sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2020 m. sausis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

 

Štai ir prabėgo dar vienas žiemos mėnuo! Smagu, kad šį mėnesį klube netrūko nei šviesos, nei šilumos – čia buvo tiek daug  klegesio, šypsenų bei išradingumo.

Sausio 6-oji tradiciniame kalendoriuje žymima Trijų Karalių švente arba saulės sugrįžimo diena. Šią dieną baigiasi Kalėdinis laikotarpis. Sakoma, kad nuo Kalėdų iki Trijų Karalių diena pailgėja per gaidžio žingsnį arba tiek, kiek avinas pašoka į viršų… Nors šią dieną išminčiai praneša, kad didžiosios metų šventės jau baigėsi ir  laikas atsisveikinti su kalėdine eglute, tačiau vaikai nenusiminė, nes visų laukė  puikios dovanos.

Šį mėnesį paminėjome Lietuvos gynėjų dieną. Pasipuošę neužmirštuolių žiedais, kaip atminimo simboliu, prisiminėme tuos, kurie kovojo už Lietuvą ir žuvo dėl jos laisvės. Tikime, kad istorinis atminties puoselėjimas padės vaikams užaugti savimi pasitikinčiais, Lietuvą mylinčiais bei ją ginti galinčiais piliečiais.

Klube vyko filmų peržiūra, diskusijos prie arbatėlės įvairiomis tematikomis, meniniai užsiėmimai, stalo žaidimai, kulinarijos ir šokio būreliai.

Na, o už skanias mielines bandeles su aguonomis ir lietinius nuoširdžiai dėkojame Grigiškių padalinio vaikų dienos centro darbuotojai Lucijai. Jos gaminti patiekalai tiesiog tirpo burnose!

Sausio 28 d. įstaigos darbuotojai gilino žinias konferencijoje „Sisteminis požiūris į lyčių lygybę. Priemonės smurto lyties pagrindu prevencijai ugdymo įstaigose.“

Mėnesio pabaigoje tradiciškai valgėme tortą ir pūtėme žvakutes tiems, kurių gimtadieniai  sausio mėnesį.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti sausio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

 

AJC „Bazė“

 

Naujus metus jaunimo darbuotojai pradėjo pailsėję ir nusiteikę naujoms pradžioms. Savo darbus pradėjome nuo supervizijos, kuri ne tik padeda rūpintis darbuotojų psichohigiena, bet ir padeda analizuoti sudėtingus atvejus ir išsigryninti artimiausius veiklos tikslus. Būtent supervizijos metu jaunimo darbuotojui Tadui kilo šauni idėja. Kadangi savo darbe siekiame užmegzti kuo artimesnį ryšį su jaunuoliais, nusprendėme, kad tam galėtume pasitelkti neformalią aplinką. Jaunimo darbuotojas Tadas pasiūlė startuoti su projektu pavadinimu „Prie puodelio kavos“, kurio metu kartą per mėnesį kviesime po du jaunuolius kartu su jaunimo darbuotojais, miesto centre, susitikti prie puodelio kavos ar arbatos jaukiam ir atviram pokalbiui, kurio metu bus galima pasidalinti ir džiaugsmais ,ir vargais. Taigi, apmąstę šią idėją pasikvietėm kelis jaunuolius su kuriais pradėjome vykdyti šią veiklą ir sulaukėme teigiamų atsiliepimų, todėl šią idėją vystysime toliau. Darbuotoja Greta pasitelkė muziką, siekdama užmegzti glaudų ryšį su jaunuoliais, todėl startavo su individualiomis pianino pamokomis.

Darbuotojai naujam sezonui pradėjo rinkti savanorių komandą. Kadangi, naujiems metams turime išsikėlę daug uždavinių, mums labai praverčia savanoriai, kurie ne tik padeda vykdyti veiklas, bet ir gauna naudos sau: tobulėja kaip asmenybės, įgauna komandinio darbo patirties ir susitiprina savo socialinius įgudžius, o jaunimui galime pasiūlyti didesnį veiklų pasirinkimą.

Jaunimo darbuotojams svarbu nuolatos tobulėti, todėl šį mėnesį dalyvavome seminare „Sisteminis požiūris prieš smurta lyties pagrindu“, kuriame susipažinome su metodine medžiaga, kurią galime pritaikyti veikloje su jaunuoliais.

Mėnesį užbaigėme strateginiu susirinkimu, kuriame išsikėlėme ketvirčio tikslus ir veiklos planą.

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32