sitemap
LT RU EN
Mandagumo miestas

„Kas yra mandagumas? Kam jis reikalingas? Kuo jis naudingas kiekvienam iš mūsų? Kodėl reikia taisyklių?“ Tokie ir panašūs klausimai skambėjo pastarąjį mėnesį mūsų klube. Kiekvieną savaitę vaikams buvo rengiami mandagumo užsiėmimai, kurių metu vaikai galėjo kurti, žaisti, diskutuoti.  Kiekvienas vaikas galėjo įgyti naujų žinių apie etiketą, mandagumą, taisyklių ir elgesio normų svarbą. Taip pat vaikai teikė savo pasiūlymus, kas jų nuomone padėtų geriau jaustis klube ir kaip sėkmingiau reikėtų bendrauti su kitais klubo nariais. Mėnesio pabaigoje surengtas apibendrinamasis užsiėmimų renginys „Mandagumo miestas“, kurio tikslas – išryškinti gero ir blogo elgesio privalumus bei trūkumus. Šis renginys prasidėjęs penktadienio popietę, nustebino ne vieną dalyvavusį klubo narį.

Viskas prasidėjo nuo vaikų nuomonių išsakymo apie praėjusį mandagumo mėnesį. Lapeliai su nuomonėmis saugiai sumesti į paslaptingąją dėžutę, kuri buvo atidaryta tik renginio pabaigoje. Toliau visi dalyviai buvo įlaipinti į kosminį erdvėlaivį, kuris nuskraidino juos į Chaoso miestą, išsvajotą vaikų miestą, kuriame nėra jokių taisyklių ir elgesio normų. Chaoso miestas keliautojams atrodė niūrus ir atgrasus. Niekas jame nenorėjo pasilikti ilgam. Džiugu tai, jog geras žodis išgelbėjo visus.

Po baisių išgyvenimų vaikai keliavo į Ramybės kambarį, kur juos pasitiko šeimininkė Tyla. Ramybės kambarys buvo pripildytas šilumos ir meilės. Grojo relaksacinė muzika, sklido malonūs kvapai. Vaikai galėjo pailsėti, medituoti, atsipalaiduoti ir paguosti vienas kitą. Po poilsio keliautojai vėl buvo sulaipinti į kosminį erdvėlaivį ir šį kartą jau nuskraidinti į mandagumo miestą. Šiame mieste visi buvo vieni kitiems geri ir mandagūs. Vaikai greitai suprato, kad būti geriems, padėti vieni kitiems daug smagiau, nei kęsti begalinį triukšmą ir blogį.

Šią dieną buvo paminėti ir geriausiai šį sezoną elgęsi vaikai. Jie buvo apdovanoti paskatinamaisiais prizais. Po renginio pasisėmę begalę įspūdžių visi išsiskirstėme po namus, tik mūsų širdys plakė jau vienu gerumą skleidžiančiu ritmu.