sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2016 liepa

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui

Liepos mėnuo vaikams prasidėjo su mylimos Betty,  savanorės iš Austrijos, išlydėtuvėmis. Tiek Justiniškių, tiek Grigiškių klubų vaikai kartu ruošė atsiminimo dovanėles, rašė palinkėjimus, bei tūrėjo paskutinį užsiėmimą su savanore – piešė ant marškinėlių. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną su vaikais kalbėjomės apie šios dienos reikšmę jiems patiems ir Lietuvai, taip pat pynėmės apyrankes su Lietuvos vėliava. Liepos 7 dieną sulaukėme garbingų svečių –  Vilniaus vicemero Gintauto Palucko su delegacija iš įvairių institucijų. Svečiai buvo supažindinti su dienos centro veikla.  

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klubo psichologė Viktorija, kiekvieną savaitę tūrėjo užsiėmimus su mergaitėmis, kurių metu dalinosi grožio paslaptimis. 

Liepos mėnesį taip pat tūrėjome keletą išvykų ir pramogų. Keliavome į Akropolio sūpynių ir karstyklių parką, ėjome į kiną, keliskart važiavome maudytis prie ežero.

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mėnesio pabaigoje turėjome labai įdomią patirtį, nes pas mus svečiavosi Code Club komandos narys Lukas, kuris vaikus mokė kurti kompiuterinius žaidimus.

Labai džiugu, kad tiek Justiniškių, tiek Grigiškių klubų vaikai liepos mėnesį labai daug laiko praleido kartu, svečiavosi vieni pas kitus, kartu pramogavo, dalyvavo išvykose.

Mėnesio gale šventėme tą mėnesį gimusiųjų gimtadienius bei kepėme šventinį pyragą.

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaikų dienos centrų programas finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Atviras jaunimo centras „Bazė“

 

Įsibėgėjus vasarai Atviro jaunimo centras „Bazė“ gyveno vasariškomis nuotaikomis, Mūsų liepos mėnesis buvo spalvingas ir įvairus.  Nepaisant to, kad oras ne visad lepino, „Bazės“ bendruomenė neapsiribojo veiklomis savo patalpose. Žinoma ir pačiose patalpose buvo ką veikti, taigi šiek tiek išsamiau papasakosime apie „Bazės“  liepos mėnesį.

 

 Pirmąją liepos savaitę „Bazėje“ vyko atsisveikinimo vakarėlis, mūsų bendruomenė išlydėjo ir palinkėjo sėkmės europos savanoriams Ricardo bei Betty. Vakarėlio metu buvo galima save išbandyti darant įvairias figūras iš pripučiamų balionų. Ši veikla leido pasireikšti mūsų vaizduotei ir kūrybingumui. Taigi, Mes visi kartu dar kartą įrodėme, kad Mūsų kūrybingumui jokių ribų nėra! Vykusį atsisveikinimo vakarėlį galime pavadinti ir Naujosios sienos „Bazės“ patalpose atidarymo vakaru. Ant naujosios sienos galime išbandyti savo piešimo gebėjimus, palikti žinutes arba tiesiog piešiant išreikšti savas emocijas bei mintis. Vakarėlio metu prie šios sienos pasidarėme ne vieną asmenukę, jos Mums primins apie puikų laiko praleidimą kartu su Ricardo ir Betty. Pirmoji liepos savaitė buvo svarbi ir tuo, kad „Bazėje“ sulaukėme garbingo svečio - Vilniaus vicemero Gintaro Palucko. Vicemeras domėjosi mūsų veiklomis bei norėjo sužinoti, kaip mums sekasi.  Tačiau tądien neapsiribojome tik svečių priėmimu, viršuje vyko intensyvus darbas - veikė Restoranas „Bazė“, kuris į savo meniu įtraukė neįprastu būdu pagamintus makaronus su dešrelėmis, viena iš jaunuolių šiam patiekalui suteikė „Aštunkojo“ pavadinimą. Po to kai jaunuoliai įvertino savo pasigamintą patiekalą, nepraleido progos pasivaišinti ir Restorano „Bazės“ siūlomu desertu, kurį patys paserviravo ir patiekė. Restoranas „Bazė“ duris Liepą atvėrė du kartus. Antrąjį kartą jaunimas išbandė mėsos apkepo su bulvėm bei daržovių troškiniu receptą.  Apie šį patiekalą jaunuolė Skaistė kalbėjo: „Buvo labai skanu, nors buvo lengva. Aš pjausčiau svogūnus bei porus. Manau gavosi puikiai, vertinu – 9.“

 

Liepos mėnesis „Bazėje“ užsitarnavo naujovių mėnesio pavadinimą! Be Naujosios sienos mūsų patalpose atsirado dar viena puiki erdvė jaunimui. Kaip jau teko įsitikinti, ši erdvė – prigijo! Joje laiką leidžiantys jaunuoliai ją padarė gyva ir jaukia. Taip pat liepos pabaigoje vyko naujo „Bazės“ logotipo rinkimai. Savo nuomonę išreiškėme balsuodami „Bazės“ Facebook paskyroje. Patį pačiausią logotipą rinkomės net iš 11 variantų. Nors liepą turėjome nemažai naujovių nepamiršome jau ir tradicija tapusių veiklų. Tradicija smagiai trečiadienius leisti lauke buvo tęsiama ir šį mėnesį. Žaisti futbolo keliavome į Mykolo Biržiškos gimnazijos stadioną. Su ten sutiktais jaunuoliais išbandėme savo jėgas ir smagiai pasivaržėme. Kad per daug nepervargtume čia pat susikūrėme mažą iškylą, vaišinomės sveikai – bananais ir sveikuolių sausainiais.  Rašant apie futbolą būtina paminėti, kad „Bazės“ bendruomenė visada palaiko savo draugus. Vieną liepos trečiadienio vakarą vykome palaikyti Vilniaus futbolo komandos „Žalgiris“,  žaidusios su Rietavo futbolo komanda. Apie šias rungtynes jaunuolė Dominyka atsiliepė taip: „Žaidimas buvo sunkus, bet mes laimėjome. Mano pati mėgstamiausia futbolo komanda yra Vilniaus „Žalgiris““.

 

Paskutinius mėnesio penktadienius užbaigėme filmų vakarais. Tai penktadienių – filmadienių tęsinys, nes kiekvieną penktadienį „Bazėje“ žiūrime filmus, diskutuojame.

 

Pabaigai būtina paminėti, kad liepos mėnesis, nors ir nelepino mūsų puikiu oru, „Bazėje“ lepino šypsenomis, juoku ir geru laiku kartu. Neverta pamiršti mūsų linksmos kasdienybės, žaidžiant stalo žaidimus, klausant muzikos arba tiesiog linksmai plepant. Bazėje mes nebijome diskutuoti, išsikalbėti, išsakyti savo nuomonę, todėl liepos mėnesį to taip pat netrūko!