sitemap
LT RU EN
Mėnraštis 2020. rugpjūtis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Paskutinis vasaros mėnuo buvo puikus metas dienos centro vaikams pasidžiaugti saule ir pasimėgauti įvairiomis pramogomis. Kadangi rugpjūtis mus išties džiugino nuostabiomis saulėtomis dienomis, mes stengėmės kuo daugiau laiko leisti gamtoje: Vingio parke važinėjomės riedučiais ir dviračiais, prie Baltojo tilto aikštyno aktyviai leidome laisvalaikį, o pasportavę, atsigaivinome ledais. Aplankėme vieną svarbiausių vietų Vilniuje, Gedimino pilį, kuri matyti iš daugelio Senamiesčio vietų. Grožėjomės Vilniaus miesto panorama: raudoni Vilniaus stogai, bažnyčių bokštai ir siauros gatvelės atrodo stulbinančiai.

Organizavome pažintinę ekskursiją į Verkių regioninį parką, kuris įsikūręs dešiniajame Vilniaus Neries krante. Ši vieta įspūdinga ne tik savo istorija, bet ir gamta, kuri juosia rūmus iš visų pusių. Parke apžiūrėjome skulptūras, eksponuojamas gamtinėse erdvėse nuo direkcijos pastato link Verkių dvaro sodybos.

Tiek gryname ore, tiek klubo patalpose vaikai daug sportavo, dalyvavo sportinėse rungtyse, kūrybinėse, darbinėse veiklose, žaidė stalo futbolą, žiūrėjo prevencinius filmus.

Šį mėnesį du kartus lankėmės Akropolio kino teatre, žiūrėjome filmus „Kosminis Samsamas“ ir „Gnomai“.

Rugpjūčio 10-14 dienomis dienos centro vaikai dalyvavo vaikų dienos stovykloje „Prisijaukink pasaulį“, kurioje turiningai ir aktyviai praleido laiką. Dėkojame šios stovyklos organizatoriams UAB „Kluborama”.

Vaikų dienos centrą ilgus metus lankanti savanorė Skaistė pristatė vaikams pristatymą apie Lietuvos kariuomenę. Papasakojo apie savo tarnybą kariuomenėje, kariuomenės uždavinius, struktūrą. Pasidalino savo įspūdžiais, patirtimi tarnybos metu. Parodė kaip atrodo kario apranga, gyvenamosios patalpos. Vaikams buvo labai įdomu ir naudinga, sužinoti kaip vyksta karo tarnyba.

Vasaros paskutinė savaitė buvo ypač maloni ir paliko daug įspūdžių. Vilniaus miesto savivaldybė ir SADM finansavo dar vieną stovyklą prie jūros Šventojoje rugpjūčio 24-28 dienomis. Nors oras buvo niūrus, tačiau šventinės nuotaikos nesugadino. Laikas prabėgo nepastebimai, nes turėjome daug veiklos: žaidėme stalo žaidimus, sportavome, maudėmės, važinėjome dviračiais, gaminome rožes iš spalvoto krepinio popieriaus. Taip pat organizavome 10 km žygį iš stovyklavietės į „Pasaulio kraštą“, kur galėjome pasigrožėti miško kraštovaizdžiais. Paskutinę stovyklos dieną atšventėme netradiciškai prie jūros 19-ąjį klubo gimtadienį. Mūsų laukė – vaišių stalas, muzikinė programa, koncertas. Vaikai atliko įspūdingus muzikinius numerius, šokių kompozicijas. Stovyklos metu turiningai ir prasmingai praleidome laiką. Kartu palydėjome vasarą su būriu draugų ir nepakartojamais nuotykiais.

Mėnesį užbaigėme tradicija tapusia švente – vaikų gimtadieniais.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti rugpjūčio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

 

AJC „Bazė“

Rugpjūčio mėnesį pradėjome organizuodami stalo futbolo turnyrą, kuriame aktyvumas buvo labai didelis. Po turnyro ir įteiktų prizų, diskutavome kaip valdyti savo emocijas sporte, analizavome klaidas bei mokėmės naujų stalo futbolo taktikų ateities turnyrams.

 

Kartu ėjome į kino teatrą, kuriame žiūrėjome naująjį filmą „Pirmyn“, po jo diskutavome apie filme buvusias temas kaip draugystė, šeima, meilė vienas kitam, kalbėjome kas svarbiausia gyvenime mums. Po filmo jaunimo darbuotojas Tadas išvažiavo į dviejų savaičių atostogas, kurių metu savanoriavo vaikų jaunimo stovykloje ir kartu su kitais vadovais kūrė pamainą apie Nidą. Tuo metu jaunimo darbuotoja Greta jaunimo centre, kartu su jaunimu turėjo filmų peržiūrų vakarus prie puodelio arbatos, atvirus vakarus, bei diskusijų vakarus įvairiomis temomis.

 

Mėnesio gale jaunimo darbuotojai turėjo superviziją, kurios metu kalbėjo apie aktualias temas susijusias su jaunimu, problemas kylančias darbe bei kėlė savo kompetencijas spręsdami klausimus.

 

 

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32