sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2020 m. balandis ir gegužis

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Karantino metu sustabdžius ugdymą ir paslaugų teikimą visuose Lietuvos dienos centruose, nevykdėme įprastos veiklos, tačiau šiuo sunkiu laikotarpiu nelikome nuošalyje, turėjome priimti daug savarankiškų sprendimų. Tiek darbuotojams, tiek savanoriams buvo nauji iššūkiai, naujos patirtys. Visas darbuotojų dėmesys buvo nukreiptas į dienos centro lankytojus ir jų šeimas, veikla buvo vykdoma nuotoliniu būdu– konsultavimas, pokalbiai, patarimai, motyvavimas, siūlėme užimtumo idėjas namuose, klube dalinome maisto paketus bei higienos reikmenis, atnaujinome dienos centro patalpas. Palengvinti darbui nuotoliniu būdu buvo sukurta speciali grupė, kurioje dalinomės naujausia ir aktualiausia informacija vaikams ir vaikų tėvams, įvairiomis užimtumo idėjomis ir veiklomis. Vaikai buvo itin aktyvūs ir geranoriški. Karantino laikotarpiu neužmiršom ir savęs – įstaigos darbuotojai dalyvavo nuotoliniuose mokymuose, kurių metu tobulinome savo kvalifikaciją, o naujai gautas žinias pritaikysime darbe. Naujos patirtys naudingos, bet mes visi norime bendrauti gyvai savo įstaigoje. Norisi tikėti, kad su visais iškilusiais sunkumais, problemomis susitvarkėme, nes nuotolinio darbo komanda dirbo vieningai ir atsakingai. 

AJC „Bazė“

Balandis

Ir toliau tęsiame darbus nuotoliniu būdu. Vykdome reguliarius virtualius susirinkimus su savanoriais, žaidžiame kompiuterinius žaidimus bei nuolat bendraujame su jaunuoliais. Ir nors karantino sąlygos įgyvendinti vietines iniciatyvas nėra pačios tinkamiausios, ieškome alternatyvų, todėl ir jų įgyvendinimą keliame į virtualią erdvę. Šiuo sunkiu metu dauguma susiduriame su ta pačia problema – užimtumo trūkumu, todėl kartu su jaunimo darbuotojų palydėjimu, mūsų savanorė pradėjo įgyvendinti savo sumanymą – protmūšį, kuris įvyks gegužę ir, tikimės, susilauks labai didelio susidomėjimo.

Susiklosčiusi situacija pakoregavo ir Velykų šventimą. Greičiausiai jas daugelis sutiko ne tokiame gausiame artimųjų rate, tačiau tradicijų nepamiršome ir kvietėme jaunuolius dalintis savo gražiausiomis margučių nuotraukomis.

Šiuo metu bazėje įprastai girdimus pokalbius ir juoką pakeitė remonto darbų garsai. Bazės patalpos atnaujinamos, kad taptų dar gražesnės bei patogesnės įvairioms veikloms.

Galiausiai, kvietėme jaunuolius plėsti savo žinias psichikos sveikatos tema ir šiuo sudėtingu laikotarpiu, kuris ypatingai paveikė visuomenės psichikos sveikatą, skatinome ypač rūpintis savimi bei artimaisiais. Ir nors negalėjome susitikti įprastame bazės kino vakare, kinofondas padovanojo puikią galimybę namuose nemokamai peržiūrėti Marijos Kavtaradzės režisuotą filmą "Išgyventi vasarą", kuriame atvirai parodomi, sudėtingi, o dažnai ir nenuspėjami psichikos sveikatos sutrikimų turinčių žmonių bei jų artimųjų išgyvenimai.

Gegužė

Nuotolinis darbas ir virtualus bendravimas su jaunuoliais pamažu tampa įprasta gyvenimo dalimi. Mėnesį pradėjome nuo vietinių iniciatyvų įgyvendinimo. Mūsų savanorė kartu su jaunimo darbuotojų palydėjimu įgyvendino savo sumanymą – protmūšį ir sėkmingai jį pravedė. Protmūšis sulaukė didžiulio susidomėjimo, o jį nugalėjo musų draugužiai, AJC „MES“ komanda.

Laisvėjančios karantino sąlygos atnešė gerų žinių, kad nuo birželio 1 dienos mūsų bazė galės atverti duris, todėl komandos susirinkime pamažu pradėjome dėliotis vasaros veiklos planus bei tolimesnių darbų strategijas.

Galiausiai, baigėsi bazės atnaujinimo darbai, tad greitai susitiksime išgražėjusiose, patiogiose erdvėse!

 

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32