sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2017 vasaris

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Vasaris – paskutinis žiemos mėnuo neįtikėtinai greitai prabėgo, kupinas veiklos, švenčių, įspūdingų akimirkų. 


Vasario 14 d. vyko Šv. Valentino renginys, kuriam labai intensyviai ruošėmės. Šventėje buvo daug linksmų šokių, dainavimo, įvairių užduočių ir žaidimų, bet svarbiausia buvo daug geros nuotaikos. Dėkojame savanoriui Antanui ir praktikantei Julijai už pagalbą ne tik ruošiantis šiam renginiui, bet ir už aktyvų dalyvavimą su vaikais kitose veiklose  (teatro būrelis, dizaino studija, meniniai užsiėmimai),  treneriui Aleksandrui už sporto būrelį, vadovui Evaldui už nuostabius keramikos darbelius. Visą mėnesį vyko mergaičių ir berniukų grupiniai užsiėmimai, kurių metu ne tik vyko diskusijos, bet ir šeimininkavome virtuvėje, kepdami keksiukus ir kitus gardumynus. Už galimybę išsikepti ir pasmaližiauti keksiukų, esame dėkingi verslininkei Liucinai Rimgailei. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Vasario pradžioje klube vyko Jaunųjų policijos rėmėjų forumas, kurį organizavo Vilniaus apskrities VPK.

Vasario 15 d. klube paminėjome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Klubo prezidentas kartu su vaikais pynė tautines juosteles, pedagogai priminė, kaip svarbu vertinti savo valstybę, žinoti jos istoriją, gerbti tai, ką turime, puoselėti tautiškumą. Tikimės, kad valstybinių švenčių paminėjimai, ypač vasario 16-osios, nors maža dalele prisidės prie mūsų pačių ir vaikų pilietiškumo, kultūrinių vertybių puoselėjimo.

Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija vasario 20 d. organizavo edukacinį renginį „Mūsų trispalvė“. Vaikai  ir jaunimas susipažino su trispalvės kūrimo istorija bei su puoselėtomis praeityje bei kuriamomis nūdienos pagarbos vėliavai tradicijomis. Nutarta ir ateityje bendradarbiauti organizuojant edukacinius renginius, kad vaikai ir jaunimas geriau pažintų Lietuvos valstybės simbolių nūdienos aspektus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Užgavėnės – viena triukšmingiausių ir linksmiausių žiemos švenčių. Vasario 28 d. pasipuošę, savo pačių kurtomis kaukėmis dalyvavome Užgavėnių šventėje, kurią organizavo Justiniškių seniūnija. Šventėje visų susirinkusių  laukė žaidimai ir linksmybės, gardūs blynai, persirengėlių paradas ir šokiai aplink laužą. Žinoma, neapsieita ir be pagrindinių šventės akcentų – Kanapinio ir Lašininio grumtynių bei Užgavėnių simbolio, Morės, deginimo. Taip linksmai išvarėme žiemą iš kiemo, tikėdamiesi sulaukti gražaus šilto pavasario. Po linksmos šventės, su puikia nuotaika, grįžome į klubą, pasveikinti vaikų, šį mėnesį šventusių gimtadienius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Vasaris Grigiškėse prabėgo labai greitai. Buvo labai daug veiklos ir užsiėmimų.

Vasarį pradėjome nuo klubo tvarkymo ir langų plovimo. Vaikai kartu su savanorę Judit gamino Valentino dienos progą papuošimus. Kovo 14 d. kartu su Justiniškių klubu šventėme ŠV. Valentino dieną. Buvo daug pramogų, vaišių ir žinoma diskoteka. Be linksmybių ir diskotekų turėjome ir rimtų užsiėmimų. Klubo psichologė Viktorija vedė grupinius užsiėmimus vaikams. Kalbėjo apie svarbius vaikams ir jaunuoliams klausimus. Vasario pabaigoje klube buvo organizuojamas stalo futbolo varžybos. Klubo mergaitėms sekėsi geriau nei berniukams. Vasaris neapsėjo ir be gaminimo užsiėmimo. Virtuvėje vaikai išmoko įvairių subtilybių. Gaminome varškės spurgas, šokoladinius keksiukus, Užbekišką plovą, Taip pat valgėme įvairius vaisius kuriuos mums dovanojo LPF "Maisto bankas". O vasarį užbaigėme tradiciniu "Morės" sudeginimu. Valgėm daug blynų, šokom ir žaidėm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Atviras jaunimo centras "Bazė"

Nors Vasaris ir buvo trumpas, nuveikėm tikrai nemažai! Mėnesį pradėjom Restorane Bazė, iššsikepę pačią skaniausią picą. Taip jau gavosi, kad šį mėnesį gaminome patiekalus iš tolimų pasaulio šalių – makaronus ir sushi. Nors pagaminti sushi reikalauja daug pastangų, mums puikiai pavyko ir visi liko sotūs ir patenkinti. Toliau gaminome jau pradėtą projektą – bendruomėnės bibliotekėlę. Ją išdažėme ir sukalėme rėmus, žinoma darbo dar liko nemažai.

Mėnesio viduryje audringai atšventėme valentino dieną – su šokiais ir dainomis. Po to jaunimo darbuotojos Indrė ir Simona kartu su Audriumi buvo išvykusios į tarptautinių mainų „Big Questions“  planavimo vizitą Olandijoje. Į mainus Olandijoj vyksim kitą mėnesį tai tada ir papasakosim daugiau J

Taip pat, manom, kad metas priminti ir apie kitą projektą – Jaunimo garantijų iniciatyvą „Atrask save“. Projektas jau įgauna pagreitį, tad jeigu nori suspėti sudalyvauti, ateik į „Bazę“ ir ieškok Indrės. Na, o jei nežinot kas tai per projektas, pasakojam trumpai dabar. Tai programa, kuria siekiama sumažinti jaunų bedarbių , nesimokančių ir neaktyvių jaunuolių skaičių, užtikrinant paslaugų, skirtų šiems jauniems žmonėms, prieinamumą, lankstumą, patrauklumą. Tad, jei tau 15-29 m., nesimokai, nedirbi, nesi registruotas Darbo biržoj ir nelabai supratai ką mes čia kalbame (nes mes patys nebūtinai suprantam ir pripažįstam, kad projekto pristatymas pakankamai keblus) – ateik ir dalyvauk! *

Vasario pabaigą pasitikom kaip priklauso – švęsdami užgavėnes su Kanapiniu ir Lašininiu, šokiais bei Morės deginimu.

* Projektą „Atrask save“ įgyvendina Lietuvos darbo birža bendradarbiaudama su Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto lėšų