sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2018 liepa

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Liepos mėnuo visus lepino šiluma ir kvietė kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, todėl  visą mėnesį  buvo organizuojamos įvairios pramogos, kuriomis buvo siekiama tenkinti vaikų  judėjimo poreikį, stiprinti jų fizinę sveikatą, ugdyti kūrybingą elgesį, bendravimą tarpusavyje, pratinti mankštinti savo kūną. Vaikų vasara turi būti smagi ir turininga!

Liepos 9-13 dienomis klubas organizavo vaikams vasaros poilsio stovyklą Šventojoje. Šios stovyklos tikslas – organizuoti vaikams pilnavertį poilsį, stiprinti sveikatą, veikla ir užsiėmimais siekti atskleisti vaikų asmenybes, suteikti naujų žinių ir įgūdžių. Aktyvus gyvenimo būdas, jūra, pliažas, sportas, žaidimai yra svarbūs veiksniai stiprinant vaikų sveikatą. Stovyklos metu vaikai buvo aprūpinti geromis apgyvendinimo sąlygomis, parūpintas skanus maistas, skirtas dėmesys kiekvienam vaikui, organizuojant užimtumą, įdomų ir turiningą laiko praleidimą. Iš šios stovyklos parsivežėme daug patirtų gražių akimirkų, šiltų emocijų ir neišdilomų įspūdžių. Stovykloje vaikai įgijo daug socialinių įgūdžių – bendruomeniškumo, pakantumo, tolerancijos. Dėkojame visiems prisidėjusiems prie stovyklos įgyvendinimo: savanoriui Taras, teatro būrelio vadovui Gintautui, Justiniškių ir Grigiškių padalinio klubų vadovams.

Į projektą "Atverk duris vasarai" prisijungė daug norinčių vaikų. Kartu su vaikai iš molio lipdėme rankų darbo gaminius. Ir visai nesvarbu, jog niekada nelietė molio. Tai buvo puiki galimybė pasinerti į kūrybos versmę, mėgautis kūrybiniu procesu. 

Klube taip pat netrūko įspūdžių ir veiklų. Atsigaivinti nuo vasaros kaitros vykome prie ežerų taip pat šalia klubo esančio Justiniškių fontano. Vaikai, prižiūrimi vadovų ir savanorių, maudėsi ir pliuškenosi vandenyje, žaidė įvairius žaidimus. Vyko teatro, anglų kalbos užsiėmai, daug sportavo, dalyvavo sportinėse rungtyse, kūrybinėse, darbinėse veiklose.  Mėnesį užbaigėme savanorio iš Ukrainos įdomiu pristatymu apie savo šalį. Taras pasakojo apie vietines tradicijas bei papročius, rodė filmuotą medžiagą apie lankytinas šalies vietas, pagal ukrainietišką liaudies melodiją vaikus mokė  šokio žingsnelių.

AJC „Bazė“

Liepos mėnesį pasitikom su pokyčiais. Prie mūsų komandos prisidėjo nauja darbuotoja Gabrielė, kuri nekantrauja susipažinti su visais “Bazės” lankytojais.

Nespėjus atsikvėpti po sporto turnyro birželio pabaigoje “Bazės” darbuotojos ir jaunuoliai - Evelina, Kotryna, Edgaras, Maksas, Danielius, Albertas - liepos pradžioje išvyko su tarptautiniu projektu “Zero Hero” į savaitės trukmės tarptautinius jaunimo mainus, kuriuos organizavo Bazės darbuotojai. Juose sėmėmės žinių apie tai, kaip svarbu saugoti mūsų planetą, apie vienkartinio plastiko pavojų gamtai, šiukšlių rūšiavimą bei mokėmės komandinio darbo. Jaunuoliai susirado naujų draugų iš Italijos, Gruzijos ir Graikijos bei įgavo žinių apie šiukšles, jų rūšiavimo ypatumus ir šiukšlinimo įtaką mūsų planetai.

Po mainų vis dar dalinamės įspūdžiais, bet po truputį grįžtame į įprastą “Bazės” gyvenimą.

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32