sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2017 gruodis

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Kasmet gruodis yra ypatingas metas klube, tai gražiausių metų švenčių – Šventų Kalėdų ir Naujųjų Metų – laukimo laikotarpis. Tai metas, kai visi drauge –darbuotojai, vaikai, savanoriai ir studentai– dirbo skleisdami gerą nuotaiką ir nuoširdumą, puošėme patalpas, darėme Kalėdines dekoracijas, dabinome eglutę, kalbėjomės apie šio laikotarpio mūsų tautos tradicijas, rašėme ir piešėme laiškus Kalėdų seneliui. Gruodžio pradžioje dalyvavome Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vaikų dienos centrams organizuotoje Šv. Kalėdų šventėje ir vieni iš pirmųjų stebėjome 3D animacinį filmą „Bulius Ferdinandas“. Po seanso laukė Kalėdinės dovanos bei vaišės.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Gruodžio 14 d. dėka Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų rengimo centro, apsikirpę ir stilingi keliavome į Justiniškių eglės įžiebimą, vaišinomės karšta arbata ir saldumynais, žaidėme ir šokome su linksmais personažais. Gruodžio 15 d. susėdome prie simbolinio Kūčių stalo, linkėjome vieni kitiems darnos, skalsos ir nuoširdumo, valgėme paruoštus patiekalus, kūčiukus, šildėmės gerumu, vaišinomės kvapniomis ir gardžiomis bandelėmis su grybais ir aguonomis, kurias iškepė AJC jaunimas. Ši gerumo ir šilumos akcija tarsi priminė, kad patyliukais ne tik į namus, bet ir į širdis ateina gražiausios metų šventės, kurių laukdami tampame supratingesni, užjaučiantys vieni kitus, pamirštame tai, kas buvo blogo, džiaugiamės turėdami šalia vieni kitus – tiesiog tampame geresni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Gruodžio 20 d. klube vyko gražiausia ir vaikų laukiamiausia žiemos šventė – Kalėdinis renginys, kuriam vaikai intensyviai ruošėsi: dainavo, šoko, deklamavo eilėraščius. Kalėdinį renginį, vainikavo Kalėdų senelis, kuris vaikams įteikė po saldžią dovanėlę. Vaikai drąsiai, su šypsena veide fotografavosi su Kalėdų seneliu. Visi šventės žiūrovai džiaugėsi kiekvieno vaiko pastangomis, sumanumu, gebėjimais ruošiantis šventei. Nuotaikinga aplinka, linksmi pasirodymai atspindėjo visų šventinę nuotaiką.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Policijos pareigūnės vaikams pravedė paskaitą apie vaikų teises ir pareigas. Jaunieji policijos rėmėjai suorganizavo susitikimą, skirtą atkreipti dėmesį į atšvaitų svarbą žmogaus gyvybei ir sveikatai. Taip pat šį mėnesį klube vyko paramos maisto produktų dalinimas iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims. Nors už lango sniego dar nėra, bet gruodžio mėnesį užbaigėme su džiugia ir pakilia nuotaika paminėdami vaikų gimtadienius.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šį mėnesį turėjome ypatingą gimtadienį, paminėjome 18-ąjį gimtadienį. Viso kolektyvo vardu jubiliatę pasveikinome gimtadienio proga, palinkėdami svajonių išsipildymo. Taip pat neužmiršome ir kitų vaikų, šventusių šį mėnesį gimtadienius. Visus lydėjo šventinė nuotaika, juokas, nuoširdžiausi sveikinimai ir palinkėjimai, dovanos ir didelis tortas.

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Gruodžio mėnuo buvo kupinas gerų emocijų ir šventinės nuotaikos. Intensyviai ruošėmės ir puošėmės Kalėdoms. Gaminome Kalėdų dekoracijas langams ir klubui, puošėme eglutę, rinkomės ir repetavome dainas Kalėdų šventei. Per kas savaitinį siuvimo būrelį siuvome Kalėdines kojines. Pajusti dar didesnę Kalėdinę dvasią, žiūrėjome Kalėdinius filmus. Taip pat kiekvieną savaitę nepamiršome ir pasportuoti su treneriu Vytautu. Kol buvo sniego lauke, džiaugėmės juo ir lipdėme besmegenius. Antroji gruodžio pusė vaikams buvo begalo įdomi, nes turėjome daug išvykų. Viskas prasidėjo nuo SADM Šv. Kalėdų šventės kine, kur pirmieji pamatėme filmuką „Bulius Ferdinandas“. Taip pat buvome pakviesti į jaukią Kūčių vakarienę Justiniškių klube. Po intencivių repeticijų ir pasiruošimo, galiausiai sulaukėme ir Kalėdinės šventės, kurioje vaikai atliko dvi dainas, susitiko su Kalėdų seneliu, gavo daug dovanų, o po visko dalinosi įspūdžiais visi kartu prie vaišių stalo. Taip pat prieš pat Kalėdas su vaikais turėjome šventinę vakariene klube. Grįžę po švenčių į klubą, nebaigėme linksmybių ir keliavome į kiną, o metus palydėjome su naminiu tortu ir pokalbiais prie stalo.

 

 AJC „Bazė“

Kaip ir žadėjome Gruodį gaminome rankų darbo papuošimus, pradėję nuo girliandų galiausiai viską sujungėme į rankų darbo eglutę iš popieiaus rutuliukų, apjuosėme ją lempučių girlianda ir taip Bazę užplūdo švenčių nuotaika.

Restorane „Bazė“ kiekvienas norintysis galėjo pasigaminti savo mėgstamiausią picą. Viską gaminome patys ir padą, ir padažą, o ant viršaus dėjome ką tik panorėję. Prieš kūčias jaunuoliai nusprendė pabūti didžiaisiais broliais ir seserimis ir gaminti ne tik sau, bet ir dienos centro vaikams. Tad visą popietę praleidome gamindami įvairiausius pyragėlius – su grybais, varške, nutela, aguonomis ir džemais. Jų prikepėme visą kalną. Ir žinoma kokios gi Kalėdos be imbierinių sausainių, kuriuos dailinome pačiais įvairiausiais būdais.

Tarp stalo žaidimų populiariausia išliko Jengą. Bokštus statėme visą gruodį. Savanorė Tania toliau norinčiuosius mokė anglų kalbos – drauge su jaunuoliais vertė dainų žodžius ir aiškinosi laikus.

Gruodį jaunuoliai turėjo galimybę susitikti su jaunaisiais policijos rėmėjais, kurie papasakojo daug naudingos informacijos, kurią būtina žinoti norint tapti policijos pareigūnu.