sitemap
LT RU EN
2021 m. sausio-vasario mėnraštis

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

 

Šiemet tikrai galėjome pasidžiaugti pasakiška žiema: medžiai buvo suvynioti į sniego baltumo drabužius, pušys ir eglės stovėjo  kaip Snieguolės, o žemę dengė baltas ir purus sniego patalas. Kai kam gal žiema nepatinka arba džiaugiasi tol, kol laukia didžiųjų švenčių, tačiau sunku paneigti, kad tai – labai gražus metų laikas.

Nors paskutinius žiemos mėnesius negalėjome visi kartu pasidžiaugti žiema ir jos teikiamais malonumais su sniegu, tačiau labai neliūdėjome, nes savo džiaugsmus ir nuotaikas išreiškėme virtualioje erdvėje. Nepaisant karantino nepatogumų visi bandėme prisitaikyti prie situacijos, įvaldėme technologijas, atradome įvairių bendravimo būdų ir galimybių, naujų veiklų,  užsiėmimų ir sėkmingai dirbome toliau. Dienos centro darbuotojai palaikė ryšį su vaikais ir jų tėvais/globėjais nuotoliniu būdu, konsultavo iškilus sunkumams, nuolat domėjosi kaip išgyvena šį laiką vaikai, su kokiais iššūkiais susiduria šeimos, buvo teikiama parama maisto produktais. Virtualių susitikimų metu vyko žaidimai, diskusijos, meninės veiklos, edukacinių filmų peržiūros. Dėkojame VšĮ „Socialinis veiksmas“ organizacijai už įdomų, išsamų pasakojimą vaikams apie savanorystę. Siekiant palaikyti bendrumo jausmą vaikai ir savanoriai  buvo kviečiami prisijungti per „Zoom“ platformą. Vasario mėnesį, laikantis sveikatos saugos taisyklių, vieną kartą per savaitę užsiėmimai vyko klube (įvairūs žaidimai, pamokų ruoša, diskusijos, viktorinos). Labai dėkojame klubo savanorėms Skaistei,  Jaroslavai ir Clarai už kūrybiškumą, spalvingas ir išradingas dekoracijas, kuriomis papuošė klubo erdves, taip pat kartu su vaikais prisidėjo prie iniciatyvos kurti Vasario 16 – osios dienai paminėti meninius darbelius.

Vasario 11 d. „Zoom“ platformoje, darbuotojai dalyvavo seminare „Nepilnamečių psichoaktyviųjų medžiagų vartojimas – ar pagalba prieinama?“, kurį organizavo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinavimo skyrius bei Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Vasario 23 d. klubo prezidentas ir socialinė pedagogė dalyvavo virtualiame susitikime  – refleksijoje apie tai, kaip sekasi vykdyti tarptautinę savanorystę.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti mūsų akimirkomis: www.facebook.com 

 

AJC „Bazė“

 

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32