sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2017 balandis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Nors sunkiai iš žiemos snaudulio keliasi žolytė, augalėliai, medžių šakų pumpurėliai, bet vis tiek džiaugiamės, kad su pavasariu pas mus atkeliavo labai graži, pilna džiugesio ir linksmybių šventė – Velykos. Kaip ir kiekvienais metais šventei ruošiamės iš anksto: karpytais, margintais velykaičiais ir kitomis pavasariškomis dekoracijomis puošėme klubo patalpas, smagiai nusiteikę, tvarkėme įstaigos kiemą, atnaujinome žaliąsias erdves. Tradicinėje šventėje marginome ir ridenome margučius, lenktyniavome, kurio kiaušinis nuriedės toliausiai, kurio yra stipriausias, žaidėme įvairiausius žaidimus. Ši šventė padovanojo daug gražių akimirkų, suteikė visiems džiaugsmo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nelikome abejingi ir kaip kiekvieną pusmetį prisidėjome prie maisto banko akcijos. Šioje akcijoje jau dalyvaujame nebe pirmą kartą, todėl jau esame patyrę ir puikiai žinome kaip reikia ją vykdyti.Taip pat šį mėnesį klube vyko Paramos maisto produktų dalinimas iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims. Džiaugiamės turėdami galimybę padėti nepasiturinčioms šeimoms. Mums malonu daryti gerus darbus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balandžio 12 d. dalyvavome tarptautinės Gatvės vaikų dienos minėjimo renginyje Justiniškėse. Renginio tikslas buvo atkreipti dėmesį visuomenės ir vietinių bendruomenių dėmesį, kad vaikai būtų užimti, formuojant įprotį sportuoti ir stiprinti sveikatą, suteikiant pasitikėjimą savimi Balandžio 18 dieną turėjome išskirtinę progą apsilankyti Lietuvos karo policijoje ir susipažinti su karo technika. Aplankėme tropinių drugelių parodą. Vaikus maloniai pasitiko gidė, kuri papasakojo apie drugelių kolekciją, surinktą iš viso pasaulio. Vaikai įdėmiai klausėsi ir stebėjo drugelių ekspozicijas, atsakė į klausimus, apie drugelių dydžius ir spalvas. Pamatė skraidančius ir besimaitinančius drugelius, kaip drugeliai išsirita iš kokonų. Turėjome unikalią edukacinę pramogą Apverstas Namas – tai ant stogo pastatytas namas, kuriame viskas apverčiama aukštyn kojom. Lankėmės Sereikiškių parko Bernardinų sode. Čia vaikai ne tik pramogavo, bet ir susipažino su parko istorija. Smagu, kad šios išvykos praplėtė vaikams akiratį, suteikė naujų žinių, gerų ir teigiamų emocijų. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  

 

 

Galime pasidžiaugti, kad šiuo metu įstaigoje turime 5 savanorius, kurie geranoriškai prisideda vykdant popamokinę veiklą - vaikams padeda ruošti namų darbus, veda anglų kalbos, teatro užsiėmimus, aktyviai dalyvauja tiek kasdieninėse veiklose, tiek organizuojant renginius. Balandį palydėjome vaikų gimtadienių švente.

 

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Balandis prasidėjo gan ramiai, su įprastinėmis klubo veiklomis, kaip filmų žiūrėjimu, karaoke ir žaidimais lauke. Pirmąją savaitę baigėme su MAISTO BANKO akcija, kurios metu grigiškių gyventojai ir svečiai, mums suaukojo net 240 maisto produktų. Velykinių atostogų metu, su vaikais keliavome į kino teatrą, daug žaidėme lauke, bei kepėme skanumynus, Didijį penktadienį šventėme Šv. Velykas Justiniškių policijos klube, kur marginome ir ridenome margučius, bei ieškojome stipriausio margučio. Iškart po švenčių, keliavome į karo policiją, kur mokėmės šaudyti iš šratinių ginklų, susipažinome su karo policijos veikla, taip pat turėjome galimybę apžiūrėti visą amuniciją,bei šarvuotus automobilius. Likusią savaitės dalį praleidome žaisdami stalo žaidimus, kepdami pyragus, bei sportuodami su treneriu Aleksandru. Paskutinę mėnesio savaitę, vaikai tvarkėsi savo poilsio zoną, mergaitės ruošėsi koncertui, taip pat gaminome pyragą „Tinginį“. Paskutiniąją mėnesio dieną šventėme mėnesio gimtadienius, bei sportavome su treneriu Aleksandru.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 AJC "Bazė"

Balandžio mėnesį Bazę užplūdo veiklos ir svečiai. Mylimiausia jaunuolių veikla Restoranas “Bazė” sulaukė svečių iš Didžiosios Britanijos – gaminome tradicines angliškas bandeles ir begalo skanų kyšą. Pradėjome labia skanią tradiciją – vieną ketvirtadienį per mėnesį skelbsime vaflių ketvirtadieniu ir visa dieną kepsime ir skanausime belgiškus vaflius. Balandį ne tik gaminome bet ir mokėmės apie maistą ir etiketą prie stalo – buvome išvykę į Žirmūnų mokymo centrą.

 

Be visų skanių pramogų mėgavomės pagaliau atšilusiu oru, išėjome į kiemą ir ten veikėme įprastas savo veiklas. Išlindus saulei griebėmės pavasarinės talkos centre.