sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2018 gegužis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Gegužės mėnesis – pats gamtos gražumas, tiek gaivios žalumos aplinkui, o ir oras kupinas žiedų kvapo. Šis gegužis mus išties lepino saule ir šiluma, todėl kiek atsivėsinti ir pasidžiaugti vandens gaiva visi traukėme prie fontano: ten žaidėme žaidimus ir šėliojome.

Studentė iš Čekijos surengė įdomų ir linksmą pristatymą apie savo šalį: pasakojo apie vietines tradicijas bei papročius, rodė įstabius gotikinius architektūros pastatus, mokė kaip tarti čekiškus žodžius. Na, o ilgiausio čekiško žodžio – „nejneznepravděpodobnostňovávatelnějšího“ – prisipažinsim, ištarti nepavyko. Taip pat mūsų šauniųjų studenčių dėka ragavome tradicinį čekišką patiekalą – „svičkova na smetane“. Tai puode troškinti jautienos gabaliukai su pasaldintu morkų, grietinėlės padažu, papildytu plakta grietinėle, spanguolėmis ir griežinėliu citrinos. Studentė pasakojo, kad tai yra vienas populiariausių patiekalų Čekijoje ir mums sunkiai sektųsi nerasti jo restorano meniu.

Šį mėnesį buvome išvykę į Valstybinę priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Šio apsilankymo metu vaikams buvo papasakota apie gaisrų buityje kilimo priežastis, padarinius ir apsisaugojimo priemones, taip pat turėjome galimybę apžiūrėti teritorijoje esančius ugniagesių automobilius bei jų naudojamą įrangą.

Gegužės 25 – ąją minėjome Tarptautinę dingusių be žinios vaikų dieną, aptarėme, jog tai reali, dinamiška, didelio masto problema ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Dalyvavome „Dingusių žmonių šeimos paramos centro“ organizuotame renginyje, kuriame mūsų dienos centro vaikai turėjo galimybę ne tik pasiklausyti nuostabaus koncerto, bet ir išbandyti savo fantaziją čia pat įrengtose kūrybinėse dirbtuvėlėse.

Mėnesio pabaigoje klubo vaikai ir jaunuoliai dalyvavo „Intelektualiame pabėgimo kambaryje“, kurį organizavo Vilniaus aps. VPK VTV PAVS pareigūnai.

Smagiai pasižiūrėję animacinį filmą Vilniaus „Akropolio“ kino teatre, šį mėnesį užbaigėme saldžiai švęsdami šio mėnesio gimtadienius.

AJC „Bazė“

Gegužės mėnuo bazėje buvo kaip niekada ramus. Jaunuoliai nekantriai laukė mokslo metų pabaigos, laikė egzaminus, tada Bazėje apsilankydavo daug rečiau. Nepaisant darbų krūvos kaeletą kartų kartu nuvykome išsimaudyti Buivydiškių tvenkiniuose ir mėgavomės kaip niekada vasarišku oru.

Jaunuoliams poilsiaujant mes kibome dirbti tarptautini7 jaunimo mainų „Zero Hero“ organizavimo darbų.
Mainai įvyks liepos 3-11 deinomis. O jų išankstinis planavimo vizitas jau birželio 14-17 deinomis.