sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2020 m. rugsėjis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Štai ir baigėsi dar viena vasara – prabėgo, prašuoliavo labai greitai. Atėjęs rugsėjis pasibeldė į dar šiltas duris ir paragino vaikus ruoštis mokyklai, sugrąžindamas visus mus iš vasaros teiktų malonumų ir poilsio... Rugsėjis pradeda rudenį – dar žydintį, bet jau susimąsčiusį, saulėtų rytų voratinkliais pasidabinusį, gamta dažosi auksu, spalvinga gama pamažu puošiasi medžių lapai, o paskutiniai, šykštūs, bet dar šilti, tik šiek tiek per rūką prasiskverbiantys saulės spinduliai kviečia rinkti kaštonų... Visus dienos centro vaikus sveikiname su naujųjų mokslo metų pradžia! Visiems gerų emocijų, įspūdžių, naujų darbų ir naujų idėjų!

Na, o klube veiklos ir užsiėmimų netrūko, todėl laikas prabėgo nepastebimai ir greitai. Džiaugiamės, kad mūsų gretas papildė savanorė iš Ukrainos. Vaikams – tai unikali galimybė susitikti su įvairiais žmonėmis, kurie sėkmingai renkasi savo gyvenimo kelius ir turi, kuo pasidalinti. Savanoriai – didelė pagalba darbuotojams, užsiimant įvairiomis veiklomis ir ypač individualiu bendravimu su vaikais. Taip pat, šį mėnesį, sulaukėme dviejų studenčių iš Mykolo Romerio universiteto, kurios nestigo naujų idėjų bei įdomių veiklų. Studentės kartu su vaikais daug bendravo, žaidė įvairiausius judrius žaidimus, padėjo kasdieninėje namų ruošos veikloje, organizavo šokių užsiėmimus, istorinio filmo „Berniukas dryžuota pižama“ peržiūrą ir diskusijas. Rugsėjo 17 dieną klubo prezidentas ir socialinė pedagogė dalyvavo ESK tutorių susitikime, kurio tikslas – kaip pasirengti nuolatiniam darbui su naujai atvykstančiais savanoriais, taip pat nusimatėme aiškų planą, kaip turėtų atrodyti savanorystė atsitikus karantinui. Šį mėnesį sporto treneris Mantvydas du kartus per savaitę organizavo sporto užsiėmimus iš aukok.lt svetainės surinktų lėšų. Ruduo yra derliaus nuėmimo metas. Saulėtą penktadienio popietę, prie Justiniškių seniūnijos, vykome skinti mūsų pačių išaugintų moliūgų derliaus. Tęsiant klubo tradiciją, mėnesio gale buvo smagiai paminėti vaikų gimtadieniai.

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti rugsėjo mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

 

AJC „Bazė“

Rugsėjo mėnesį pradėjome stalo futbolo turnyru su atviru jaunimo centru „Mes“, kuriame susipažinę jaunuoliai iš abiejų jaunimo centrų smagiai leido laiką bei besirungę kas yra geriausi, o jaunimo darbuotojai diskutavo apie savo ateities planus.

 

Jaunimo darbuotojai Tadas ir Greta dalyvavo ir kėlė savo kompetencijas darbo su jaunimo forume „Ateik.Išgirsk.Dalinkis“, kuriame išgirdo daug naudingos informacijos apie jaunimą, išgirdo skirtingas patirtis, bendros šalies problematikos aptarimo.

 

Jaunimo darbuotojai su jaunimu dalyvavo „P(r)adėk“ savanorystės festivalyje, kuriame pasakojo apie atvirojo centro veiklą ir tikslus jauniem žmonėm, apie savanorystės galimybes, bendravo su jaunimu, žaidė žaidimus, šoko koncerte bei susipažino su kitom organizacijom dalyvavusiom festivalyje. Taip pat jaunimo darbuotojai dalyvavo focus grupėje, kurioje kalbėjo apie problemas susijusias su jaunimo centrais Lietuvoje, siūlė idėjas kaip spręsti problemas.

 

 

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32