sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2017 liepa

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Nors liepos mėnuo nelepino maloniais orais, tikėkimės, kad tuo „pasirūpins“ rugpjūtis, o smagūs prisiminimai apie puikiai praleistą įpusėjusią vasarą dar ilgai šildys vaikų širdis. Vasara – puikus metas kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, todėl vaikams organizavome įvairias pramogas ir įdomias veiklas. Apsilankėme gyvūnų globos organizacijoje VšĮ „Lesė“. Vaikai sužinojo, kad šią organizaciją įkūrė savanoriai gyvūnų mylėtojai, kurie ėmė rūpintis beglobiais gyvūnais ir aktyviai ieškoti jiems naujų namų. Šios ekskursijos metu, turėjome galimybę susipažinti su gyvūnais, gyvenančiais šioje prieglaudoje, jų priežiūra. Išvydę tokius mielus gyvūnėlius, vaikai teigė, kad jie taip pat norėtų savanoriauti ir namuose laikyti augintinius, taip prisidedant prie geresnio, gražesnio pasaulio, kuriame kiekvienas keturkojis taptų laimingesnis. Šios išvykos tikslas buvo skatinti vaikus būti geresniais gyvūnams ne tik šią dieną, bet ir visą gyvenimą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Į projektą "Atverk duris vasarai" prisijungė daug norinčių vaikų. Kartu su vaikai iš molio lipdėme rankų darbo gaminius. Ir visai nesvarbu, jog niekada nelietė molio. Tai buvo puiki galimybė pasinerti į kūrybos versmę, mėgautis kūrybiniu procesu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Liepos mėnesį turėjome progą aplankyti daug gražių Vilniaus vietų ir pasmaližiauti ledais, puoselėjome ir tvarkėme klubo aplinką, skatinome vaikus sportuoti ir lenktyniauti, turtinti ir žadinti poreikį judėti, būti fiziškai aktyviems, ugdyti ištvermę, norą pažinti savo galimybes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Įgyvendinome klubo patalpų atnaujinimo darbus: perdažėme sienas, atnaujinome baldus, savanorė Tania savo piešiniu papuošė vieną iš dienos centro patalų sienų. Džiaugiamės, kad vaikai laiką praleis šviesesnėse ir jaukiasnėse patalpose.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  

  

 

 

Šį mėnesį vyko šokių užsiėmimai, skatinantys vaikų aktyvų dalyvavymą kultūrinėje veikloje, ugdant saviraišką bei stiprinant discipliną ir atsakomybę. Tikimės ateityje suburti vaikų dienos centro šokių grupę, kuri nustebins ne tik mus, bet ir įvairių renginių metu svečius. Lietingomis dienomis taip pat nenuobodžiavome: vyko filmų peržiūra, diskusijos prie arbetėlės įvairiomis tematikomis, keramikos ir meniniai užsiėmimai, stalo žaidimai, kulinarijos pamokėlės.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  

  

 

 

Mėnesio gale, pats skniausias ir didžiausias tortas, priminė apie vaikų gimtadienius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  

   

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Liepos mėnesį su vaikais praleidome labai daug laiko lauke. Rengėme įvairių sporto šakų, tokios kaip krepšinis, futbolas, kvadratas, varžybas. Taip pat rungėmės estafetėse. Lavinome savo meninius gebėjimus šokdami, dainuodami ir piešdami. Neužmiršome ir konditerijos užsiėmimų, kurių metu bandėme iškepti geriausią obuolių pyragą. Mūsų savanorės Judit ir Tania, taip pat rūpinosi, kad vaikai neužsisėdėtų išjudindamos juos aerobikos užsiėmimais, bei įvairiais judriais žaidimais. Su savanore Tania tobulinome anglų kalbos žinias. Ne kartą ėjome maudytis prie ežero, rengėme ten piknikus ir linksmai leidome laiką. Mėnesio gale aplankėme gyvūnų prieglaudą „Lesė“.

 

AJC „Bazė“

Liepą įsibėgėjo Savanorės iš Ukrainos kūrybinės dirbtuvės. Smagių užsiėmimų metu lavinome anglų kalbos žianias ir padėjome vienas kitam išmokti mokytis kalbų. Vieno užsiėmimo metu net trys EVS savanorės – Judith, Tania ir Aurora pasakojo kaip tapti tarptautiniu savanoriu, kas tai ir su kuo valgoma. Visą mėnesį domėjomės ne tik savanoryste, bet ir ieškojomės vasaros darbų, mokėmės teisingai rašyti CV ir elektroninius laiškus. Na, o kadangi vasarą priklauso pramogauti – dalis mūsų jaunuolių mokėsi išgyvenimo gamtoje subtilybių – visą savaitę dalyvavo miško stovykloje, kurią organizavo Naujosios Vilnios AJC. Likusieji Vilniuje užsiėmė kiek kitokia veikla – iš naujo atrado šachmatų žaidimą.