sitemap
LT RU EN
Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui mėnraštis. 2017 rugsėjis

 

Vilniaus policijos klubas vaikasm ir jaunimui 

Rugsėjis sugrąžina mus iš vasaros. Jis pradeda rudenį – dar žydintį, bet jau susimąsčiusį, dovanoja gražią ir prasmingą Mokslo ir žinių šventę, kas metai pasikartojančią ir kaskart vis kitokią... Klubo kolektyvas sveikina dienos centro vaikus su rugsėjo 1-ąja. Linkime į naujus mokslo metus žengti kupiniems ryžto ir pasitikėjimo savo jėgomis, kad smalsumas, žinių troškimas ir jaunatviška energija sėkmingai įveiktų visus iššūkius Kaip ir kiekvienais metais, rugsėjį verta prisiminti saugaus elgesio gatvėje ir kelyje taisykles. Pagilinti saugaus eismo žinių ir įgūdžių rugsėjo pradžioje turėjome išvyką į „Saugaus eismo klasę“. Čia mus pasitiko Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos komisarė inspektorė Aistė Dijokaitė, kuri supažindino su pagrindiniais Kelių eismo taisyklių reikalavimais, pademonstravo eismo saugumo užtikrinimo priemones, priminė, kaip reikia saugiai pereiti gatvę mieste ir užmiestyje, kaip elgtis autobuse ekskursijų metu, kaip dėvėti atšvaitą. Vaikai noriai atsakinėjo į pareigūnės klausimus, o už teisingus atsakymus kiekvienas gavo dovanų. Šį mėnesį taip pat išklausėme paskaitą apie saugų elgesį namuose, gatvėje, mokykloje. Paskaitą pravedė Vilniaus apskritie VPK Vilniaus m. šeštojo PK bendruomenės pareigūnės. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Saulėtą šeštadienio popietę klubas dalyvavo veikloje kartu su NFQ, elektroninio verslo ekspertais. Susitikimo tikslas - susipažinti su ne pelno siekiančios organizacijos veiklomis ir stiprinti komandą savanoriaujant su dienos centro vaikais. Darbuotojai susipažino su policijos klubo veikla, įsivardino savo asmeninius, komandinius tikslus, savo baimes ir lūkesčius, susipažino su savanorystės koncepcija, įsivardino dienos tikslus. Visi kartu tvarkėme klubo aplinką, gaminome valgį, bendravome bei žaidėme žaidimus. .  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Rugsėjo 14 dieną vykome į Lietuvos nacionalinį radio ir televizijos istorijos muziejų. Ekskursijos metu susipažinome su Lietuvos radijo ir televizijos istorija, išvydome senąją radijo ir televizijos studijų aparatūrą, antikvarinius radijo imtuvus, televizorius ir kitus eksponatus, susipažinome su dabartiniu LRT darbu, aplankėme studijas. Rugsėjo 15 dieną klubas dalyvavo Justiniškių bendruomenės šventėje „Šauni kaiminystė“, o rugsėjo 22 dieną apsilankėme Viršuliškių bendruomenės šventėje „Gyventi saugu ir smagu“. Šventėse smagiai praleidome laiką, stebėjome gatvės krepšinio turnyrą, linijinių šokių pristatymą Vilniaus VI-ojo ir V-ojo policijos komisariatų atstovų pasirodymus, ugniagesių, karo policijos pristatymus ir kitas švenčių programas. Vaikai turėjo galimybę pašokinėti ant batutų, pasivaišinti kareiviška koše ir arbata, pūsti muilo burbulus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Šį mėnesį apsilankėme Šiuolaikinio meno centre. Centre vaikai turėjo galimybę dalyvauti Baltijos trienalės preliudo edukacijoje. Jos metu, vaikai piešė, tapė ir kitaip naudojo įvairias priemones, kurių pagalba iliustravo parodoje esančius žodžius. Tai, kas buvo sukurta užsiėmimo metu, pateko į būsimą knygą.

Rugsėjis lepino gražiais orais, todėl daug laiko praleidome lauke, žaidėme įvairius judrius žaidimus, grožėjomis gamta, stebėjome kaip medžiai ruošiasi ramybės būsenai, kaip vienas po kito krentantys lapai keičia spalvas. Prisirinkę rudens gėrybių, klube darėme įvairias dekoracijas ir puošėme klubą.

Tęsiant klubo tradiciją, rugsėjo gale buvo smagiai paminėti vaikų gimtadieniai.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui Grigiškių padalinys

Rugsėjo mėnesį pradėjome ramiai, prie arbatos puodelio, aptardami rugsėjo pirmosios šventę, vaikai dalinosi savo lūkesčiais naujiems mokslo metams. Nepraleidome progos ir palaikyti savo kreprinio rinktinės Europos čempionato metu. Taip pat gerinome savo meninius sugebėjimus, žaidėme įvairius stalo, loginius žaidimus. Įpusėjus mėnesiui aplankėme LRT studiją, kurioje sužinojome daug įdomių dalykų apie Lietuvos radiją ir televiziją, aplankėme Gustavo virtuvėlę, pamatėme kur filmuojama laida „Tūkstantmečio vaikai“, apžiūrėjome pačią moderniausią ir išmaniausią studiją LRT, kur filmuojamos tokios laidos, kaip „Labas rytas, Lietuva“, bei pamatėme filmuojamos laidos užkulisius. Taip pat nepamiršome ir savo kulinarijos bei konditerijos užsiėmimu, kurių metu kepėme corndogus ir sviestinius sausainius.

Vaikams rugsėjis buvo džiugus ir dėl to, kad iš „IMPULS“ sporto klubo gavome dovanų teniso stalą, tad vaikai daug treniravosi ir surengė stalo teniso varžybas. Antroje mėnesio pusėje, taip pat lavinome savo meninius įgudžius. Užsiėmimų metu mėginome susipažinti su spalvomis ir jų derinimu, spalvindami įvairius piešinius. Mėnesiui einant į pabaigą, apsilankėme šiuolaikinio meno centre, kur apžiūrėjome visas parodas, bei sudalivavome grupiniame užsiėmime, kurio metu vaikai lavino savo vaizduotę, bei meninius įgudžius. Mėnesio pabaigoje nepamiršome ir rugsėjo mėnesį gimusių, tad įteikėme jiems dovanas ir ragavome gardų tortą.

 

 AJC „Bazė“

Rugsėjį nemažai bendradarbiavome su įvariomis organizacijomis – Socialiniu sufleriu, Krepšinio galia bei Pusiaukėliu. Rudenėjančią gamtą pasitikome virvių trąsos komandiniame užsiėmime. Socialio suflerio komando paruošė lauko trąsą, kuriai pereiti, turėjome elgtis kaip tikra komanda bei padėti vieni kitiems. Taip pat užmezgėme draugyste su klubu „Krepšinio galia“ – kurie suteikė mums galimybę Lietuvos ryto rungtynes stebėti iš VIP ložės! Mėnesiui įsibėgėjus mus aplankė „Pusiaukėlio“ darbuotojai, kurie mielai sutiko prisidėti prie mūsų veiklos narkotikų vartojimo prevensijos klausimais.

Atgaivinome ir virtuvės sienas – dabar ant jų puikuojais didžiulis pasaulio žemėlapis, žiemą tikimės papuošti ir stalo teniso kambarėlio sienas.

Rudenėjant atgaivinome ir restorano „Bazė“ užsiėmimus. Išsikepėme bulvinių blynų, o mėnesį vainikavome puikiausiu maskarponės sūrio pyragu.

Na, o spalio mėnesį ketiname dedikuoti ekologijai ir rūšiavimui.