sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 balandis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

 

Ilgai lauktas šiltas pavasaris atnešė mums visiems pozityvią nuotaiką, džiugias emocijas, smagias ir gražias šventes. Kasmet, atbudus pavasariui ir sugrįžus paukščiams, mus aplanko gražiausia pavasario šventė – Šv. Velykos. Tai gamtos atbudimo, pavasarinio džiaugsmo ir linksmybių šventė. Klube labai atsakingai ruošiemės šiai šventei, marginome ir ridenome margučius, lenktyniavome, kurio kiaušinis nuriedės toliausiai, kurio yra stipriausias, žaidėme įvairiausius žaidimus. Ačiū, studentui Nicholui už puikias idėjas, prisidedant prie šventės! Jo pagamintas desertas buvo labai gardus, o kartu karpytos atvirutės su nuoširdžiais palinkėjimais buvo daug svarbesnės nei dovanos ar prizai.

Tradiciškai, kiekvieną pavasarį vyksta kita, visų vaikų laukiama, šeimos šventė. Šeima - toks mielas ir šiltas žodis, į kurį telpa tiek daug: mamos lopšinė, nerimas jos akyse, tėčio švelnus žvilgsnis, jo rūpestingų rankų tvirtumas, senelės kepti blynai...Šeima, tai vieta, kur mes galime būti laimingi, mylimi ir išklausyti. Kiek nedaug kartais mums reikia – plačios šypsenos, skambios dainos ir susibūrimo visiems kartu. Šeimos šventei vaikai paruošė puikius pasirodymus; šoko, dainavo, žaidė, sveikino savo šeimos narius. Po renginio, vaišinomės vaikų šeimos narių ruoštais gardumynais bei linksmai šnekučiavomės.

Balandžio mėnesį vyko užsiėmimai-mokymai rūkymo prevencijos temomis, aptarti nikotino daromos žalos fiziologiniai procesai. Užsiėmimų tikslas – ugdyti asmenį, motyvuotą sveikai gyventi, nepradėti rūkyti, stiprinti psichologinio atsparumo įgūdžius, formuoti sveiko gyvenimo būdo nuostatas.

Esame dėkingi Vilniaus aps. VPK Vilniau m. šeštojo PK bendruomenės pareigūnei už paskaitą „Saugaus elgesio patarimai vaikams“.

Dalyvavome išvykoje į Markučius. Markučių apylinkės traukia ypač gražia ir turtinga gamta. Čia yra labai ryškus Vilnios slėnio šlaitas, išgraužtas vandens erozijos, gausu šaltinių, daugybė ąžuolų. Šis gamtos grožis saugomas Markučių kraštovaizdžio draustinyje. Subačiaus gatvės gale, kur Vilnia daro staigų vingį, ant medžiuose skendinčios kalvos stovi medinis namas – Literatūrinis Aleksandro Puškino muziejus. Vaikai susidomėję klausėsi gidės pasakojimo apie A.Puškiną, susipažino su poeto išleistomis knygomis, pjesėmis, kurios buvo pastatytos Lietuvos teatruose, stebėjosi unikaliais daiktais: dailės kūriniais, fotografijomis, prabangiais baldais ir dideliu biliardo stalu. Po įdomaus gido pasakojimo, pasivaikščiojome šalia muziejaus esančiame parke, pasigrožėjome gražia atbundančia gamta.

Dėkojame Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų rengimo centrui už galimybę apsikirpti bei pasigražinti. Po kirpyklos, įsiamžinome nuotraukose, kurios papuošė klube, ant sienos nutapytą medį.

Kaip ir kiekvieną mėnesį, nepamirštame fizinio aktyvumo, drauge su treneriu Mantvydu sportuojame ir ugdome savo fizinę sveikatą, o su keramikos būrelio vadovu lipdome įvairiausius darbelius.

Mėnesį užbaigėme darbuotojų mokymais Kaune ir tradicija tapusia švente – vaikų gimtadieniais.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti balandžio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com

 

AJC „Bazė“

 

Balandį pradėjome veikliai. Darbuotojas Tadas du kartus važiavo į Vilniaus Pilaitės gimnaziją, kurioje devintos ir dešimtos klasės moksleiviams pravedė neformalaus ugdymo metodus. Vienas iš jų- vertybių aukcionas, kurio metu moksleiviai gavo pinigus ir rungėsi dėl pardavinėjamų vertybių, kuriomis vėliau remdamiesi aprašinėjo savo svajonių restoraną. Kita Tado pravedinėjama veikla buvo vaidmenų žaidimas, kurioje trys moksleiviai įsikūnijo į vieną žmogų ir bandė išspresti kilusias problemines situacijas. Įsikūniję į vieną žmogų jaunuoliai mąstė, ką kaip darytų įvairiose situacijose ne tik patys, bet galėjo pamatyti kaip kiti gali žiūrėti į problemos sprendimą iš kito kampo.

Savanoriai Jonas ir Nicolai tęsė veiklą su jaunuoliais sporto salėje, sportuodavo ir prakaituodavo, o po sporto salės jaunuoliai ir darbuotojai Tadas ir Gabrielė gamindavo maistą savo virtuvėje , o geresnio oro sulaukus eidavome į stadioną žaisti krepšinio ar futbolo. Vyko individualios konsultacijos, buvo aptarinėjami jaunuoliams svarbūs klausimai visomis temomis.