sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2019 spalis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

 

Bobų vasara, dar tebeglostanti jau išeinančia šiluma, visu gražumu plieskia paskutinėmis ryškiomis šių metų spalvomis. Nuostabus grožis atima žadą, prikausto žvilgsnį prie smaragdo – aukso – vario – rubino – ugnies liepsnos spektro mirgėjimo. Atrodo, šis nuostabus aukso ir ugnies paradas, apėmęs visą pasaulį, niekada nesibaigs…

Mėnesio pradžioje ilgametę klubo narę išleidome į Lietuvos kariuomenę. Viso kolektyvo vardu, nuoširdžiai jai linkime didelės sėkmės, ryžto, ištvermės ir toliau stiprinti savo įgūdžius. Mes tavim labai didžiuojamės, esi įkvėpimo ir patriotiškumo pavyzdys visiems!

Kasmet spalio 10 d. minima pasaulinė košės diena, kurios tikslas – supažindinti vaikus su sveikos mitybos principais ir skatinti sąmoningai rinktis sveikesnį maistą. Šią dieną visi draugiškai skanavome avižinę ir ryžių košes, su vaikais kalbėjome apie pusryčių svarbą, košės naudą sveikatai,

Šį mėnesį klube sveikatos priežiūros specialistė vaikams išsamiai ir vaizdžiai pristatė pagrindinius asmens higienos reikalavimus ir jų svarbą sveikatai, priminė apie taisyklingą rankų plovimą, dantų valymą, plaukų, viso kūno priežiūrą.

Klube vyko diskusijos prie arbatėlės įvairiomis tematikomis, meniniai užsiėmimai (piešė ir karpė rudens dekoracijas, tapė indelius į kuriuos sodino svogūnus), sporto būrelis, tęsėme užsiėmimus rūkymo prevencijos temomis. Užsiėmimų metu vaikai dirbo grupėse, aktyviai įsitraukė į rūkymo prevenciją, analizavo situacijas.

Spalį ne tik tvarkėme klubo aplinką, bet ir įsodinome medį, kurį mums padovanojo Justiniškių seniūnija.

Aplankėme Vilniaus Jaunimo teatrą, stebėjome spektaklį „Broliai Liūtaširdžiai“.

Džiaugiamės, kad mūsų gretas papildė dvi studentės iš Mykolo Romerio universiteto. Studentės įvairino vaikų užimtumą ir laisvalaikį: kartu su vaikais bendravo, žaidė žaidimus, pravedė šokio ir kulinarijos užsiėmimus, kartu su savanorėmis iš Ukrainos prisidėjo prie Helovino šventei skirtų originalių ir išradingų dekoracijų. Išradingai pasipuošę klubą, visų laukė Helovino linksmybės, diskoteka, prizai ir vaišės. Vaiduokliškai baugi, pašėlusi šventė įtraukė visus, norinčius smagiai praleisti renginį. Fantazija ir kūrybiškumas liejosi per kraštus: kaukės, išpaišyti veidai, vienas už kitą išradingesni kostiumai. Kiekvienas stengėsi atrodyti kuo baisiau, šiurpiau ir originaliau. Džiugu, kad visi noriai dalyvavo šioje nuotaikingoje Vaiduoklių šventėje. . 

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti spalio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

AJC „Bazė“

 

Spalio mėnesis buvo kupinas įvairių veiklų. Jaunimo darbuotojai Brigita, Tadas ir Greta kibo į projekto rašymo darbus. Jau pirmąją mėnesio dieną, minėdami pasaulinę muzikos dieną, žiūrėjome sukrečiantį muzikinį filmą pavadinimu Atkirtis, o po jo diskutavome ne tik apie muziką, bet ir apie žmonių galimybių ribas. 

Komandai susidirbus, Tadas ir Greta suorganizavo antruosius savanorių mokymus. Kartu su jaunimo darbuotojų palydėjimu savanoriai pradėjo organizuoti Helovino šventę.

Įsibėgėjus mėnesiui kartu su jaunuoliais vykome į LFF stadioną ir stebėjome FK Žalgirio varžybas.

Tai pat, šį mėnesį startavome su projektu „Mano kinas“. Pirmasis užsiėmimas vyko Lentvaryje, tad kartu su jaunuoliais vykome į Lentvario AJC, kur režisierė Kristina mus visus supažindino su kino pradmenimis, o gautas žinias jau pritaikėme praktiškai filmuodami reklamas.

Galiausiai mėnesio pabaigoje, Tadas ir Greta dalyvavo organizacijų mugėje „Kur savanoriauti?“, kurioje pristatė AJC „Bazė“ veiklą ir savanoriavimo galimybes moksleiviams.

O mėnesį vainikavo jaunimo darbuotojos Gretos išvyka į Kauną, kur vyko visos Lietuvos atvirų jaunimo centrų jaunimo darbuotojų susitikimas, kurio metu aptarėme ne tik kylančius iššiūkius atvirame darbe su jaunimu ar darbuotojų tobulėjimo galimybes, bet ir užmezgėme daug naujų pažinčių bei apsvarstėme bendradarbiavimo galimybes.