sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2020 m. vasaris

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

 

Vasaris – paskutinis žiemos mėnuo. Tik šių metų žiema panašesnė į rudenį, lauke neregėjome sniego, nejautėme geliančio šaltuko. Pasižiūrėjus pro langą, sunku patikėti, kad dabar – žiema, kai didžiausia pramoga turėtų būti leistis nuo kalno rogėmis ar slidėmis, o grįžus namo gerti karštą arbatą...

Kad laukti pavasario neprailgtų, paskutinį žiemos mėnesį klube vykdėme daug veiklų, kurios neleido mums liūdėti: žaidėme, kalbėjomės įvairiomis temomis, šokome ir dainavome, dalyvavome renginiuose, svečiavomės ir pramogavome Grigiškių vaikų dienos centre.

Vasario 7 d. Vilniaus mieste Grigiškėse naujai įrengtose patalpose duris atvėrė VšĮ Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui padalinys Grigiškių vaikų dienos centras. Grigiškių vaikų dienos centras veiklą vykdo nuo 2009 metų, tačiau šiuo metu persikėlė į naujas patalpas.

Taip pat šį mėnesį turėjome tautinę šventę - Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Vaikai pristatė projektus tema „Vasario 16-oji“, po projektų vyko diskusijos, piešėme piešinius, prisiminėme Lietuvos vėliavos spalvas, jų reikšmę. Smagiai ir saldžiai paminėjome Meilės dieną.

Nors vasaris niūrus ir drėgnas mėnuo nelepino sniego pramogomis, bet labai neliūdėjome, nes sporto salėje vyko judrūs žaidimai: estafečių ir kvadrato varžytuvės, įvairūs žaidimai su sportiniu inventoriumi.

Užgavėnės – viena gražiausių žiemos švenčių. Vasario 25 d. dalyvavome Justiniškių Užgavėnių šventėje. Vaikai su kaukėmis žaidė Užgavėnių žaidimus, šoko ratelius apie laužą. Vėliau vyko arši Lašininio ir Kanapinio kova, kuri simbolizavo žiemos ir pavasario kovą. Lauže sudegino Morę, tai reiškė žiemos jėgų sunaikinimą. Šią dieną valgėme svarbiausią Užgavėnių patiekalą - blynus.

Įstaigos darbuotojai dalyvavo tėvų švietimo mokymuose „Suaugusiųjų švietimo sistemos plėtra suteikiant besimokantiems asmenims bendrąsias ir pagrindines kompetencijas”. Mėnesio gale, tradiciškai paminėjome vaikų gimtadienius.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti vasario mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

 

AJC „Bazė“

 

Vasario mėnesis buvo kupinas meilės ir naujų pažinčių. Mėnesį pradėjome nuo savanorių paieškos. Savanorystė yra puikus būdas jauniems žmonėms aktualizuoti save, visapusiškai tobulėti kaip asmenybei, įgauti įvairių kompetencijų bei komandinio darbo patirties. Be to, tai puikus būdas įprasminti savo laisvą laiką bei susirinkti socialines – pilietines valandas. Taigi, visą mėnesį bendravome su jaunuoliais, kurie norėtų prisijungti prie mūsų ir mėnesio pabaigoje jau turėjome pirmąjį savanorių komandos susitikimą, kurio metu visi susipažinome ir aptarėme artimiausius veiklos planus.

Laukdami valentino dienos dalinomės šiluma ir meile – rašėme laiškus vieni kitiems į Valendino dienos paštą, kuriuos vasario 14 d. išsidalinome. Šią dieną žiūrėjome ir įkvepiantį filmą pavadinimu Zuikis Džodžo, kuriame ne tik satyriškai atspindima Antrojo pasaulinio karo metu skleidžiama propaganda, bet ir parodoma išskirtinė meilės linija, kuri priverčia permąstyti visą savo vertybių sistemą.

Mėnesio pabaigoje keliavome į Pal. J. Matulaičio šeimos pagalbos centrą ir dalyvavome jų organizuojamame kino vakare, kurio metu žiūrėjome Giedrės Beinoriūtės filmą „Balkonas“, o vėliau diskutavome su pačia filmo režisiere apie meilę.

Galiausiai, norime pasidžiaugti, jog naująjį mėnesį sutiksime išgražėjusiose ir atsinaujinusiose erdvėse!

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32