sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 lapkritis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

 

Lapkritis – paskutinis rudens mėnuo. Gamta panyra į sapną, aplink viskas nurimsta, nutyla. Oras jau kvepia šalčiu, vėjas negailestingai plėšo vis dar užsilikusius medžių lapus, kartais iš dangaus krenta šlapios snaigės. Rodos taip trūksta šviesos ir saulės. Paskutinis rudens mėnuo pamažu estafetę perduoda žiemai ir šventiniam maratonui.

Šį mėnesį klube netrūko įspūdžių ir veiklų. Mėnesio pradžioje sulaukėme iš organizacijos ”Jaunimo kelias“ savanorių. Vaikams – tai unikali galimybė susitikti su įvairiais žmonėmis, kurie sėkmingai turi kuo pasidalinti, darbuotojams – didelė pagalba užsiimant įvairiomis veiklomis ir ypač individualiu bendravimu su vaikais.

„Kalėdinės vaikų svajonės” projekto metu vaikai kūrė kalėdinius atvirukus: puošė įvairių spalvų karpytais ornamentais, spalvotomis juostelėmis, štampavo figūrėles, o kitoje atviruko pusėje surašė savo kalėdines svajones.

Savanorės iš Ukrainos surengė įdomų ir linksmą pristatymą apie savo šalį: pasakojo apie vietines tradicijas bei papročius, rodė įstabius architektūros pastatus. Taip pat mūsų šauniųjų savanorių dėka ragavome ukrainietišką patiekalą – keptus varškėčius. Dienos centro vaikai taip pat paruošė įspūdingą pristatymą apie Lietuvą ir iškepė obuolių pyragą.

Lapkričio viduryje dalyvavome MO muziejuje, edukacinėje programoje „Gyvūnas ir robotas manyje. Tarpasmeniniai santykiai ir konfliktų sprendimai“. Išvykoje ne tik susipažinome su menininkų kūriniais, bet ir sužinojome apie įvairias pykčio ir streso valdymo strategijas.

Savanorės kartu su vaikais žaidė žaidimus, ruošė artėjančioms šventėms šokį, prisidėjo prie originalių ir išradingų kalėdinių dekoracijų, kartu su vaikai puošė klubo patalpas. Taip pat vyko užsiėmimai, kurių metu vaikai mokėsi bendrauti, lipdyti iš polimerinio molio, įgijo buitinių įgūdžių patirties, savarankiškumo, atsakomybės.

Keramikos būrelyje vaikai turėjo galimybę nulipdyti mielą, savo rankomis sukurtą, dovanėlę. Kaip ir kiekvieną mėnesį, nepamirštame fizinio aktyvumo, drauge su treneriu sportuojame ir ugdome savo fizinę sveikatą.

Už pavyzdingą elgesį, lankomumą, aktyvų dalyvavimą klubo veikloje, vaikai buvo paskatinti pramoga į Vichy vandens pramogų parką. Mėnesį užbaigėme su džiugia ir pakilia nuotaika paminėdami vaikų gimtadienius. . 

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti lapkričio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

AJC „Bazė“

 

Lapkritį pradėjome Helovino švente, kurios metu „Bazė“ buvo šiurpiai papuošta, helovino metu žaidėme stalo žaidimus, vieni kitiems pasakojome baisias istorijas, gėrėme arbatas ir valgėme sumuštinius.

Kartu su jaunuoliais aplankėme Atvirą jaunimo centrą „MES“, kuriame jaunimas susipažino su kito centro lankytojais, kartu kepėme karštus sumuštinius, plepėjome ir žaidėme stalo futbolą. Kitą dieną jaunimo centro „MES“ jaunuoliai prisijungė prie mūsų ir drauge važiavome žiūrėti „Žalgirio“ futbolo varžybų. Jaunimo darbuotojai Tadas ir Greta susitiko su savanoriais aptarti tolimesnių planų ir renginių „Bazėje“, mąstyti apie kalėdų šventę.

Kartu su projektu „Mano kinas“ toliau tęsėme užsiėmimus su jaunimu. Kartu bandėme atpažinti ir suprasti su kokiomis emocijomis susiduriame kasdien, kaip jas valdyti. Diskusijos padėjo išsiaiškinti, kokią emociją norime perteikti savo kuriamoje reklamoje.

Jaunimo darbuotoja Greta dalyvavo Vilniausa miesto jaunimo darbuotojų tinklo susitikime, susipažino su kitais jaunimo darbuotojais, aptarė jaunimo centrų bendradarbiavimo svarbą.

 Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32