sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2018 rugsėjis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Išlydėjęs vasarą, rugsėjis pasibeldė į dar šiltas duris ir paragino vaikus ruoštis mokyklai.

Visus dienos centro vaikus sveikiname su naujųjų mokslo metų pradžia! Tikimės, kad mokslo metai atneš ne tik būrį naujų draugų, bet suteiks galimybę kasdien papildyti savo žinių, mokėjimų bei gebėjimų bagažą, linkime, kad šie metai būtų patys įdomiausi, smalsiausi ir smagiausi. Visiems gerų emocijų, įspūdžių, naujų darbų ir naujų idėjų!

Šį mėnesį kartu su vaikais suorganizavome tvarkymosi dieną, taip skatindami juos suvokti, kad tvarka ir švara savaime neatsiranda. Vaikai gali mėgti tvarką ir švarą, jeigu ją nuolat mato aplink save. Tikimės, kad tokios švaros dienos bus vykdomos ir ateityje, siekiant juos motyvuoti ne tik tvarkingai dėlioti savo daiktus, bet ir palaikyti bendrą švarą klube ir namuose.

Vykdydami dienos centro veiklą, keturis mėnesius sulaukėme visokeriopos savanorio Viktor pagalbos, kuris darbuotojams padėjo organizuoti užsiėmimus, lydėjo vaikus į išvykas. Viliamės, kad ši veikla ir pačiam savanoriui suteikė ne tik žavingų akimirkų, bet ir ugdė bendravimo, bendradarbiavimo, organizuotumo, savarankiškumo įgūdžius. Atsisveikinimo su Viktor dieną, visas kolektyvas kartu su vaikais, nuoširdžiai išreiškė padėką ir įteikė dovaną, o savanoris Taras, ta proga, pagamino desertą.

Rugsėjo viduryje klubą aplankė svečiai iš Danijos. Susitikimo metu aptarėme savanorių iš Danijos pradžią, laukiantį pasiruošimą ir pirmuosius žingsnius. Džiaugiamės, kad gruodžio mėnesį savanorių gretas papildys dar du savanoriai, kurie savo profesinėmis žiniomis ir kompetencijomis galės mums padėti tiek kasdienėje veikloje, tiek organizuojant renginius

 Dalyvavome popiežiaus Pranciškaus vizito garbei paminėti renginyje, kurį organizavo Dingusių žmonių šeimų centras.

Rugsėjis lepino gražiais orais, todėl daug laiko praleidome lauke, žaidėme įvairius judrius žaidimus, grožėjomis gamta, rinkome rudens gėrybes, iš kurių darėme įvairias dekoracijas ir puošėme klubą.

Tęsiant klubo tradiciją, mėnesio gale buvo smagiai paminėti vaikų gimtadieniai.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti rugsėjo mėnesio akimirkomis: www.facebook.com

AJC „Bazė“

Pirmas rudens mėnuo mūsų jaunimo centrui praėjo šiltai ir jaukiai. Pirmomis Rugsėjo dienomis su jaunimu ėjome žaisti krepšinio, stalo teniso, badmintono ir džiaugėmės geru oru. Mus paliko mūsų mylimas savanoris Victor. Po trijų mėnesių džiaugsmo ir daug patirtų akimirkų kartu jis grįžo į Ispaniją, o mes kartu su Policijos klubu surengėme jam atsisveikinimo vakarėlį, kurio metu visi valgėm savanorio Taro pagamintą pyragą ir prisiminėm gražiausius potyrius. Su jaunuoliais lankėmės kino festivalyje "Kreivės", kurio metu žiūrėjome trumpametražius filmus iš Norvegijos, Vokietijos, Peru, Belgijos ir Švedijos. Sužinojome, jog "Kreivės" yra 2014 metais startavusi kultūrinė ir socialinė iniciatyva, siekianti parodyti ir apmąstyti prasilenkiančias ir besikeičiančias LGBT žmonių patirties kreives. Mes- Tadas ir Gabrielė lankėmės Lentvario atvirame jaunimo centre, kuriame kartu su Lentvario darbuotojais aptarėme projekto "Mano Kinas" idėjas ir mintis bei turėjome atvejų analizę ir pasisėmėme daug patirties apie Lentvario darbuotojų darbo principus.

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32