sitemap
LT RU EN
Šventė „Skrisk, svajone“

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga ir Lietuvos Respublikos Seimo narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisija pakvietė apie pusšimtį vaikų iš Lietuvos globos namų auklėtinių į šventę „Skrisk, svajone“. Renginio metu vaikai pieš savo svajones, kurios bus perduotos naujajai Lietuvos Respublikos Prezidentei.

Vaikams be jokio atlygio sutiko koncertuoti žinomi atlikėjai ir kolektyvai „Studentės“, Stano, „Skamp“, Paulius, Merūnas, Berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ ir Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis orkestras. Kartu su patyrusiais scenos kolegomis, šventėje dalyvaus ir vaikų kolektyvai, tarp jų ir Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui nariai, kuriems talkins LNK projekto „Kelias į žvaigždes 3“ dalyvė Skaistė.

Viena iš šio renginio organizatorių, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė sako, kad tokios šventės reikalingos, kad skatintumėme vaikus iš globos namų svajoti ir siekti numatytų tikslų. „Labai svarbu vaikystėje svajoti, ir dar svarbiau tikėti, kad svajonės pildosi, tuomet jos tikrai pildysis. Norim pakviesti visus globos namų vaikus kurti svajones, svajoti ir tikėti svajonių išsipildymu“ - pabrėžia R.Šalaševičiūtė.

Renginio „Skrisk, svajone“ globėjai – Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas ir jo sutuoktinė Seimo narė Inga Valinskienė. Su vaikais bendraus ir renginį ves Seimo narė Asta Baukutė ir pramogų verslo atstovas Jogaila Morkūnas.

 

 Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos

   PRANEŠIMAS SPAUDAI

  2009-05-22