sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2020 m. lapkritis, gruodis

 

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais, nepaisant karantino, mūsų Dienos centras dirbo nuotoliniu būdu. Kiekvieną dieną Facebook grupės paskyroje dalinomės įvairiomis užimtumo idėjomis ir veiklomis. Vaikai gavo užduotis, nuorodas žiūrėti filmus, lankytis virtualiuose muziejuose, dalyvauti renginiuose, gaminti rankdarbius, organizavome konkursus, diskusijas, žaidimus. Darbuotojai su vaikais bendraudami telefonu, Messenger programėle teiravosi kaip jie jaučiasi, kokia jų emocinė būklė, padėjo šeimoms spręsti vaikų ugdymo klausimus. Dėkojame Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnei Dianai Ponidzelskienei už įdomų pristatymą apie policijos profesiją, kuris vyko Zoom platformoje. Klube dalinome maisto paketus bei higienos reikmenis. Taip pat reguliariai Zoom platformoje vyko darbuotojų ir savanorių susirinkimai, kurių metu buvo aptariamos įvairios užimtumo idėjos. Šiuo laikotarpiu neužmiršom ir savęs, lapkričio 30 d. online vyko Dingusių žmonių šeimų paramos centro baigiamasis renginys „ Merginų ir vaikinų gebėjimų lyčių lygybės srityje stiprinimas sėkmingai smurto artimoje aplinkoje prevencijai“, gruodžio 8-9 dienomis JST kuratorių mokymai – savanorystės vieta orgnizacijoje, savanorystė Jaunimo neformaliojo ugdymosi kontekste bei asmeninio savanorio lydėjimo išmanymas, lydinčio žmogaus autoritetas. Gruodžio mėnesį užbaigėme Kalėdiniais sveikinimais, supakuotomis dovanomis ir skanėstais.

Vaikų dienos centras vaikams – tarsi antri namai, tad visi su nekantrumu laukiame, kada baigsis karantinas ir vėl galėsime sugrįžti į normalų gyvenimą. Šis laikas – iššūkis visiems, tačiau bendromis jėgomis galima įveikti viską.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti lapkričio, gruodžio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

 

AJC „Bazė“

Lapkriti ir gruodį tęsėme darbus nuotoliniu būdu. Kartu su jaunimu turėjome filmų peržiūras, kalbėjome apie temas gimusias po filmo,aptarėme geriausius 2020 metais gimusius filmus. Turėjome ir individualias konsultacijas. Su jaunimu kalbėjome apie sunkumus, kylančius karantino metu, apie motyvaciją, kaip dirbti ir susiimti. Kartu žaidėme kompiuterinius žaidimus,tokius kaip "Among us", "Minecraft", "Of guards and thieves" ir smagiai leidom laiką discorde bendraujant, pasakojant kaip kam sekasi. Jaunimo darbuotojai turėjo superviziją. Jos metu kalbėjo apie sunkumus darbe, sprendė problemas kylančias su nuotoliniu darbu. Metus užbaigėme šventiškai. Kartu kalbėjome apie šeimos tradicijas per šventes, prisiminėm įsimintiniausius metų įvykius, dovanojome dovanas.

 

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32