sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2017 lapkritis

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Lapkritis - jau paskutinis rudens mėnuo, paženklintas vėjo, lietaus plakimo, rūkų, pirmojo gruodo sidabro ir sniego lopinėlių. Tyli tapo ir geltonus, purpurinius lapus išžarsčiusio rudens dangaus erdvė. Išringavo gervės, išgirgsėjo žąsys... o mes, stengdamiesi nepaleisti paskutinių vis dar gražių rudens vakarų ir kuo daugiau pabūti gryname ore, sportavome varžydamiesi vieni su kitais „lankininkų kovose“. Tai – naujas, sportinis, komandinis žaidimas, pradėtas žaisti nuo 2011 metų JAV, į Lietuvą atkeliavęs 2016 metais. Jo metu lavinamas komandinis darbas, reakcija, koordinacija, greitis, vikrumas, momentinis kritinis mąstymas, o žaidėjų tikslas – per tam tikrą laiką nukauti visus priešininkus šaudant iš lanko, naudojant specialias, saugias strėles. Už galimybę pasijusti lyg tikrame mūšio lauke, dėkojame „shadowsong“ kolektyvui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Kaip ir kiekvieną mėnesį, džiaugiamės ir savanore Tania, kuri savo idėjomis vis linksmina vaikus. Šįkart iš įvairių virvučių pynėme nuotaikingus žmogeliukus bei mokėmės tikrų skautiškų mazgų rišimo meno. Vaikai, pasitelkę vaizduotę, sukūrė daug gražių dalykų! Dar, pasiėmę kreideles ir vėl įjungę vaizduotę, pasijutome tikrais fotomenininkais, kurdami įvairiausias ir netikėčiausias nuotraukas. Taip pat, nuoširdžiai dėkojame Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų rengimo centrui už galimybę apsikirpti bei pasigražinti. Ir mergaitės, ir berniukai, pamatę savo atsinaujinusias šukuosenas neslėpė nuostabos bei džiaugsmo. Dar kartą tariame ačiū už gražų Jūsų poelgį ir geras emocijas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Šį mėnesį vėl vykome į Šiuolaikinio meno centrą, kuriame, naudojant fotografijas, esančias Malvinos Jelinskaitės parodoje „Auksas ir žuvis“, kūrėme koliažus. Jas karpydami, plėšydami, klijuodami ant viršaus kūrėme neregėtą pasaką iš spalvų, formų, atminties ir fantazijos. Puikiai atsipalaidavome bei nuostabiai praleidome laiką.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaip kiekvieną pavasarį, taip ir kiekvieną rudenį, dalyvavome „Maisto banko“ akcijoje. Su savanoriais surinktą ir paaukotą maistą socialinės organizacijos išdalins skurdžiau gyvenantiems žmonėms dar iki artėjančių Šv. Kalėdų. Taip pat mūsų klubo patalpose buvo dalinama ir europinė parama.

Na, o įsivertinę save ir kitus jau mūsų tradicine tapusia, tačiau nepabodusia „pinigėlių“ rinkimo sistema, mėnesį tradiciškai užbaigėme iš širdies dainuojama „Su gimimo diena...“ ir didžiausiu bei skaniausiu tortu! Tai triskart „valio“!!!

Tęsiant klubo tradiciją, rugsėjo gale buvo smagiai paminėti vaikų gimtadieniai.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Spalio mėnesį su vaikais skyrėme daug dėmesio meniniam ugdymui. Gaminome popierines šlepetes, puošėme langus, ruošėmės hellovyno šventei, gaminome dekoracijas, taip pat kaip ir rugsėjo mėnesį, turėjome dar vieną išvyką į šiuolaikinio meno centrą, kur su vaikais mokėmės kurti koliažus su istorija. Taip pat nepamiršome ir savo mėgiamų stalo žaidimų ir dėlionių. Surengėme stalo teniso bei stalo futbolo varžybas, kur rungėsi mergaitės prieš berniukus, bet nugalėjo draugystė. Taip pat organizavome penktadieninius filmo vakarus, bei mergaičių dieną, kur mokėmės manikiūro ir makiažo paslapčių. Antroje mėnesio pusėje turėjome dar vieną išvyką į Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centrą, kur visi vaikai buvo apkirpti, o mergaitėms buvo padarytos ir šukuosenos. Taip pat kaip ir kiekvieną rudenį, prisidėjome prie gerų darbų ir sudalyvavome „MAISTO BANKO“ akcijoje. Mėnesio pabaigoje intensyviai ruošėmės hellovyno šventei, kurią paminėjome paskutinę mėnesio dieną, kartu su Justiniškių policijos klubo ir Naujininkų dienos centro „Atsigręžk“ vaikais. Buvo daug linksmybių, daug žaidimų, kiekvienas vaikas pasidalino savo grimavimo paslaptimis, o po visų linksmybių skubėjome prie vaišių stalo.

 

 AJC „Bazė“

Spalio mėnesį Bazės virtuvėje ypatingai kvepėjo – šviežutėliu šokoladiniu pyragu, gardžiąja Garfieldo pamėgta Lazanija ir ypatingu patiekalu – Kyšu. Šiuos patiekalus ne tik skanavome bet ir patys gaminome mūsų restorane „Bazė“. Užvėrę restorano duris mėgavomės nauja veikla ir naujojo savanorio Ignoto draugija. Ignotas prie Bazės komandos prisijungė spalio viduryje ir nuo šiol kiekvieną norintį antradieniais moko groti gitara, meta iššūkius stalo teniso mėgėjams ir dalinasi skautiškomis istorijomis. Dalis jaunimo prisijungė prie kas pusmetį vykstančios Maisto Banko akcijos ir savanoriškai padėjo surinkti maisto mažiau pasiturintiems. Geromis žiniomis nudžiuginome stalo žaidimų mėgėjus. Nuo šiol Bazėje dar du nauji žaidimai – Naujasis „Bang“ ir „Zombie Dice“.