sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2017 rugpjūtis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui Kiekviena vaiko svajonė – tobula vasara, kai nereikia galvoti apie mokyklą, pamokas, kai gali neskubėti keltis ryte, kai laisvas laikas, kai gali žaisti, išsimaudyti ežere, susitikti su draugais arba tiesiog ilsėtis. Paskutinis vasaros mėnuo buvo puikus metas dienos centro vaikams pasidžiaugti saule ir pasimėgauti įvairiomis pramogomis. Atsigaivinti nuo vasaros kaitros vykome prie Salotės, Buividiškių ežerų. Vaikai, prižiūrimi vadovų, maudėsi ir pliuškenosi vandenyje, žaidė tinklinį, įvairius stalo žaidimus. Apsilankėme Pinigų muziejuje. Vaikai turėjo galimybę ne tik apžiūrėti vertingus eksponatus ir susipažinti su informaciniuose stenduose pateikta informacija, bet ir patys aktyviai dalyvauti pažinimo procese, savarankiškai nusikalti suvenyrinę plokštelę, pasisverti ant specialių svarstyklių ir sužinoti, kiek jis kainuotų, jei būtų auksinis, platininis ar sidabrinis. Patys aktyviausi vaikai, daugiausiai atsakę į gido užduotus klausimus, buvo apdovanoti prizais. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Nepraleidome progos vieni iš pirmųjų kino teatre pažiūrėti animacinį filmą „Ratai“. Nuo rugpjūčio 27 d. iki rugpjūčio 31 d. vyko vaikų vasaros poilsio stovykla „Vasara priklauso man2!” 2017 m. Programą finansavo Vilniaus miesto savivaldybė ir SADM. Stovyklos metu vaikai daug sportavo, žaidė krepšinį, tinklinį, kvadratą, Vingio parke važinėjosi dviračiais, riedučiais, paspirtukais, čiuožinėjo ant „Akropolio“ ledo, smagiai leido laiką Vilniaus Vichy vandens parke, kino teatre žiūrėjo animacinį filmą Operacija „Riešutai“ 2.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Rugpjūčio 29 d. Vilniaus policijos klubas šventė 16–os metų gimtadienį, kurio metu sulaukėme sveikinimų iš policijos pareigūnų ir Justiniškių seniūnijos seniūnės. Nuoširdžiai džiaugiamės, kad nors ir trumpam pamiršę nesibaigiančius kasdieninius rūpesčius į šventę susirinko daug svečių, kurie turėjo progą pamatyti Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro ekspoziciją, kelių policijos motociklą, mobiliosios kuopos automobilį ir spec. priemonių ekspoziciją, policijos bičiulį Amsį, kinologų pasirodymą, dalyvauti šaškių žaidynėse, stebėti muzikinę programą. Vaikai turėjo galimybę šokinėti ant minkštučio spalvoto batuto, atsigaivinti įvairaus skonio ledais, visų laukė prizai ir siurprizai ir svarbiausias šventės akcentas, didelis tortas su fejerverkais. Klubo darbuotojai iš visos širdies pasistengė, kad šventėje visiems būtų jauku, linksma ir gera, kartu su visais pasidžiaugėme, kad klubas gyvuoja ir tikimės dar ilgus metus gyvuos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Rugpjūčio mėnuo buvo pilnas linksmybių, kadangi mėnuo prasidėjo labai šiltai, tad pirmasias dienas praleidome prie vandens telkinių, daug maudėmės, žaidėme judrius ir loginius žaidimus, daug bendravome. Antrą mėnesio savaitę turėjome net dvi išvykas kartu su Justiniškių klubu, pirmoji buvo į pinigų muziejų, kur sužinojome labai daug įdomių dalykų apie lietuviškus pinigus, pamatėme į gineso rekordų knygą įrašytą piramidę iš vieno cento monetų, taip pat sužinojome, kiek būtume verti aukso, platinos ar sidabro. Antroji išvyka buvo į kino teatrą, kur pažiūrėjome linksmą multiplikacinį filmą. Likusias savatės dienas džiaugėmės šiltu oru ir leidom laiką prie upės. Priešpaskutinę mėnesio savaitę leidome labai aktyviai, daug laiko buvome gryname ore, žaidėme futbolą, kvadratą, rungėmės estafetėse, taip pat neapleidome ir stalo žaidimų. Paskutinė mėnesio savaitė, vaikams buvo pati linksmiausia, kadangi vyko dar viena dienos stovykla, kurios metu važiavome į Vingio parką, kur žaidėme tinklinį, bei važinėjomės dviračiais,paspirtukais, bei riedučiais. Taip pat keliavome pačiužinėti ant Akropolio ledo. Trečiają stovyklos dieną šventėme 16 – ąjį klubo gimtadienį, kurio metu daugelis klubo vaikų atliko savo pasiruoštus numerius, linksminomės ant batuto, susipažinome su įvairiausio rango policijos pareigūnais, kurie pristatė savo darbus, tai kriminologai vaikamsleido pasidaryti pirštų antspaudus, kinologai parodė programą su šunimis, patruliai aprodė savo transporto priemones. Po visų gimtadienio linksmybių, ragavome gimtadienio tortą ir ledus. Ketvirtąją stovyklos dieną vykome į kiną, o vasarą uždarėme su linksmybėmis „Vichy“ vandens parke.  

 

 AJC „Bazė“

Rugpjūčio mėnesį su liūdesiu palydėjome vasarą, bet dar spėjom nuveikti ir šį tą prasmingo. Pradėjome viruvės atgyjimą – rušiuojame šiukšles, bei ant sienos pradėjome piešti pasaulio žemėlapį. Mūsų jaunuoliai spėjo sudalyvauti net dvejose stovyklose, kur sėmįsi įvairiausių patirčių. Be to, daug laiko praleidome lauke – žaidėme futbolą, krepšinį, tinklinį. Mėnesį pabaigėme sveikindami Policijos klubą vaikams ir jaunimui su gimimo diena, kur pagaliau pristatėme taip ilgai brandintą projektą – bendruomėnės bibliotekėle. Paliekame ją prie klubo įėjimo, ten visuomet rasite knygų ar kitokių vertingų daiktų!