sitemap
LT RU EN
Mėnraštis. 2020 m. spalis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui

Ruduo – pats turtingiausias ir dosniausias metų laikas. Gamta nusidažo pačiomis gražiausiomis spalvomis, medžiai apsipila auksu… Įvairiaspalviame spalio gamtos parade kone svarbiausias akcentas – krintančių medžių lapų šokis. Šoka jie, atsiplėšę nuo visą vasarą sočiai maitinusių šakų, lekia paskui vėją tolyn tolyn – į… nežinią, tokią margą kaip ir visas rudens peizažas… Ar girdite, kaip tobulai jau nukritusių medžių lapų klavišais skambina lietus?.. Gražus tai buvo mėnuo, palikęs daug mielų ir jaukių prisiminimų. Norisi dar kartą apmąstyti ir pasidžiaugti prabėgusiomis akimirkomis, kurios šildė pučiant žvarbiam vėjui...

Klube vyko filmų peržiūra, diskusijos prie arbatėlės įvairiomis tematikomis, individualios konsultacijos, meniniai užsiėmimai, stalo žaidimai. Sporto treneris Mantvydas du kartus per savaitę organizavo sporto užsiėmimus. Džiaugiamės, kad mūsų gretas papildė savanorė iš Vokietijos, kuri kartu su kita savanore iš Ukrainos žaidė su vaikais žaidimus, prisidėjo savo kūrybiškumu prie rudeninių dekoracijų, kuriomis papuošėme klubo patalpas. Praktiką atliekančios studentės taip pat buvo labai aktyvios: kartu su vaikais daug bendravo, žaidė kūrybiškumą lavinančius žaidimus, padėjo ruošti pamokas, organizavo šokių užsiėmimus. Studentės džiaugėsi susipažinusios su vaikais, stengėsi visas veiklas pravesti taip, kad vaikai gautų ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių, o abipusis bendravimas paliko nepakartojamus įspūdžius visiems.

Š. m. spalio 23-24 dienomis dalyvavome labdaros ir paramos fondo "Maisto bankas" tradicinėje maisto produktų rinkimo nepasiturintiems akcijoje.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu, nuo spalio 26 dienos laikinai sustabdžius ugdymą ir paslaugų teikimą, veikla buvo vykdoma nuotoliniu būdu. Palengvinti darbui ieškojome sprendimų, kaip bendrauti naujomis technologijomis, kaip organizuoti darbą ir prisitaikyti prie pakitusių sąlygų. Socialiniame tinkle „Facebook“ sukūrėme specialią grupę, kurioje dalinomės naujausia ir aktualiausia informacija vaikams ir vaikų tėvams, įvairiomis užimtumo idėjomis ir veiklomis. Dienos centro lankytojams nuotoliniu būdu organizavome konkursus, diskusijas, žaidimus: „Muštukas“, „Gamtos lobių medžioklė“, „Truputis įdomybių“, „Helovinas“, pristatėme mokomąsias-edukacines programas: susipažinti su gamta, kaip pasigaminti moliūgų dekoracijas, vyko aktyvi mokomoji veikla dirbant su „Kahoot“ programa, klube dalinome maisto paketus bei higienos reikmenis. Šiuo laikotarpiu neužmiršom ir savęs. Zoom programoje vyko mokymai tema–“VDC akreditacija”, tai susija su LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, įgyvendindamomis naujomis Socialinių paslaugų įstatymo nuostatomis, susijusias su socialinės priežiūros paslaugų akreditavimu.

Spalis baigėsi, tačiau veikla tikrai nestoja! Norisi dėkoti visiems: darbuotojams, savanoriams, studentams, prisidėjusiems darbu ir žodžiu. Šis laikotarpis mus visus išmokė ne tik dirbti naujomis sąlygomis, bet ir džiaugtis vis dažniau vaikų ir tėvų tariamais žodžiais „ačiū“ ir „pasiilgau“.

Taigi bendraukime ir draugaukime!

Kviečiame prisiminti ir pasidžiaugti spalio mėnesio akimirkomis: www.facebook.com 

 

AJC „Bazė“

Mėnesį pradėjome nuo supervizijos. Kartu galime nuveikti daugiau, todėl visą mėnesį ieškojome partnerių su kuriais galėtumėme bendradarbiauti ir vykdyti veiklas. Be to, apsilankėme organizacijoje “Ne imti, bet duoti”, kurioje aptarėme jaunimo savanoriškos tarnybos galimybes ir kylančius iššūkius.

Taip pat Bazėje aktyviai sportavome, kalbėjome apie sveiką gyvenseną, žaidėme žaidimus, turėjome filmų peržiūras, kurių metu kalbėjome apie temas ir klausimus, kurios kilo filmo metu.

Džiaugiamės, jog iki karantino paskelbimo turėjome galimybę gyvai susitikti su atstove iš Europos solidarumo korpuso, su kuria aptarėme tarptautinės savanorystės galimybes. Mėnesio pabaigoje šalyje paskelbus karantiną vėl perėjome prie nuotolinio darbo.

 

 

Atviro jaunimo centro veikla yra finansuojama iš SADM Atvirų jaunimo centrų projekto lėšų pagal sut. JFPCE-32