sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 gruodis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

 

Na ir kas, kad žiema šiais metais nepasirodo visu gražumu: nėra sniego, varveklių, pusnynų ..., vaikai negali slidinėti, čiuožinėti bei važinėtis rogutėmis....Tačiau apie tai galima pagalvoti ir tikėtis, kad, žiemai persiritus per Naujųjų Metų slenkstį, galėsime džiaugtis baltučiu sniegu, apšerkšnijusiais medžiais bei visomis žiemos linksmybėmis.

Klube šį mėnesį veiklos, linksmybių tikrai netrūko.

 Gruodžio 3 d. dalyvavome aplinkos puošimo akcijoje „Justiniškių medžiai, spindintys Kalėdomis“, kurią organizavo Justiniškių seniūnija  ir Justiniškių bendruomenė. Vaikai iš anksto darė spindinčius žaislus, panaudojant antrines žaliavas ir papuošė  Justiniškių seniūnijoje augančius medžius.

Gruodžio 5 d. klube minėjome Tarptautinę savanorių dieną.  Klubo savanoriams palinkėjome gražių akimirkų ir stiprybės, kuriant šiandienos stebuklą – norą padėti kitiems. Šios dienos popietę visi vaišinosi „Tiramisu“ tortu  ir džiaugėsi bendryste.

Gruodžio 10 d. keliavome prie Dingusių žmonių šeimų paramos centro iniciatyva sukurtos skulptūros „Mama...!” Mergaitės figūrėlę aprengėme pačių megztais kepure ir šaliku, siekdami ją sušildyti.

Gruodžio 13 d. klube vyko gražiausia ir visų laukiama žiemos šventė – Kalėdinis renginys.  Renginiui vaikai intensyviai ruošėsi: dainavo, šoko, deklamavo eilėraščius. Nuotaikinga aplinka, linksmi pasirodymai atspindėjo visų šventinę nuotaiką, visi gavo daug teigiamų emocijų ir namo grįžo su džiugia nuotaika ir turiningais įspūdžiais bei dovanomis.

Artėjant gražiausioms metų šventėms, dažnai tyko nemenki pavojai. Vaikams vyko paskaita apie pirotechniką, jos pavojus, pasekmes. Dėkojame Vilniaus 6-ojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnėms už puikias prevencines paskaitas ir nuoširdų bendradarbiavimą. Aplankėme specialiuosius socialinės globos namus „Tremtinių namai“, susipažinome su šia įstaiga bei ten gyvenančiais žmonėmis. Viešnagės metu smagiai praleidome laiką: vaikai dainavo dainas, bendravo, svečiams padovanojo savo pačių kurtas dovanėles. Šį mėnesį MRU studentės kartu su vaikais kepė kalėdinius sausainius, berniukų ir mergaičių grupėms vyko kūrybiniai-lavinamieji užsiėmimai.

Gruodžio 20 d. klube vaikai susėdo prie šventinio Šv. Kūčių stalo. Valgėme tradicinius Kūčių patiekalus – spanguolių kisielių, pyragus, keptą žuvį, kūčiukus. Šią dieną vaikai turėjo galimybę išsikepti imbierinius sausainius bei pasigamintus skanėstus parsinešti  namo ir pavaišinti jais savo artimuosius.

Taip pat šį mėnesį klube vyko paramos maisto produktų dalinimas iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti gruodžio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

AJC „Bazė“

 

Gruodį pasitikome nusiteikę šventiškai. Nieko nelaukdami startavome su Kalėdinėmis dirbtuvėmis, kurių metu kartu su jaunuoliais bei savanorėmis gaminome įvairius rankdarbius, kurie vėliau papuošė mūsų erdves.

Tačiau mėnesis buvo kupinas ne tik šventinio laukimo, bet ir produktyvumo. Dar spalio mėnesį startavęs projektas „Mano kinas“ pasiekė finišo tiesiąją. Kartu su jaunuoliais pabaigėme filmuoti ir montuoti socialinę reklamą, kurios premjerą išvysite jau netrukus. Be to, mūsų centre apsilankė dvi šaunios Vilniaus Universiteto socialinio darbo studentės, kurios ne tik susipažino su centro veikla bei jaunuoliais, tačiau prižadėjo pravesti ir keletą užsiėmimų. Kartu su studentėmis, savanorėmis bei jaunuoliais vėl lankėmės pas savo draugužius atvirame jaunimo centre „MES“, kur ne tik gaminome maistą, diskutavome įvairiomis temomis, bet ir dalyvavome patyriminėje repo sesijoje.

Visi drauge uždarėme ir futbolo sezoną stebėdami paskutiniasias sezono varžybas, deja, kuriose, mūsų palaikoma FK „Žalgirio“ komanda patyrė skaudų pralaimėjimą.

Įsibėgėjus mėnesiui jaunimo darbuotojai Greta ir Tadas dalyvavo dar vienoje organizacijų mugėje, kurioje pristatėme centro veiklą bei supažindinome jaunuolius su savanoriavimo galimybėmis.

O visą mėnesį vainikavo Kalėdinė šventė, kurios metu žiūrėjome filmą, kepėme sausainius ir dalinomės įspūdžiais apie tuoj pasibaigsiančius metus!     

 Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32