sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2017 kovas

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Pavasaris – saulėtas, šviesus, šiltas nuostabus metų laikas, žengiantis sparčiais žingsniais, atneša vis daugiau šviesos ir šilumos, užlieja energija bei dovanoja daug džiugesio mūsų širdims. Kovas nepašykštėjo saulėtų dienų, todėl daug laiko praleidome gryname ore, grožėjomės bundančia gamta, rinkome įvairias šakeles dekoracijoms, žaidėme judrius žaidimus. Kiekvieną savaitę, pirmadienį ir trečiadienį vyko vaikų pamėgti ir labai laukiami keramikos ir sporto būreliai. Džiaugiamės turėdami galimybę vykti į boulingą ir vieni pirmųjų pamatyti animacinį filmuką „Smurfai: pamirštas kaimelis“.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovo 10 dieną paminėjome Kovo 11-ąją  – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Visi kartu prisiminėme, kokį sunkų kelią nuėjo Lietuva nuo akmens amžiaus iki Nepriklausomybės atkūrimo dienos. Ši diena buvo skirta bendrumo jausmo ugdymui, pabuvimui kartu: vaikai užsiėmė kūrybine veikla,  žiūrėjo filmus su Lietuvos krašto vaizdais,  žymiais objektais, žaidė lietuvių liaudies žaidimus, aiškinosi ir reiškė savo samprotavimus apie  Lietuvą, trispalvę, rengė savo kūrybinių darbų parodas.

Kovo  20-26 dienomis klube vyko „Veiksmo savaitė be patyčių“, skirta patyčių prevencijai, ką kiekvienas turi žinoti apie patyčias, apie pagalbos teikimą patyčių ar smurto atveju. Grupiniais užsiėmimais ir paskaitomis buvo siekiama atkreipti dėmesį, kaip svarbu, kad patyčias matantys vaikai ir paaugliai parodytų savo nepritarimą netinkamam elgesiui ir praneštų apie tai suaugusiems. Kuo daugiau patyčias stebinčių vaikų papasakos apie tai suaugusiems, kuriais pasitiki, tuo daugiau patyčių bus sustabdyta.

Kovo 20 dieną paminėjome pasaulinę Žemės dieną.  Piešėme piešinius Žemės tema, kūrėme darbelius iš atliekų, tvarkėme kiemo aplinką, kad visiems būtų gera ir jauku, o Žemė džiaugtųsi gerais darbais. Šios dienos paminėjimu siekėme vaikams išugdyti jausmą, kad žmogaus ir gamtos darna, pagarba ir meilė padės apsaugoti mūsų planetą.

Šį mėnesį užbaigėme projektą „Mergaičių ir berniukų gebėjimų stiprinimas Lietuvoje“ 2016 m.- 2017 m., finansuojamą iš Dingusių žmonių paramos centro. Prie apskrito stalo vyko pokalbiai grupėse, aptarėme puikius nuoširdaus darbo rezultatus, o kad pokalbiai neprailgtų, valgėme gardžias picas. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  

 

 

Labai džiaugiamės, kad šį mėnesį sulaukėme dar vienos savanorės iš Ukrainos, vardu Tania. Taip pat smagu, kad klubo nepamiršo ir mus aplankė, metus pagal EVS programą savanoriavusi, visų laukiama ir mylima savanorė Betty iš Austrtijos. Džiugu, kad klubas savanoriams palieka neišdildomus įspūdžius ir norą dar ne kartą mus aplankyti.

Mėnesio pabaigoje šventėme gimtadienius. Šventinę nuotaiką lydėjo juokas ir atrakcijos, originalios dovanos, o svarbiausias akcentas buvo neapsakomo skonio tortas. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Mėnesį pradėjome labai džiugiai, nes mus aplankė Betty, praėjusių metų savanorė iš Austrijos. Visiems buvo gera prisiminti tuos metus praleistus kartu, bei pasidalinti naujais pasiekimais. Mėnesiui įsibėgėjus, grįžome prie įprastų savo veiklų ir darbų. Kiekvieną antradienį leidome laiką su treneriu Aleksandru, žaidėme futbolą, mokėmės naujų bokso subtilybių. Aktyviai puošėmės klubą, nes atėjo pavasaris, atgimimo, atbudimo laikas, taip ir mes nesnaudėme. Taip pat spėjome sudalyvauti ir veiksmo savaitėje be patyčių, kurios metu aktyviai diskutavome apie patyčias, kodėl tai vyksta ir kaip galima prisidėti prie patyčių mažinimo, taip pat ir mūsų savanorė Judit pasidalino pasakojimais iš savo šalies Ispanijos, po kurių supratome, kad šią problemą turime ne tik Lietuvoje, bet taip pat ir kitose šalyse. Nors ir buvome įsisukę į veiksmo savaitės sūkurį, spėjome nueiti  į mokykloje vykusią šventę „Chorų pasivaikščiojimai“, kurios metu palaikėme kelių savo klubo narių ir jų klasių pasirodymus. Paskutinę veiksmo savaitės dieną išsikepėme su mergaitėmis pyragą, su visais aptarėme visą savaitę, beipažiūrėjome filmą. Paskutinę mėnesio savaitę praleidome labai linksmai, nes dainavome karaoke, kaip visada sportavome, ėjome į mišką pasiskinti šakelių Vėlykų medžiui,  tapusiam mūsų kasmetine tradicija. Šakelių rinkima tapo dar įdomesnis, nes miške ant akmenų sutikome besišildančius driežiukus, taip pat radome daug pražydusių žibučių. Paskutinę mėnesio dieną berniukai nusprendė visus pradžiuginti ir iškepė labai gardų pyragą, kuris buvo puiki užkanda prieš žiūrint penktadienio filmą. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Atviras jaunimo centras "Bazė"

Vis dar gaminome Bendruomėnės bibliotekėlę ir planuojame jos atidarymo renginį. Šio mėnesio restorano Bazė topas buvo mūsų labai mylimi ir labai išsiilgti šaltibarščiai. Mūsų savanoris Ignotas labai džiaugiasi Ernestu, kuris jau labai greit taps tikru gitars virtuozu.

 Jaunimo darbuotojos Indrė ir Simona bei Bazės lankytojai Skaistė ir Audrius aplankė Olandiją, kur dalyvavo jaunimo mainuose „Big Questions“. Pirmoji mainų savaitė buvo skirta jaunuoliams. Skaistė su Audriumi bei jaunimas iš Olandijos, Vengrijos ir Italijos naudodami neformaliojo švietimo metodus gilinosi į svarbiausius gyvenimo klausimus – drąsą, pasirinkimus, savo vietą pasaulyje, ryšius su kitais bei gyvenimo kryptį. „Pirmadienį jaučiausi puikia, nes programa buvo puiki. Man taip pat labai patiko organizuoti ir kurti programą. Labai džiaugiuosi ir vakaro programa – galėjau pažinti kitus dalyvius.“ – Skaistės atisliepimas apie lietuvių jkomandos organizuotą dieną. Audrius šios dienos dėka sužinojo kokie emocionalūs gali būti jaunuoliai, suprato kokie mums svarbūs yra ryšiai ir tai jam padėjo geriau pažinti save. Jau gegužę visos komandos vėl susitiks antrojoje mainų dalyje Lietuvoje, su nekantrumu laukiame!