sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2018 kovas

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

... po žingsnelį, patyliukais,

Su varveklių lašeliukais

Vis pavasaris arčiau...

Brinkstant pumpurus mačiau!

Dar truputis žalumos -

Ir neliks pas mus žiemos!

Nes tik taip, tik po žingsnelį,

Grįžt pavasarėlis gali...(B. Lenkytė)

 

Na, ir mes, norėdami pasigrožėti pirmaisiais pavasario gamtos vaizdais, šį mėnesį išvykome į Trakus. Linksmai klegėdami sušokome į traukinį ir, besižvalgydami pro langus, pajudėjome į Vytauto Didžiojo gimtinę. Ten aplankėme įspūdingąjį Trakų senamiestį, muziejus bei kitus architektūros paminklus, o susėdę ant ežero kranto gardžiavomės tradiciniais kibinais.

Taip pat šį mėnesį aplankėme Bendrąjį pagalbos centrą (BPC). Šios ekskursijos metu vaikai buvo supažindinti su BPC veikla ir skubios pagalbos telefono numerio 112 paskirtimi, kokiais atvejais galima kviesti skubią pagalbą, o kokiais atvejais nederėtų trukdyti pareigūnų. Turėjome galimybę ir iš arti pamatyti operatorių naudojamą įrangą, stebėti, kaip priimami skambučiai ar registruojami pagalbos prašymai. Ši išvyka vaikams buvo ne tik naudinga, bet ir labai įdomi!

Pavasarį norisi ne tik nusimesti pabodusias žiemines striukes ar paltus, bet ir pasigražinti. O tai padaryti mums jau trečiąjį kartą padeda “Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro” mokiniai bei mokytojai. Vaikai, kaip ir kiekvieną sykį liko begalo patenkinti.

Na, o čia, mūsų patalpose, taip pat netrūko įspūdžių ir veiklų. Sulaukėme dviejų studenčių iš Mykolo Riomerio universiteto, kartu su keramikos būrelio vadovu vyko smagi fotosesija, o po jos ir rėmelių gaminimas šauniosioms vaikų nuotraukoms. Smagiai paminėjome Lenkijos savaitę: aptarėme kaimyninės šalies tradicijas bei papročius, įsigilinome į jos kultūrą, organizavome viktoriną bei klausėmės vienos iš mūsų mergaičių, kurį laiką gyvenusios Lenkijoje, pasakojimų.

Paskutinįjį kovo penktadienį visi drauge šventėme gražiausią pavasario šventę – Šv. Velykas. Įvairiausiomis spalvomis marginome kiaušinius, rinkome pačius įspūdingiausius, juos ridenome ir, patikrinę stipriausius, valgėme. Na, o pasistiprinę ne tik velykiniais margučiais, bet ir kitokiais skanumynais žaidėme linksmiausius žaidimus ir šokome. Kam gi nepatinka šventės? Mėnesį tradiciškai užbaigėme vaikų gimtadieniais bei didžiuliu tortu.

 

AJC „Bazė“

Pirmąjį pavasario mėnesį sutikome itin smagiai. Pirmąją Kovo mėnesio savaitę keliavome po kitus atvirus jaunimo centrus. Aplankėme Naujosios Vilnios atvirąją jaunimo erdvę ir Atviražą jaunimo centrą „Mes“. Pabendravome su vietiniu jaunimu, darbuotojais, apsikeitėme patirtimis, istorijomis, sužaidėme bendrų žaidimų ir tiesiog jaukiai pasišnekučiavome.

Dar labiau atšalus orams likome viduje ir turėjome labai įdomų ir naudingą susitikimą su asociacijos „Demetra“ darbuotojais. Kalbėjome apie lytiškai plintančias ligas, saugius lytinius santykius ir kitus labai svarbius dalykus. Visi norintieji galėjo visiškai nemokamai pasidaryti greituosius lytiškai plintančių ligų testus. Labai džiaugiamės nauja draugyste ir „Demetra“ žadėjo, kad dar tikrai pasimatysime.

„Demetra“ nebuvo vieninteliai svečiai Kovą. Pas mus taip pat svečiavosi Fausta ir pravedė šaunią meno terapiją. Pasitelkę dažus turėjome galimybę susikoncentruoti į procesą ir pasikapstyti savo galvose, suprasti save ir savo elgseną, po užsiėmimo kartu reflektavome ir dalinomės atradimais.

Kovą taip pat [asitikome naują praktikantę iš Italijos Anna, kuri su mumis susipažino restorane „Bazė“ išmokiusi kepti tikrą Itališką picą.