienų tik mažės, saulės kvies vis dažniau būti lauke, mes jau ieškome naujo filmo, kurio metu bendrausime, gersime arbatą, kalbėsime, diskutuosime… Kitos veiklos taip pat laukia, tačiau apie jas, jau birželio mėnesio straipsnelyje…