sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 sausis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Sausio mėnesį sulaukėme nuostabiai gražios žiemos, akį rėžė žiemos suteiktas baltasis patalas, kuriuo medžiai pasipuošė sniego nulipdytais kailiniais. Pagaliau žiema mus aplankė! Koks puikus vaizdas, visur balta, krenta šilkinės snaigės, savo dydžiu prilygstančios erškėčių uogoms...Norisi tokį kūrinį, akimirką išsaugoti, įamžinti.

Kartu su vaikais nepraleidome progos pasimėgauti žiemos teikiamais malonumais: čiuožynėmis nuo kalniukų, pasimėtyti sniego gniūžtėmis, lipdyti sniego senių ar tiesiog pasivaikščioti mėgaujantis gamtos grožiu.

Šiuo metu įstaigoje turime du studentus iš Danijos ir du savanorius, kurie geranoriškai prisideda vykdant popamokinę veiklą - vaikams padeda ruošti namų darbus, veda anglų kalbos, teatro užsiėmimus, aktyviai dalyvauja tiek kasdieninėse veiklose, tiek organizuojant renginius.

Šį mėnesį paminėjome Lietuvos gynėjų dieną. Pasipuošę neužmirštuolių žiedais, kaip atminimo simboliu, prisiminėme tuos, kurie kovojo už Lietuvą ir žuvo dėl jos laisvės.

Sausio 30 d. klube vyko susitikimas su Vilniaus aps. VPK  Vilniaus m. 6-ojo PK bendruomenės pareigūnais ir  jaunaisiais policijos rėmėjais, diskutavome apie smurto apraiškas jaunimo tarpe.

Mėnesio pabaigoje tradiciškai valgėme tortą ir pūtėme žvakutes tiems, kurių gimtadieniai  sausio mėnesį.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti sausio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com

  

AJC „Bazė“

 

Sausis praėjo greitai ir smagiai. Atsisveikinome su savanore iš Graikijos, kuri atsisveikinimo proga paruošė nacionalinį desertą, klausėmės Graikiškos muzikos ir sužinojom naujų dalykų apie Graikiją.

Savanoriai Jonas ir Nicolai antradieniais pradėjo sportuoti sporto salėje kartu su jaunuoliais. Taip pat savanoriai iš Danijos pravedė kultūros vakarą, kuriame pristatė savo šalį, jos kultūrą, festivalius, aktorius, muziką ir maistą.

Kartu gaminome tradicinį danų patiekalą - bulvių košę su kumpiu ir svogūnais.

Darbuotoja Gabrielė važiavo į savaitės ilgio mokymus, kurių metu gilino žinias apie darbą su jaunimu, o grįžusi, kartu su darbuotoju Tadu pradėjo naują supervizijų sezoną, kuriame aptarinėjome darbo kokybę, analizavome kelis atvejus nutikusius jaunimo centre bei konsultavomės teorinių klausimų.